reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie gotują - przepisy

A komu się nie chce bawić z bezami( są dosyć pracochłonne) to polecam KOKOSANKI:
Składniki
6 białek
12 łyżek cukru
20 dkg kokosu

wykonanie:
Białka ubić z cukrem na sztywna pianę, dosypać kokos i dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać na blache małe placuszki i piec na złoty kolor.
SMACZNEGO!!!!:-)
 
reklama
A pamiętacie z dzieciństwa takie szyszki:

ok. 50-60 g ryżu preparowanego
30 dag krówek (albo po trochu krówek i toffi)
15 dag masła
1 łyżka kakao
Na suchej patelni lekko zrumienić ryż cały czas mieszając.
Roztopić w rondelku cukierki, masło i kakao, połączyć z rumianym ryżem i szybko wymieszać.
Ciepłą masę nakładać łyżeczką na talerz, po przestygnięciu można uformować dłońmi szyszki.
 
A pamiętacie z dzieciństwa takie szyszki:

ok. 50-60 g ryżu preparowanego
30 dag krówek (albo po trochu krówek i toffi)
15 dag masła
1 łyżka kakao
Na suchej patelni lekko zrumienić ryż cały czas mieszając.
Roztopić w rondelku cukierki, masło i kakao, połączyć z rumianym ryżem i szybko wymieszać.
Ciepłą masę nakładać łyżeczką na talerz, po przestygnięciu można uformować dłońmi szyszki.


to chyba nie na cukrzyce??:-D
edis robisz smakaaaa..
 
Ja dietetycznie powiedzmy deserki jadam:
Torcik kolorowy ala sernik na zimno:
3 galaretki różnego koloru rozpuszczamy w połowie przewidzianej wody +1 w normalnej ilości wody na samą górę
Jak galaretki ostygną to dodajemy do każdego koloru jeden duży kubek jogurtu naturalnego.
Najlepiej jedną zmieszać i wylać na brytfankę, a dopiero jak się stęchnie to mieszać kolejną i kolejną.
3 warstwy z 3 kolorami..Na górę układamy brzoskwinie w plasterkach i zalewamy ostatnia galaretką. Całość do lodówki do zastygnięcia i można wcinać.

Ja moją teraźniejsza wersję zrobiłam na herbatnikach ale ogólnie robiłam bez..
 
ja polecam-jak ktoś musi mniej kalorycznie:tak:poza tym jest dobry:tak:
bardziej delikatny wychodzi w smaku jak sie zrobi też na serkach waniliowych. Ja robię na jogurtach bo staram się jeść chudy nabiał.
 
reklama
Do góry