reklama
Agusia1987
Entuzjast(k)a
- Dołączył(a)
- 6 Listopad 2008
- Postów
- 1 623
Ale mi smaku narobiłyście, po co ja weszłam na ten temat
. Jutro zrobię te kokosanki 


madzik_
Fanka BB :)
A czy mozecie zapodac przepis na tego smietankowca???
znow narobilyscie mi smaku![]()
ja nie podam proporcji w jakiej należy ubijać smietane i jaką bo nigdy nie robiłam.
Ja dodaję 400 g jogurtu naturalnego na każdą galaretkę, wiec podejrzewam ze ubitej śmietany też może być też jakoś max tyle aby deserek mógł zgęstnieć.
Może avanti będzie wiedziała

E
edis
Gość
Dziewczyny - ja jeszcze tego nie robiłam, ale szczęka opadła mi na sam widok. Nie mogę wklepać przepisu, bo to nie mój, ale wklepuję link: Słodkie pieczarki - cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku
A tu zdjęcie: http://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=27194&view=findpost&p=815388
A tu zdjęcie: http://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=27194&view=findpost&p=815388
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Midka specjalnie dla Ciebie przepis na fasolkę po bretońsku. Ja mam go z internetu ale już parę razy zrobiłam i wychodzi pycha
Wielkie Żarcie - fasolka po bretońsku a lá 555
dodatkowo dodaję marchewkę pokrojoną w plasterki po 45 minutach gotowania fasoli, a podczas podsmażania kiełbasy dodaję drobno pokrojoną cebulkę i ją z kiełbasą podsmażam.
Mam nadzieje, że przepis będzie o.k. dla Ciebie. Pozdrawiam i smacznego


dodatkowo dodaję marchewkę pokrojoną w plasterki po 45 minutach gotowania fasoli, a podczas podsmażania kiełbasy dodaję drobno pokrojoną cebulkę i ją z kiełbasą podsmażam.
Mam nadzieje, że przepis będzie o.k. dla Ciebie. Pozdrawiam i smacznego


M
modroklejka
Gość
to ja wam dam przepis na bardzo smaczne i proste curry-przepis przywiozła moja siostra z malezji
ananas-u nas moze byc z puszki-wtedy jedna puszka
brzoskwinie 4-5 sztuk-tez mogą byc z puszki i tez jedna puszka
mleczko kokosowe - jedna puszka duza lub jesli ktos woli 2 puszki małe smietanki kokoswej
filety z kurczaka ok 500 gr-lub inne miesko drobiowe-ja kupuje jak mi sie uda takie wyfiletowane udka bez kosci, po prostu samo miesko z udek kurczaka-jest wyrazistrze w smaku
robi sie to tak
miesko kroimy w kostkę wielkosci pudełka zapałek i robimy marynate na 2-3 godziny, marynatę z łyzeczki mieszanki curry łagodnego, łyzeczka papryki słodkiej, pol łyzeczki chilli, pol łyzeczki imbiru-ew łyzeczka startego swiezego i oliwa-ja leje na oko-nie za duzo, ale zeby po wymieszaniu wszystko było obklejone przyprawami...i na 2-3 godziny do lodówki
owoce kroimy w mała kostę, taka 2x2 cm...podsmazamy na patelni na samym soku z owoców, najpierw ananasy bo sa dłuzej twarde, potem dokładamy brzoskwinie...wszystko razem smazymi jakies 15 min....zalewamy mleczkiem kokosowym-smietanka jak kto woli
kurczaka tez smazymy na patalni, nie dolewajac juz oleju, tylko na tym na którym sie marynował...
jak sie wszystko ładnie obzłoci łączymy z owocami i dokładamy troche soli i białego pieprzu i duza garsc swiezej koledry
najlepiej smakuje z ryzem lub kaszka kuskus
na tej bazie robie tez podobne curry z ryby, ale dodaje inne owoce- do ryby bardziej smakują ananasy z jabłkami...i rybki nie smaze tylko dusze razem z owocami
ananas-u nas moze byc z puszki-wtedy jedna puszka
brzoskwinie 4-5 sztuk-tez mogą byc z puszki i tez jedna puszka
mleczko kokosowe - jedna puszka duza lub jesli ktos woli 2 puszki małe smietanki kokoswej
filety z kurczaka ok 500 gr-lub inne miesko drobiowe-ja kupuje jak mi sie uda takie wyfiletowane udka bez kosci, po prostu samo miesko z udek kurczaka-jest wyrazistrze w smaku
robi sie to tak
miesko kroimy w kostkę wielkosci pudełka zapałek i robimy marynate na 2-3 godziny, marynatę z łyzeczki mieszanki curry łagodnego, łyzeczka papryki słodkiej, pol łyzeczki chilli, pol łyzeczki imbiru-ew łyzeczka startego swiezego i oliwa-ja leje na oko-nie za duzo, ale zeby po wymieszaniu wszystko było obklejone przyprawami...i na 2-3 godziny do lodówki
owoce kroimy w mała kostę, taka 2x2 cm...podsmazamy na patelni na samym soku z owoców, najpierw ananasy bo sa dłuzej twarde, potem dokładamy brzoskwinie...wszystko razem smazymi jakies 15 min....zalewamy mleczkiem kokosowym-smietanka jak kto woli
kurczaka tez smazymy na patalni, nie dolewajac juz oleju, tylko na tym na którym sie marynował...
jak sie wszystko ładnie obzłoci łączymy z owocami i dokładamy troche soli i białego pieprzu i duza garsc swiezej koledry
najlepiej smakuje z ryzem lub kaszka kuskus
na tej bazie robie tez podobne curry z ryby, ale dodaje inne owoce- do ryby bardziej smakują ananasy z jabłkami...i rybki nie smaze tylko dusze razem z owocami
magda19lenka
MTM
- Dołączył(a)
- 20 Październik 2008
- Postów
- 4 462
Modroklejka a ja bym była taka wdzięczna jakbyś tu wrzuciła jeszcze przepis na ten muss czekoladowy. Bo jest pyszny :-) Nie spisałam go sobie od ręki, a teraz ciężko mi będzie go odnaleźć .......
reklama
M
modroklejka
Gość
magda a juz go robiłas? i jak ci smakował?
przepis prosty na maxa
na jedna gorzka czekolade-100 gr-im lepsza tym lepiej- potrzeba 4 jajka
z zoltek robi sie klasyczny koleg-mogel- czyli na 4 zoltka 8 lyzeczek cukru-ubijac najlepiej na parze na mega gładko
z białek piana
czeloade posiekac i rozpuscis na parze-w kapieli wodnej-uwaga-nie wolno jej sparzyc, czy zagortwac-bo sie nie uda
do zoltek ostudzona czekolada, potem ubita piana z białek-mieszac delikatnie i na co najmniej 2-3 gosziny do lodwóki
najlepiej spamukje jak sie posypie migdałami uprazonymi na suchej patelni
przepis prosty na maxa
na jedna gorzka czekolade-100 gr-im lepsza tym lepiej- potrzeba 4 jajka
z zoltek robi sie klasyczny koleg-mogel- czyli na 4 zoltka 8 lyzeczek cukru-ubijac najlepiej na parze na mega gładko
z białek piana
czeloade posiekac i rozpuscis na parze-w kapieli wodnej-uwaga-nie wolno jej sparzyc, czy zagortwac-bo sie nie uda
do zoltek ostudzona czekolada, potem ubita piana z białek-mieszac delikatnie i na co najmniej 2-3 gosziny do lodwóki
najlepiej spamukje jak sie posypie migdałami uprazonymi na suchej patelni
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 12
- Wyświetleń
- 4 tys
- Odpowiedzi
- 58
- Wyświetleń
- 20 tys
- Odpowiedzi
- 11
- Wyświetleń
- 190 tys
- Odpowiedzi
- 205
- Wyświetleń
- 42 tys
- Odpowiedzi
- 18
- Wyświetleń
- 11 tys
A
Podziel się: