reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Kleinekatia gratulacje[emoji8]
Teraz sie tam tulcie ladnie, poznawajcie i odpoczywajcie

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
Wlasnie Paulyna miała miec wizytę dzis ;)
Ja leżę i twardnieje mi brzuch co chwile juz nawet troche boleśnie ale ja mam jeszcze czas. U nas dzis 36+0.

Dziewczyny czy któraś z Was wie albo słyszała moze sama doświadczyła jesli jest juz mama. Odebrałam Mała z przedszkola kartka ze odnotowali przypadek ospy. Wlasnie kurde teraz. Ja w dzieciństwie chorowałam ale moja mała jeszcze nie. I akurat teraz jakies dziecko przywleklo chłopiec z którym córka nawet siedziała w autokarze podczas wycieczki szkolnej:/
I teraz moge sobie dumać czy złapała czy nie. Ja wiem ze musi przejść choroby wieku dziecięcego ale wlasnie teraz jak jestem na ostatnich nogach. Teoretycznie moze cos sie pokazać za 2 tyg a moze lada chwila bo moze juz sie zaraziła. Tylko co ze mną ? Co jesli mały sie urodzi teraz lub za tydz czy dwa ?? Perspektyw na karmienie cycem nie mam wiec i ochrona mniejsza nie wiem kompletnie jak sie zachować. Rozważamy z mężem ze do porodu nie bedzie chodziła ale to moze byc 2-3 tyg potem kwestia adaptacji jej do nowej sytuacji i znowu bedzie kolejny m-C w domu. Zrobi sie dwa m-ce przerwy lato za pasem i czarna rozpacz jak bedzie musiała wrócić ale to nic jakos przeżyliśmy wrzesień przeżyjemy dalej ale nie wiem teraz jak powinnam sie zachować. Poradzicie cos ??

Doświadczenia nie mam. Ale tak na logike jak nie będziesz karmić i mała wróci nawet po 3tyg do przedszkola i wtedy się zarazi to co wtedy ? - mały może złapać. Hmm..

Może lepiej niech złapie teraz tą ospe i może w 2-3tyg do terminu wychoruje jak mały w brzuszku będzie bezpieczny.

Oczywiscie najlepiej poradzić się lekarza.. to to nie przeziębienie. A zawsze w razie czego też niemowlaka zabezpiecza o ile potrzeba. Eh..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Moje dziecko przechodzilo ospe, jak w przedszkolu odnotowali 3 przypadki to wywiesili kartke. U mojego 3/4 grupy mialo ospe i to jeden za drugim w krotkim czasie. Wiem ze sa jakies badania z krwi na ospe tulko nie wiem czy tak wczesna wykryja. Bo jak nie ma to zostawilabym w domu dziecko az w przedszkolu przestana chorowac. A jak ma to szybko antybiotyk i juz nie zaraza po 24h.
Najlepiej zadzwonic do pediatry.

Ospa to wirusowa choroba, antybiotyk nie zadziała. A może by ją zaszczepić? Jeśli jeszcze nie złapała to może ją uchroni. Bo dla noworodka ospa jest bardzo niebezpieczna.

reklama
Do góry