reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
My tu kacik domowych sposobow i porad mamy :p czosnek, kapusta :d
Ale w stanie blogoslawionym trzeba się tak ratowac ;)
A coś na bolące, nie mogące wyjść ósemki macie? Padne zaraz..

My tu kacik domowych sposobow i porad mamy[emoji14]czosnek, kapusta :d
Ale w stanie blogoslawionym trzeba się tak ratowac ;)
A coś na bolące, nie mogące wyjść ósemki macie? Padne zaraz..
Jeżeli widać stan zapalny na zewnątrz to plucz szałwia. Jeśli bardzo dokucza i nie da się wytrzymać to niestety kobietom w ciąży też podaje się leki przeciwbólowe i antybiotyk. Ósemki maja to do siebie ze pobola i przestają i później za jakiś czas znów to samo, niestety. Musisz sama ocenić czy da się wytrzymać czy lepiej iść do lekarza. Jeśli przy osemkach masz takie luźne dziąsła to ta kieszonka może też bolec, więc warto przepłukać ja porządnie strzykawka i woda z wodą utleniona albo szalwia, może akurat pomoże. Trzymam kciuki żeby szybko przestało i wytrzymalo aż do rozwiązania.

Co do mojego noska to dziękuję za rady. Tylko czy jak mam już babelki to warto ten czosnek przykladac, bo przez dzień spuchl w środku więc już nie mam watpliwosci że to opryszczka. Zawsze mi się w nosie robi, są plusy bo nie jest widoczna. Ale za to bardzo boli i długo się goi [emoji26][emoji26][emoji26]

Jeżeli widać stan zapalny na zewnątrz to plucz szałwia. Jeśli bardzo dokucza i nie da się wytrzymać to niestety kobietom w ciąży też podaje się leki przeciwbólowe i antybiotyk. Ósemki maja to do siebie ze pobola i przestają i później za jakiś czas znów to samo, niestety. Musisz sama ocenić czy da się wytrzymać czy lepiej iść do lekarza. Jeśli przy osemkach masz takie luźne dziąsła to ta kieszonka może też bolec, więc warto przepłukać ja porządnie strzykawka i woda z wodą utleniona albo szalwia, może akurat pomoże. Trzymam kciuki żeby szybko przestało i wytrzymalo aż do rozwiązania.

Co do mojego noska to dziękuję za rady. Tylko czy jak mam już babelki to warto ten czosnek przykladac, bo przez dzień spuchl w środku więc już nie mam watpliwosci że to opryszczka. Zawsze mi się w nosie robi, są plusy bo nie jest widoczna. Ale za to bardzo boli i długo się goi [emoji26][emoji26][emoji26]
Idę w czwartek na kontrolę do dentysty to od razu zapytam co z tą nieszczęsną ósemką zrobić. Do tego czasu będę płukać, dziękuję ;)

reklama
No sam zabieg jeden trwał 5 minut, drugi chyba 15 :/ drugi raz goiło się gorzej, ale chciałam to usunąć przed powstaniem stanu zapalnego itp. kosztowne zabiegi ;)

Do góry