kama8-)
Zaangażowana w BB
Ja również zaliczyłam dziś połowkowe. Nasza dziewczynka idealnie zgadza się wymiarami na swój wiek (termin porodu) waży 425 g ułożona dzisiaj pośladkowo a szyjka długości 3,5. Przez większość czasu na USG nakrywała się nóżkami i zakrywała buźkę raczkami, połykała płyn owodniowy i pokazywała chwilami język pytałam lekarza o ruchy dziecka jeśli jednego dnia jest bardzo ruchliwe i innego mniej to powiedział że nie ma powodów do obaw. Dopiero po 30 tc mówił, że dostanę taki druczek na ktorym będę liczyć i notować ruchy. Także bez obaw. Jestem chora na niedoczynność tarczycy i biorę dość dużą dawkę euthyroxu oraz mam obecne przeciwciała TRAb dlatego też lekarz dokładnie zbadał tarczyce dziecka i jest wszystko ok.
Na następną wizytę dostałam listę badań do zrobienia i tam mam wpisane test obciążenia glukozy na czczo, po godzinie oraz po 2 godzinach też tyle tego macie?
Ze względu że mam grupę krwi rh - a mąż rh + to lekarz mówił że na nastepnej wizycie omówimy kwestię immunoglobuliny anty-D którą podaje się w 28 tc. Czy któraś z was w pierwszej ciąży też miała ją podawaną? Jaki to koszt? Czytałam że nie jest to konieczne przy pierwszym dziecku.
Na następną wizytę dostałam listę badań do zrobienia i tam mam wpisane test obciążenia glukozy na czczo, po godzinie oraz po 2 godzinach też tyle tego macie?
Ze względu że mam grupę krwi rh - a mąż rh + to lekarz mówił że na nastepnej wizycie omówimy kwestię immunoglobuliny anty-D którą podaje się w 28 tc. Czy któraś z was w pierwszej ciąży też miała ją podawaną? Jaki to koszt? Czytałam że nie jest to konieczne przy pierwszym dziecku.
Ostatnia edycja: