to chyba ja to również mam...a jak pęcherz pełny to też stawia mi się macica
reklama
kama8-)
Zaangażowana w BB
Miałam to samo... i jak poszłam na wizytę do ginekologa i mnie zważyli to też się zdziwiłam... lekarz dał mi do zrozumienia, że troszkę za szybko moja waga wzrasta i mam "przykazanie" żeby do kolejnych dwóch wizyt ważyć tyle samoDzisiaj załamka na wadze, bo nagle przyrost 1,5 kg z dnia na dzień :/ ja nie wiem, z 2 dni pewnie znowu będzie mniej, nie wiem skąd takie wahania...
czarrownica
Fanka BB :)
Ja w nocy wstaje raz czasem 2 razy. Na początku bardzo spać niemoglam jak gorąco było. Teraz jest lepiej Ale mam bardzo lekki sen.
A U Was jak ze snem nocami?
A U Was jak ze snem nocami?
masakra... u mnie przez 2 wizyty waga stała, a teraz, jak podsumuję to będzie skok 2,5 kg!Miałam to samo... i jak poszłam na wizytę do ginekologa i mnie zważyli to też się zdziwiłam... lekarz dał mi do zrozumienia, że troszkę za szybko moja waga wzrasta i mam "przykazanie" żeby do kolejnych dwóch wizyt ważyć tyle samo
apricot
Zaangażowana w BB
Tyle, co się położę, to od razu odpływam. Zwykle przesypiam całą noc. No chyba, że jakieś głupoty mi się śnią, to wtedy czasem się budzęA U Was jak ze snem nocami?
W pierwszym trymestrze obowiązkowo musiała być drzemka popołudniowa. Potem jakoś przeszło, ale od kilku dni widzę, że znów muszę się troszkę przespać w ciągu dnia.
Kulka, to, że jeszcze nie czujesz ruchów to raczej nie jest zwiastun problemów z łożyskiem. Może masz je po prostu na przedniej ścianie? Ja w poprzedniej miałam na tylnej ścianie i jak zaczęłam czuć ruchy to już czułam codziennie. A teraz mam na przedniej i zonk, czasem czuję a potem przez parę dni cisza. Widziałam na usg jak to wygląda, dziecko sobie trafia w łożysko jak w wielką poduchę, a że jest jeszcze malutkie to nie mam możliwości tego poczuć.
Katka moze masz racje. Ostatnio jak byłam na wizycie to dr mówił ze jest nisko położone ale ze wzrostem macicy sie powinno podnieść.
Zwariuje w tej ciąży aż do rozwiązania.
katherinne
Fanka BB :)
Ja od początku ciąży nie przytyłam nic a teraz nagle w ciągu dwóch tygodni prawie 3 kilo na plusie. Bo leżę. A apetyt mam jak odkurzacz. Nie wiem, jak ja się z tego potem wytłumaczę na wizycie
Kulka, moje łożysko jest na szyjce macicy. Jak masz tylko nisko położone to na tym etapie to nie jest problem. A mówił, czy jest z przodu, czy z tyłu? I z przodu, i z tyłu jest prawidłowo, ale jak masz łożysko z przodu to właśnie tłumi ruchy.
Kulka, moje łożysko jest na szyjce macicy. Jak masz tylko nisko położone to na tym etapie to nie jest problem. A mówił, czy jest z przodu, czy z tyłu? I z przodu, i z tyłu jest prawidłowo, ale jak masz łożysko z przodu to właśnie tłumi ruchy.
W 1 trymestrze była masakra. Zasnąć nie mogłam bo mdłości. A jak się w nocy budziłam to moje mdłości też i znów spanie z głowy. Dobrze że w dzień nadrabiałam.A U Was jak ze snem nocami?
A odkąd przyszedł 2 trymestr to mdłości mniejsze i zasypiam bez problemu. Za to teraz wstaje w nocy do toalety raz lub dwa.
Teraz od jakiegoś tygodnia znów śpię w dzień
reklama