reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja badania wszystkie już przed ciążą miałam, teraz tylko tarczyce sprawdzam co jakiś czas, bo mam Hashimoto. No i w szpitalu komplet z krwi i moczu był.

Jestem zatrudniona na pół etatu w rodzinnej firmie i właśnie się dowiedziałam, że nawet jak przejdę na cały to i tak na zwolnieniu ZUS średnią z roku liczy, a nie z aktualnej umowy, więc jakieś grosze.. Nieprzyjemne rozczarowanie :( Musiałabym się zwolnić i od nowa zatrudnić, ale wtedy na bank się przyczepią, że fikcyjne zatrudnienie i kasa do zwrotu będzie. Z dobrych wieści na wizycie pani dr rozwój ciąży określiła jako idealny i sprzedaliśmy dziś mieszkanie wreszcie.. O ciąży u nas rodzice i rodzeństwo wiedzą, ale od kilku dni dopiero.

Agnieszka91 a stosujesz luteinę? Może stad podrażnienie?

reklama
Ja 4x i uważam dalej, że to losowe. Ostatnią ciążę ledwo utrzymaliśmy.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście loteria, ale zawsze trzeba być dobrej myśli. Ja w pierwszej ciąży miałam pusty pęcherzyk, a teraz od początku postanowiłam, że będzie dobrze i tak ma być.
A z mówieniem o ciąży, to kwestia indywidualna i każdy może miec inny odpowiedni moment dla tej nowiny :)

Ja badania wszystkie już przed ciążą miałam, teraz tylko tarczyce sprawdzam co jakiś czas, bo mam Hashimoto. No i w szpitalu komplet z krwi i moczu był.

Jestem zatrudniona na pół etatu w rodzinnej firmie i właśnie się dowiedziałam, że nawet jak przejdę na cały to i tak na zwolnieniu ZUS średnią z roku liczy, a nie z aktualnej umowy, więc jakieś grosze.. Nieprzyjemne rozczarowanie :( Musiałabym się zwolnić i od nowa zatrudnić, ale wtedy na bank się przyczepią, że fikcyjne zatrudnienie i kasa do zwrotu będzie. Z dobrych wieści na wizycie pani dr rozwój ciąży określiła jako idealny i sprzedaliśmy dziś mieszkanie wreszcie.. O ciąży u nas rodzice i rodzeństwo wiedzą, ale od kilku dni dopiero.

Agnieszka91 a stosujesz luteinę? Może stad podrażnienie?

Jesteś pewna do tej umowy ??? Ja od lipca mam cały etat a wcześniej miałam pół etatu i Ksiegowa powiedziała mi ze liczy sie to od nowej umowy . I jeśli zmienia sie wymiar etatu to liczy sie od nowej umowy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś pewna do tej umowy ??? Ja od lipca mam cały etat a wcześniej miałam pół etatu i Ksiegowa powiedziała mi ze liczy sie to od nowej umowy . I jeśli zmienia sie wymiar etatu to liczy sie od nowej umowy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rozmawialiśmy z księgowa. Żeby było tak jak mówisz to musiałabym się zwolnić i zatrudnić od nowa podobno, a nie tylko zmiana wymiaru godzin.

reklama
Ehhh ale mam dziwne apetyty...od mięsa mnie odrzuca, nie jestem w stanie sama ugotować bo zwracam...od jajek od kilku dni też...tylko pieczywo z twarożkiem, mączne sprawy (np.Pierogi i naleśniki), generalnie nabiał, dżemy ;)mi inne słodkości, owoce (śliwki i czereśnie szczególnie), i pomidory...właśnie zrobiłam poznański gzik i jak wariatka mogę wyjadać sam serek łyżką...ugh...na wadze nadal +1kg

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry