reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Byłam na połówkowym. Łożysko się podniosło, jest 2 cm od ujścia. Mały ma chorą nereczkę:( Miedniczka ponad dwukrotnie powiększona, lekarz każe to bardzo obserwować a jeśli z drugą też coś się będzie działo to trzeba będzie już w ciążyinterweniować chirurgicznie...
Trzymaj sie kochana i mocno trzymam kciuki;(

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

reklama
Janinka super i nie wyobrazam dobie zeby w erze jasiów antisiow franków Helenek ktoś die śmiał z Janinki ... My przy pierwszym nikomu imienia nie mówiliśmy zeby sobie oszczędzić gadaniny, teraz imienia nie mamy wiec problem z głowy ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fajnie uslyszec cos tak pozytywnego ;)

Wysłane z mojego PAP5451DUO przy użyciu Tapatalka

Byłam na połówkowym. Łożysko się podniosło, jest 2 cm od ujścia. Mały ma chorą nereczkę:( Miedniczka ponad dwukrotnie powiększona, lekarz każe to bardzo obserwować a jeśli z drugą też coś się będzie działo to trzeba będzie już w ciążyinterweniować chirurgicznie...
Ojoj, Ty masz jakoś tak pod górkę :( no to pewnie teraz częstsze wizyty by kontrolować co się dzieje. Nic no głowa do góry i trzeba być czujnym.... Trzymam kciuki.

Na następnym nie będzie ok. Starszy też miał z nerką przejścia ale dużo łagodniejsze. Poszerzenie było nieznaczne i dopiero pod koniec ciąży. Wygląda to na genetykę niestety.
Kathe dobrze, że na etapie życia płodowego lekarz już podejmuje działanie. To ogromny plus. Moja ciocia jak była w ciąży, to lekarz uparcie twierdził, że wszystko w porządku, a dziecko urodziło się z jedną nerką i to jeszcze miało wodonercze na tej nereczce , nic jej nie powiedział ! A można było działać już wcześniej

katherinne trzymam mocno kciuki za maleństwo!&&&

kilka dni mnie nie było a tu tyle do nadrobienia[emoji16]

co do imion to my mówiliśmy póki co teściowej i o dziwo podobała jej się propozycja nasza dla dziewczynki a dla chłopca to ona sama przypomniała mi o imieniu o którym ja kiedyś myślałam[emoji4] póki co nikt nie kręci nosem. Z nadawaniem imion po zmarłych nigdy nie słyszałam i średnio w to wierzę, za to dowiedziałam się niedawno że nie wolno spać nogami do drzwi pokoju bo to wróży szybką śmierć.... nie chce mi się w to wierzyć a akurat tak będę musiała postawić łóżeczko że chyba tak maluch będzie spał

Kati kurcze ale wieści :( ważne ze można szybko cos zdziałać. Trzymam kciuki!

Ja teoretycznie nie denerwowałabym sie tymi ruchami ale to mija druga ciąża wiec powinnam je czuć szybciej ale jak widac teoria to jedno a praktyka to drugie.

reklama
Do góry