reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

JegoBaba oj jak maluszek wkłada rączkę czy nòżke w zebra to nie jest to przyjemne albo jak kopnie w żołądek po jedzeniu;-)

Kunalesna ja jak szłam na usg z synem to jadłam coś słodkiego żeby się ruszał więcej bo on w brzuchu był mało aktywny i jak spał i był źle ułożony to trudno było dokonać dokładnych wymiarów. P.S Jagòdka ładne imię.
Wy pobudzacie a ja się zastanawiam jak go wyciszyć w czasie badania bo ostatnio nie mógł sprawdzić ile ma cm tak wariowal w brzuchu :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jej oby u nas w tym szpitalu co chce rodzic nie zabrali porodow na NFZ bo to tez prywatny normalnie ale na NFZ rodzic mozna i ja tak chce. Do starego nie pojde bo to warunki dramatyczne(niby opieka super podobno teraz bo czyms musza przyciagac ale warunki...juz samo lezenie np w 8 na sali w porownaniu do 2 to jest różnica),a jak tyle trzeba bd zapłacić to zal mi bd[emoji12]

Nuluska heh ciekawe. Az jak poczuje jakies ruchy takie pewne(a nie chyba 2smyrniecia w 14tc bo dalej cisza to nie wiem czy to bylo to ale chyba nic innego)to sobie policze[emoji12]

f2w3d5qp4g3t7787.png

Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Jak powiedziałam mamie ze ruchy poczułam w 18tc to pow mi ze urodze dwa tyg szybciej:) urodziła czwórkę dzieci i z każdym się jej sprawdziło [emoji39] śmiałam się troszkę z tego ale widzę że chyba jednak coś w tym jest :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

To moze ja w terminie urodzę jak jeszcze nie czułam :) ciekawe czy coś w tym jest.
Ja jestem przerażona tymi porodami o których słyszałam od moich koleżanek i stad wybór prywatnej kliniki. Nie chce mówić pózniej innym kobitka jaka to jest masakra tylko chce mieć moze nie super miłe wspomnienia, ale czuć sie zaopiekowana.
U nas znowu dla synka imię to nam szybko przyszło- Adaś ( ja bym chciała synka ;)
A dla dziewczynki albo Alicja albo Emilia (mój mąż chce córkę)

Teraz mi kolezanka siedzi w glowie bo miala miec juz 2 raz dzisiaj oxy podawane. Miala juz balonik i raz oxy i nic a termi miala na 13.10. Pewnie teraz rodzi[emoji1]

f2w3d5qp4g3t7787.png

A powiedzcie czy czujecie już czkawkę dzieciątka? Nie wiem czy to nie za wcześnie. Ale 5-6 takich samych ruchów w takich samych odstępach czasu to chyba czkawka. Muszę spytać gina.
W poprzednich ciążach chyba te czkawki czułam później.
u nas czkawka była późno bo po 30 tygodniu

Nuluska serio! Też mnie to dziwi ale tak jest. Ja mam łożysko na przedniej ścianie i ono tłumi ruchy więc nie czuje kopniaczkow. Sporadycznie czuje smyranie. Ale i tak staram się nie dość na brzuchu żeby nie gniesc dzieciaczka!
ja podobni - smyranie ale ostatnio chyba 2 dni temu:(

Ja przed ciąża sama robiłam hybrydy i miałam sporo klientek. Ale ja tylko na schellacach robiłam mam lakiery które maja dwa lata i nadal sa świetne a kiedyś do zakupów dostałam semilaca gratis i po miesiącu woda sie zrobiła :/
Ja mam dola dziewczyny :( to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinno byc łatwiej lżej powinnam byc bardziej świadoma. A ja mam czarna dziurę nic nie pamietam jak sie z córeczka czułam, ruchów nadal brak a wiem ze w tym czasie dzis jest 18+2 to z córka juz czulam dotykając brzucha oczywiście nie zawsze ale udawało sie uchwycić tem moment mnie i mężowi a teraz moge leżeć z godzinę i cisza. Dołuje mnie to strasznie. Koleżanka ma mi dzis wyślą detektor moze to mnie troche uspokoi bo przecież zaraz wpadnę w jakas paranoje
co do semilaca, to poderzewam że dostałaż zmega krótką datą albo wręcz po terminie. nigdy z woda się nie spotkałam a mialam już kilkanaście odcieni na przestrzeni 2 lat

Powodzenia na wizycie!
Ja też jeszcze nie czuje ruchów i powoli zaczynam się martwić. Wizyta za 2 tyg dopiero [emoji20]
ja również pratycznie nic nie czuję, radziutko lekkie smyrnięcia:/

ja jestem jeszcze na -1kg od początku ciąży, ale fakt męczę się bardzo, wejście po schodach na piętro, a ja łapię zadyszkę.
ja codzień muszę wdrapać się w pracy 1,5 piętra i ledwo dysze na górze:D

data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)
ja czułam w 1 ciąży ruchy 19t 4d a urodziłam 41t4d czyli +22tygodnie i to po olejku rycynowym :D

Też na nich patrzyłam ale ostatnie zajęcia mieli o 17 a ja pracuje dłużej. Jak będzie trzeba to najwyżej sobie zmienię godziny pracy i będę te dwa dni w tygodniu przychodzić wcześniej. Chociaż i tak mam ostatnio problem żeby wyjść z domu o 9:30 [emoji6]
o 9.30 masz problem z wyjściem?:) heloł ja o 7.00 wychodze i co mam powiedzieć?:D

reklama
Do góry