reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

JegoBaba oj jak maluszek wkłada rączkę czy nòżke w zebra to nie jest to przyjemne albo jak kopnie w żołądek po jedzeniu;-)

Kunalesna ja jak szłam na usg z synem to jadłam coś słodkiego żeby się ruszał więcej bo on w brzuchu był mało aktywny i jak spał i był źle ułożony to trudno było dokonać dokładnych wymiarów. P.S Jagòdka ładne imię.
Wy pobudzacie a ja się zastanawiam jak go wyciszyć w czasie badania bo ostatnio nie mógł sprawdzić ile ma cm tak wariowal w brzuchu :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jej oby u nas w tym szpitalu co chce rodzic nie zabrali porodow na NFZ bo to tez prywatny normalnie ale na NFZ rodzic mozna i ja tak chce. Do starego nie pojde bo to warunki dramatyczne(niby opieka super podobno teraz bo czyms musza przyciagac ale warunki...juz samo lezenie np w 8 na sali w porownaniu do 2 to jest różnica),a jak tyle trzeba bd zapłacić to zal mi bd[emoji12]

Nuluska heh ciekawe. Az jak poczuje jakies ruchy takie pewne(a nie chyba 2smyrniecia w 14tc bo dalej cisza to nie wiem czy to bylo to ale chyba nic innego)to sobie policze[emoji12]

f2w3d5qp4g3t7787.png

Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Jak powiedziałam mamie ze ruchy poczułam w 18tc to pow mi ze urodze dwa tyg szybciej:) urodziła czwórkę dzieci i z każdym się jej sprawdziło [emoji39] śmiałam się troszkę z tego ale widzę że chyba jednak coś w tym jest :D

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

To moze ja w terminie urodzę jak jeszcze nie czułam :) ciekawe czy coś w tym jest.
Ja jestem przerażona tymi porodami o których słyszałam od moich koleżanek i stad wybór prywatnej kliniki. Nie chce mówić pózniej innym kobitka jaka to jest masakra tylko chce mieć moze nie super miłe wspomnienia, ale czuć sie zaopiekowana.
U nas znowu dla synka imię to nam szybko przyszło- Adaś ( ja bym chciała synka ;)
A dla dziewczynki albo Alicja albo Emilia (mój mąż chce córkę)

Teraz mi kolezanka siedzi w glowie bo miala miec juz 2 raz dzisiaj oxy podawane. Miala juz balonik i raz oxy i nic a termi miala na 13.10. Pewnie teraz rodzi[emoji1]

f2w3d5qp4g3t7787.png

A powiedzcie czy czujecie już czkawkę dzieciątka? Nie wiem czy to nie za wcześnie. Ale 5-6 takich samych ruchów w takich samych odstępach czasu to chyba czkawka. Muszę spytać gina.
W poprzednich ciążach chyba te czkawki czułam później.
u nas czkawka była późno bo po 30 tygodniu

Nuluska serio! Też mnie to dziwi ale tak jest. Ja mam łożysko na przedniej ścianie i ono tłumi ruchy więc nie czuje kopniaczkow. Sporadycznie czuje smyranie. Ale i tak staram się nie dość na brzuchu żeby nie gniesc dzieciaczka!
ja podobni - smyranie ale ostatnio chyba 2 dni temu:(

Ja przed ciąża sama robiłam hybrydy i miałam sporo klientek. Ale ja tylko na schellacach robiłam mam lakiery które maja dwa lata i nadal sa świetne a kiedyś do zakupów dostałam semilaca gratis i po miesiącu woda sie zrobiła :/
Ja mam dola dziewczyny :( to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinno byc łatwiej lżej powinnam byc bardziej świadoma. A ja mam czarna dziurę nic nie pamietam jak sie z córeczka czułam, ruchów nadal brak a wiem ze w tym czasie dzis jest 18+2 to z córka juz czulam dotykając brzucha oczywiście nie zawsze ale udawało sie uchwycić tem moment mnie i mężowi a teraz moge leżeć z godzinę i cisza. Dołuje mnie to strasznie. Koleżanka ma mi dzis wyślą detektor moze to mnie troche uspokoi bo przecież zaraz wpadnę w jakas paranoje
co do semilaca, to poderzewam że dostałaż zmega krótką datą albo wręcz po terminie. nigdy z woda się nie spotkałam a mialam już kilkanaście odcieni na przestrzeni 2 lat

Powodzenia na wizycie!
Ja też jeszcze nie czuje ruchów i powoli zaczynam się martwić. Wizyta za 2 tyg dopiero [emoji20]
ja również pratycznie nic nie czuję, radziutko lekkie smyrnięcia:/

ja jestem jeszcze na -1kg od początku ciąży, ale fakt męczę się bardzo, wejście po schodach na piętro, a ja łapię zadyszkę.
ja codzień muszę wdrapać się w pracy 1,5 piętra i ledwo dysze na górze:D

data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)
ja czułam w 1 ciąży ruchy 19t 4d a urodziłam 41t4d czyli +22tygodnie i to po olejku rycynowym :D

Też na nich patrzyłam ale ostatnie zajęcia mieli o 17 a ja pracuje dłużej. Jak będzie trzeba to najwyżej sobie zmienię godziny pracy i będę te dwa dni w tygodniu przychodzić wcześniej. Chociaż i tak mam ostatnio problem żeby wyjść z domu o 9:30 [emoji6]
o 9.30 masz problem z wyjściem?:) heloł ja o 7.00 wychodze i co mam powiedzieć?:D

reklama
Do góry