reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

i ile w ldz poród w prywatnej klinice ??

Zależy od kliniki, ale od 4000 w górę. W PF naturalny 4500, cesarka planowa 5500. Oni mają 3 st referencyjny.

Kama nie mam prywatnych doświadczeń z Madurowiczem. Podobno kadra milsza niż ICZMP.

Czarrownica to po dniu basenowym probiotyk dopochwowo stosuj i Żuravit na stałe. Są też takie tampony probiotyczne do pływania właśnie, ale nie testowałam.

Ewciik bo chce mieć komfort, super warunki i pewność, że dostanę maksimum uwagi przy porodzie SN. U nich do niedawna można było na NFZ rodzic ale zabrali kontakt. Z resztą maja najlepsze opinie w Łodzi.

reklama
Ja rownież zdecydowałam sie na prywatna klinikę. U mnie w mieście kosz SN i CC to 2500. Rownież odebrano kontrakt od NFZ ale podobno od stycznia ma wrócić wiec na to liczę. Ale ja raczej na CC sie przygotowywuje.

co do Madurowicza, koleżanka moja rodziła i chwalila.
Ja szczerze gdybym miała rodzic w Polsce to też zdecydowałabym się na prywatną klinikę, w szpitalu państwowym też niby trzeba zapłacić za opiekę żeby być w miarę traktowanym a tak przynajmniej wiem za co place i nie napycham nikomu lapowami kieszeni.

Ja przed ciąża sama robiłam hybrydy i miałam sporo klientek. Ale ja tylko na schellacach robiłam mam lakiery które maja dwa lata i nadal sa świetne a kiedyś do zakupów dostałam semilaca gratis i po miesiącu woda sie zrobiła :/

Ja mam dola dziewczyny :( to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinno byc łatwiej lżej powinnam byc bardziej świadoma. A ja mam czarna dziurę nic nie pamietam jak sie z córeczka czułam, ruchów nadal brak a wiem ze w tym czasie dzis jest 18+2 to z córka juz czulam dotykając brzucha oczywiście nie zawsze ale udawało sie uchwycić tem moment mnie i mężowi a teraz moge leżeć z godzinę i cisza. Dołuje mnie to strasznie. Koleżanka ma mi dzis wyślą detektor moze to mnie troche uspokoi bo przecież zaraz wpadnę w jakas paranoje
Kulka nie martw się! Wszystko jest na pewno dobrze! Trzymaj się cieplutko i pamiętaj że jesteśmy z Tobą!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Czarownica a który tc u ciebie ??
Ja mam łożysko z przodu ale dr nic nie mówił ze moge czuć pózniej tylko z tego co czytam troche na necie no i tutaj ze macie rownież takie przypadki. On jest troche takim dr starej daty i dla niego ma znaczenie kiedy poczuje 1 ruchy bo wylicza tez z tego termin porodu. Z córka np wyliczył mi na 15.09 z pierwszych ruchów i rzeczywiście miałam juz 2 cm rozwarcia i chodziłam tak dwa tyg a córka urodziła sie idealnie w terminie 1.10.
20.10 cos poczułam ale nie wiem czy mam mu o tym mowić bo skoro nie jestem pewna :/
Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!

Ja na szczęście czuje się dobrze i do tej pory miałam raptem że dwa dni takie ze mi w pracy słabiej się zrobiło ale posiedzialam sobie pół godzinki i było lepiej!

Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!
data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)

No to jestem po wizycie.
Maluszek ma ok 400g (wielkolud!) i jest chłopcem :) Szyjka długa i trzyma, choć skróciła się o 2 cm. Ale skoro to już 20 tc a szyjka ma teraz 4 cm to nie mam się czym martwić.
I co najważniejsze łożysko się podniosło! Więc wielkie ufff i mogę rodzić sn!
Czyli wszystko pozytywnie.
Za tydzień połówkowe.
Aaa i spokojnie mogę już czuć czkawkę.

reklama
na szczęście z większością ludzi z pracy co rozmawiam, a już głównie z mężczyznami to mi mówią żebym nie szalała i nie chojraczyła tylko na zwolnienie szła.....
Jakie to szaleństwo? Jeśli kobieta czuje się dobrze to dlaczego ma się zamykać w domu?! Ja nie wyobrażam sobie siedzenia w domu na l4! Chyba bym zgnila! A tak mam kontakt z ludźmi icały czas jestem w ruchu! I mój gin uważa tak samo jak ja, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie nalezy rezygnowac z aktywności i pracy!

Do góry