reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

i ile w ldz poród w prywatnej klinice ??

Zależy od kliniki, ale od 4000 w górę. W PF naturalny 4500, cesarka planowa 5500. Oni mają 3 st referencyjny.

Kama nie mam prywatnych doświadczeń z Madurowiczem. Podobno kadra milsza niż ICZMP.

Czarrownica to po dniu basenowym probiotyk dopochwowo stosuj i Żuravit na stałe. Są też takie tampony probiotyczne do pływania właśnie, ale nie testowałam.

Ewciik bo chce mieć komfort, super warunki i pewność, że dostanę maksimum uwagi przy porodzie SN. U nich do niedawna można było na NFZ rodzic ale zabrali kontakt. Z resztą maja najlepsze opinie w Łodzi.

reklama
Ja rownież zdecydowałam sie na prywatna klinikę. U mnie w mieście kosz SN i CC to 2500. Rownież odebrano kontrakt od NFZ ale podobno od stycznia ma wrócić wiec na to liczę. Ale ja raczej na CC sie przygotowywuje.

co do Madurowicza, koleżanka moja rodziła i chwalila.
Ja szczerze gdybym miała rodzic w Polsce to też zdecydowałabym się na prywatną klinikę, w szpitalu państwowym też niby trzeba zapłacić za opiekę żeby być w miarę traktowanym a tak przynajmniej wiem za co place i nie napycham nikomu lapowami kieszeni.

Ja przed ciąża sama robiłam hybrydy i miałam sporo klientek. Ale ja tylko na schellacach robiłam mam lakiery które maja dwa lata i nadal sa świetne a kiedyś do zakupów dostałam semilaca gratis i po miesiącu woda sie zrobiła :/

Ja mam dola dziewczyny :( to moja druga ciąża wiec teoretycznie powinno byc łatwiej lżej powinnam byc bardziej świadoma. A ja mam czarna dziurę nic nie pamietam jak sie z córeczka czułam, ruchów nadal brak a wiem ze w tym czasie dzis jest 18+2 to z córka juz czulam dotykając brzucha oczywiście nie zawsze ale udawało sie uchwycić tem moment mnie i mężowi a teraz moge leżeć z godzinę i cisza. Dołuje mnie to strasznie. Koleżanka ma mi dzis wyślą detektor moze to mnie troche uspokoi bo przecież zaraz wpadnę w jakas paranoje
Kulka nie martw się! Wszystko jest na pewno dobrze! Trzymaj się cieplutko i pamiętaj że jesteśmy z Tobą!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Czarownica a który tc u ciebie ??
Ja mam łożysko z przodu ale dr nic nie mówił ze moge czuć pózniej tylko z tego co czytam troche na necie no i tutaj ze macie rownież takie przypadki. On jest troche takim dr starej daty i dla niego ma znaczenie kiedy poczuje 1 ruchy bo wylicza tez z tego termin porodu. Z córka np wyliczył mi na 15.09 z pierwszych ruchów i rzeczywiście miałam juz 2 cm rozwarcia i chodziłam tak dwa tyg a córka urodziła sie idealnie w terminie 1.10.
20.10 cos poczułam ale nie wiem czy mam mu o tym mowić bo skoro nie jestem pewna :/
Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!

Ja na szczęście czuje się dobrze i do tej pory miałam raptem że dwa dni takie ze mi w pracy słabiej się zrobiło ale posiedzialam sobie pół godzinki i było lepiej!

Jak to wylicza poród z daty ruchów? Jakieś jest to dla mnie nie do ogarnięcia!
data pierwszych ruchów+ 20 tygodni= tp
:)

No to jestem po wizycie.
Maluszek ma ok 400g (wielkolud!) i jest chłopcem :) Szyjka długa i trzyma, choć skróciła się o 2 cm. Ale skoro to już 20 tc a szyjka ma teraz 4 cm to nie mam się czym martwić.
I co najważniejsze łożysko się podniosło! Więc wielkie ufff i mogę rodzić sn!
Czyli wszystko pozytywnie.
Za tydzień połówkowe.
Aaa i spokojnie mogę już czuć czkawkę.

reklama
na szczęście z większością ludzi z pracy co rozmawiam, a już głównie z mężczyznami to mi mówią żebym nie szalała i nie chojraczyła tylko na zwolnienie szła.....
Jakie to szaleństwo? Jeśli kobieta czuje się dobrze to dlaczego ma się zamykać w domu?! Ja nie wyobrażam sobie siedzenia w domu na l4! Chyba bym zgnila! A tak mam kontakt z ludźmi icały czas jestem w ruchu! I mój gin uważa tak samo jak ja, że jeśli nie ma takiej potrzeby to nie nalezy rezygnowac z aktywności i pracy!

Do góry