reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
A u mnie dalej leje...nie przestalo od wczoraj ns chwilr nawet...rzeki juz w stanach alarmowych...

Mayeski u mnie dzisiaj lazanki byly i na jutro zostaly bo duzo wyszło [emoji3]

f2w3d5qpvozbadcs.png

U nas, w Suchej Beskidziej Stryszawka już przekroczyła stan alarmowy, u mnie we wsi Skawa powoli dobija do góry... jeśli będzie lało do jutra jak nic podejdzie pod most....
Moja mama w panice kazała nam przyjechać, ale czekamy co dalej.
a ja nie mam ani znajomej w szpitalu, ani położnej .... eh, zestresowałam się :(

Nie stresuj się. Ja przy synku też zadnej położnej znajomej nie miałam a i tak urodziłam ;) teraz moja sąsiadka jest położną,w maja przychodziła dawać zastrzyki mi i Krzysiowi więc pogadam z nią o porodzie, bo chciałabym, żeby była. Była przy moim zabiegu łyżeczkowania w lutym i bardzo mnie wspierała.

a ja nie mam ani znajomej w szpitalu, ani położnej .... eh, zestresowałam się :(
Też nie mam , nie martw się a gdzie chcesz rodzić ja wymysliłam żelazną albo mswia [emoji16] byłam w mswia 2 razy na ip i potraktowano mnie dobrze i przebadano jak trzeba stad mój wybór bo na żelaznej może nie być miejsc [emoji58]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Też nie mam , nie martw się a gdzie chcesz rodzić ja wymysliłam żelazną albo mswia [emoji16] byłam w mswia 2 razy na ip i potraktowano mnie dobrze i przebadano jak trzeba stad mój wybór bo na żelaznej może nie być miejsc [emoji58]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
No ja myślałam o żelaznej i tam się za położną płaci właśnie 2 tysie. Co lepsze opłacenie położnej nie gwarantuje dostania się do porodu w razie braku miejsc :(

Ja kupowałam ten olejek ze słodkich migdałów w aptece geminni.

Ja Wam powiem że czy znajomości się ma czy nie to i tak dużo zależy od naszego organizmu. Bo jak akcja dobrze idzie i wszystko jest ok to ws yscy są fajni i dobrze nas traktują. Ja miałam znajomości na całym oddziale bo mama moja była kiedyś pielęgniarka na ginekologii i szczerze na nic chyba się one nie zdały bo nie dość że cisza wywoływania po 2 tyg, to rozwarcia nie było i nie szło nic do przodu, skończyło się CC bo młoda tętno zaczęła tracić. Także wiecie jak to z tymi znajomosciami. Jedynie my się pewniej czuć możemy.

reklama
My wymyslilismy na kolację pizzę i właśnie z moim wspaniałym (bo zawsze zagniata ciasto) M robimy[emoji3]
Ja też się dziś jakoś kiepsko czuje chyba przez te zmiany pogody bo a to leje a to słońce świeci.
U mnie też pizza w piecu siedzi a jutro na obiad gulasz i kluski szare z tartych ziemniaków.

f2w33e3k0rq6mc1d.png

Do góry