reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Lafnejka ja to sie pon nie moge doczekać zeby wiedziec jakie wyniki krzywej cukrowej mam...bo mialam naczczo 101,6

Agu_sia sny podobno odwrotnie sie sprawdzają [emoji3]

Asica:) Ale ja chodze prawie do Nawojowej a nie tam gdzie ty. Nie zlecil mi tego lekarz.kazal isc na uzg genetyczne a ze nie chcialam isc 10.09 to zadzownilam do krynicy i tam mi baba kazala to zrobic...mam to niby w pakiecie luxmed ale jak mi nie wypisza skierowania to nie mam zamiaru tam jednak isc bo nie bd doplacala tyle kasy jeszcze...a ty zmienilas termin genetycznego?

f2w3d5qpwgay0ieo.png

mi tutaj dają termin na 25 luty z USG a z OM 1 maca.
Ale polski ginekolog mnie już ostrzegł że mogę urodzić miesiąc wcześniej, ze względu na moją macice. Była w kształcie serduszka na pierwszym USG a teraz się rozrosłą i jest takie jajo jak u Was. Miejmy nadzieję że do tego nie dojdzie.

Teraz w trakcie pisania poczułam takie jakby muśnięcia - lekkie skurcze w brzuchu. Czy to już ? :-) :)
Misia tak to już,właśnie o tym pisałam wczoraj [emoji6][emoji6]

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki ...idę dziś po antybiotyk do lekarza,ale strasznie boję się czy nie zaszkodze dziecku...niestety 5 dni już się mecze ,a to już jest bakteria nie wirus i niestety ziołowe leki nie pomogą mi na to w życiu,wczoraj wieczorem myślałam,że się uduszę taki miałam suchy kaszel.w pierwszej ciąży też byłam przeziębiona że 2 razy ale obeszło się bez antybiotyku...a teraz druga ciąża pod górkę...martwię się.czy któraś zazywala antybiotyk np w 1 ciąży i wszystko z maluchem ok?

Ja myśle ze bardziej zaszkodzisz jeśli nie weźmiesz tego antybiotyku . Kobiety normalnie w ciazy biorą , tylko musisz powiedzieć lekarZowi ze jesteś w ciazy to ci dobierze odpowiedni . Np augubentin można w ciazy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

mama_NS wiem że sny podobno odwrotnie się sprawdzają ale oprocz mojego CHCE DZIEWCZYNKĘ wszystko wskazuje na chlopca :) mam nadzieje ze juz 8.09 jak bede na prenatalnych to cos sie dowiem i sprawa się wyjaśni :) juz sie nie moge doczekac :)

Dziewczynki ...idę dziś po antybiotyk do lekarza,ale strasznie boję się czy nie zaszkodze dziecku...niestety 5 dni już się mecze ,a to już jest bakteria nie wirus i niestety ziołowe leki nie pomogą mi na to w życiu,wczoraj wieczorem myślałam,że się uduszę taki miałam suchy kaszel.w pierwszej ciąży też byłam przeziębiona że 2 razy ale obeszło się bez antybiotyku...a teraz druga ciąża pod górkę...martwię się.czy któraś zazywala antybiotyk np w 1 ciąży i wszystko z maluchem ok?

Nie zaszkodzi. W pierwszej ciąży brałam w I trymestrze antybiotyk 3x ze względu na paskudne i bolesne infekcje pęcherza. Bardziej zaszkodzisz jak nic nie weźmiesz :*

Mama_NS ja w poniedziałek idę krzywa robić, mnie glukoza na czczo wyszła 101...
Niby rodzinna, która mi skierowanie wypisala powiedziała, że to nie aż tak wysoki wynik ale faktycznie warto sprawdzić.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No u mnie gin zadowolony nie byl z wyniku, po 2h(1h po jedzeniu) wyladowalam u diabetologa i z palucha wyszlo 121, wiec w pon zobaczymy jakie wyniki po tej glukozie

f2w3rjjgsblop5q4.png

Do góry