reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja mialam miec 10.09 2d, ale dzisiaj umowilam sie na 21.09 na 3i4d, jeszcze kazala mi zrobic pappa przed i wolna bete czy cos..jak nie dostane na to skierowania to ide tego10.09 bo samo badanie 320zl to pozniej a jeszcze krew....

f2w3d5qpwgay0ieo.png

mi tutaj dają termin na 25 luty z USG a z OM 1 maca.
Ale polski ginekolog mnie już ostrzegł że mogę urodzić miesiąc wcześniej, ze względu na moją macice. Była w kształcie serduszka na pierwszym USG a teraz się rozrosłą i jest takie jajo jak u Was. Miejmy nadzieję że do tego nie dojdzie.

Teraz w trakcie pisania poczułam takie jakby muśnięcia - lekkie skurcze w brzuchu. Czy to już ? :-) :)

Ja od jutra zaczynam cukry mierzyć bo moja mama na cukrzycę, moja siostra cukrzycę ciążową i mi też to może grozić :( dziś przed kolacją miałam 112 cukier a normalnie przed ciąża 70-90. Niby nie ma jeszcze zagrożenia ale wolę mieć już cukry wpisane w razie czego.
U mnie wszystkie badania jak i ginekolog są na NFZ póki co nie narzekam :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny nie uwierzycie co mi sie dzis przytrafilo :) ogolnie jak juz wspominałam chcialabym dziewczynke ale ciagle mi sie sni chlopiec :) dzis tak mi sie bardzo snil chlopiec ze nawet wiem jakie miał imię :) SZYMON i jeśli rzeczywiście okaze sie chlopak to zostaniemy przy tym imieniu skoro gdzieś podświadomie coś mi to wszystko podpowiada hehe

dziewczyny nie uwierzycie co mi sie dzis przytrafilo :) ogolnie jak juz wspominałam chcialabym dziewczynke ale ciagle mi sie sni chlopiec :) dzis tak mi sie bardzo snil chlopiec ze nawet wiem jakie miał imię :) SZYMON i jeśli rzeczywiście okaze sie chlopak to zostaniemy przy tym imieniu skoro gdzieś podświadomie coś mi to wszystko podpowiada hehe
Super :) u nas będzieAntoni Franciszek :)

Hej :)
Trochę zaniedbana forum ze względu na remont w domu. A jutro zaczną mi robić taras jeszcze...
Ja mam u siebie przeczucie na dziewczynkę, moja mama podobnie :) ciekawe co będzie :)
Młody dzisiaj pierwszy dzień w przedszkolu po wakacjach. Steskniony za panią i dziećmi :) super zjadł obiadek także zadowolona jestem ;)
W poniedziałek idę krzywa cukrowa robić, w środę mam diabetologa. Kuzwa. Żeby tylko było gdzie zaparkować pod szpitalem. Bo parking maleńki a ludzi mnóstwo.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mialam miec 10.09 2d, ale dzisiaj umowilam sie na 21.09 na 3i4d, jeszcze kazala mi zrobic pappa przed i wolna bete czy cos..jak nie dostane na to skierowania to ide tego10.09 bo samo badanie 320zl to pozniej a jeszcze krew....

f2w3d5qpwgay0ieo.png

A skąd tyle badań? Jakieś wskazania do tego? Czy z własnej woli bo ja też na Nawojowska chodzę i ciekawi mnie czy będę mieć to zlecane :)
A ze się tak zapytam jak mogę :) do jakiego lekarza chodzisz?

Do góry