reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja mialam miec 10.09 2d, ale dzisiaj umowilam sie na 21.09 na 3i4d, jeszcze kazala mi zrobic pappa przed i wolna bete czy cos..jak nie dostane na to skierowania to ide tego10.09 bo samo badanie 320zl to pozniej a jeszcze krew....

f2w3d5qpwgay0ieo.png

mi tutaj dają termin na 25 luty z USG a z OM 1 maca.
Ale polski ginekolog mnie już ostrzegł że mogę urodzić miesiąc wcześniej, ze względu na moją macice. Była w kształcie serduszka na pierwszym USG a teraz się rozrosłą i jest takie jajo jak u Was. Miejmy nadzieję że do tego nie dojdzie.

Teraz w trakcie pisania poczułam takie jakby muśnięcia - lekkie skurcze w brzuchu. Czy to już ? :-) :)

Ja od jutra zaczynam cukry mierzyć bo moja mama na cukrzycę, moja siostra cukrzycę ciążową i mi też to może grozić :( dziś przed kolacją miałam 112 cukier a normalnie przed ciąża 70-90. Niby nie ma jeszcze zagrożenia ale wolę mieć już cukry wpisane w razie czego.
U mnie wszystkie badania jak i ginekolog są na NFZ póki co nie narzekam :)

Ostatnia edycja:
dziewczyny nie uwierzycie co mi sie dzis przytrafilo :) ogolnie jak juz wspominałam chcialabym dziewczynke ale ciagle mi sie sni chlopiec :) dzis tak mi sie bardzo snil chlopiec ze nawet wiem jakie miał imię :) SZYMON i jeśli rzeczywiście okaze sie chlopak to zostaniemy przy tym imieniu skoro gdzieś podświadomie coś mi to wszystko podpowiada hehe

dziewczyny nie uwierzycie co mi sie dzis przytrafilo :) ogolnie jak juz wspominałam chcialabym dziewczynke ale ciagle mi sie sni chlopiec :) dzis tak mi sie bardzo snil chlopiec ze nawet wiem jakie miał imię :) SZYMON i jeśli rzeczywiście okaze sie chlopak to zostaniemy przy tym imieniu skoro gdzieś podświadomie coś mi to wszystko podpowiada hehe
Super :) u nas będzieAntoni Franciszek :)

Hej :)
Trochę zaniedbana forum ze względu na remont w domu. A jutro zaczną mi robić taras jeszcze...
Ja mam u siebie przeczucie na dziewczynkę, moja mama podobnie :) ciekawe co będzie :)
Młody dzisiaj pierwszy dzień w przedszkolu po wakacjach. Steskniony za panią i dziećmi :) super zjadł obiadek także zadowolona jestem ;)
W poniedziałek idę krzywa cukrowa robić, w środę mam diabetologa. Kuzwa. Żeby tylko było gdzie zaparkować pod szpitalem. Bo parking maleńki a ludzi mnóstwo.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mialam miec 10.09 2d, ale dzisiaj umowilam sie na 21.09 na 3i4d, jeszcze kazala mi zrobic pappa przed i wolna bete czy cos..jak nie dostane na to skierowania to ide tego10.09 bo samo badanie 320zl to pozniej a jeszcze krew....

f2w3d5qpwgay0ieo.png

A skąd tyle badań? Jakieś wskazania do tego? Czy z własnej woli bo ja też na Nawojowska chodzę i ciekawi mnie czy będę mieć to zlecane :)
A ze się tak zapytam jak mogę :) do jakiego lekarza chodzisz?

Do góry