reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Hmmm to dziwne, bo te badania są zaleceniem PTG i powinna je mieć każda ciężarna.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
No właśnie tak czytam że prawie każda z was miała a ja zielona.Jak na kolejnej wizycie nic nie będzie robił to prywatnie pójdę i zrobię.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

reklama
Nic takiego ostatnie miałam w 11 tygodniu i tylko standard crl zgadza się z tempem rozwoju poprzedniego usg spojrzał na serduszko i wsio

To dziwne, zrobiłabym prywatnie w takim ukladzie. Usg genetyczne jest jednym z 3 obowiązkowych i refundowanych na NFZ. Mierzy się przezierność, sprawdza czy jest kość nosowa itp. Niektórzy nazywają je prenatalnym czy genetycznym, inni nie, ale pomiary powinny być dokonane. W 15tc będzie już za późno, bo pomiar przezierności jest miarodajny 11-14 tc (przy CRL chyba 45-85mm).

To dziwne, zrobiłabym prywatnie w takim ukladzie. Usg genetyczne jest jednym z 3 obowiązkowych i refundowanych na NFZ. Mierzy się przezierność, sprawdza czy jest kość nosowa itp. Niektórzy nazywają je prenatalnym czy genetycznym, inni nie, ale pomiary powinny być dokonane. W 15tc będzie już za późno, bo pomiar przezierności jest miarodajny 11-14 tc (przy CRL chyba 45-85mm).
Dziękuję Ci bardzo za info u nas zaczyna się jutro 13ty więc będę musiała zaryzykować i pójść prywatnie przed wizytą.

Usg genetyczne jest refundowane na nfz??? Ja sie bd umawiala i będę placila i na luxmed tez pokazuje ze nie ma w pakiecie tym co mam comfort plus

f2w33e3kacg990bn.png

Usg genetyczne jest refundowane na nfz??? Ja sie bd umawiala i będę placila i na luxmed tez pokazuje ze nie ma w pakiecie tym co mam comfort plus

f2w33e3kacg990bn.png
Jeśli robisz u gina na NFZ to tak. Ja dostałam skierowanie od gina, do którego chodzę na NFZ i zrobię to usg za darmo.

Jeśli robisz u gina na NFZ to tak. Ja dostałam skierowanie od gina, do którego chodzę na NFZ i zrobię to usg za darmo.

To nawet nie wiedzialam..mi dal terminy w których mam miec w 1i2 try to zrobione i skierowanie na badania krwi i tyle

f2w33e3kacg990bn.png

mama_NS to jest zwykle usg przecież tak od strony technicznej. Jak masz w LM usg ginekologiczne w pakiecie to i to w 11-14tc zapewne (ze skierowaniem od lekarza z grupy). Z resztą jutro będę to się dowiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry