reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Pytanie za 100 punktów do mamusiek które korzystają z poduszek ciążowych. Jaki kształt brać? Widziałam S, C i I i zgłupiałam..

Ja mam taki po pierwszej ciazy . Kojec motherhood . Fajne sa te rogale ale maja minusy . Mi np przeszkadza to ze w nocy kładę sie spac , przykrywam a jak chce sie obrócić na drugi bok to tego całego ogromnego rogal trzeba na drugi bok przerzucić i przykryć sie znowu . A rogal jest ogromny . Przydał sie jeszcze jak karim siadał i obkładam go zabawkami i "zamykałam " w tym rogalu :)
1471373678-pilcrx.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do witamin to juz sama nie wiem . W pierwszej ciazy duzo czytałam i brałam pharmaton maturelle . Bo podobno były super . Teraz jak raz rozmawiałam z aptekarka to powiedziała ze nie ma sensu kupować drogich witamin bo to jedno i to samo tylko firmy rożnie sie cenią . Nie znam sie wiec nie wiem . Jakieś tam poleciła i biorę . Ale o tych mama dha duzo dobrego słyszałam i chyba następny raz je kupie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

jusia gratuluje:)

Ja miałam wanienkę ze stelażem i bardzo sobie chwalę :) wygoda, nie trzeba się schylac do dziecka, stabilne... jak dla mnie same plusy:) Kupiliśmy tą większą i też uważam, że dobrze zrobiliśmy, bo młody korzysta z niej do dziś(oczywiście już nie na stelażu;) )

Co do witamin to biorę zwykły falvit plus omega osobno. Falvit był kiedyś zarejestrowany jako lek, dobrze się przyswaja, a nie sądzę żeby ktoś zmienił mu linię produkcyjną w momencie zmiany rejestracji na suplement

Dziewczyny dajcie spokój z tym zaglądaniem w portfele bo to niesmaczne. Jak kogoś stać i ma ochotę kupić pierdyliard gadżetów przed porodem to jego sprawa, krzywdy nikomu nie robi. Jedna kupi buty za 7k, druga wózek za tyle, a trzecia pojedzie za to na wakacje. Wolnoć Tomku w swoim domku. Te bardziej rozsądne będą kupować po porodzie, gadżeciary przed. Niektórzy maja duże domy i nie jest problemem zmieścić i łóżeczko i przewijak i kołyskę i bujaczek i kij wie co jeszcze, a inni żyją na 40m2 i kminią nad oszczędnością miejsca, bo tego wymaga sytuacja. Czy oznacza to, że któraś z nich będzie bliżej z dzieckiem zw na powierzchnie mieszkaniowa i ilość gadżetów? No nie bardzo ;) Nie mierzmy wszystkich swoją miarą ;) Wkurza mnie takie narzucanie swojego stylu wychowania. Nie każdy ma babcie na dyżurze, nie każdy może/chce sobie 3 lata zrobić wolne od pracy. Każdy ma swoja sytuacje, każda rodzina i dziecko są inne.

Kate2288 też mam genetyczne w sobotę. One chyba są i dopochwowo i przez brzuch.
Zgadzam sie w 100 %!

Hej

jusia83 gratulacje!!![emoji4]

znowu nie mogłam nadrobić, od 3 dni jakieś 40 stron a już oczka się zamykają[emoji6]

poszłam dziś na wizytę i wszystko dobrze[emoji4] najlepsze ze przy poprzednim usg wyszło że ciąża młodsza o 3 dni a dzisiaj ze starsza o 3 dni [emoji3] czyli wychodzi 11 tyg i 2 dni[emoji4] widzieliśmy nosek,rączki nóżki i jak się porusza, no po prostu cudo[emoji4] przeziernosc karku prawidłowa, nic się nie odkleja czyli super, byłam bardzo zadowolona z wizyty, lekarz wszystko długo i dokładnie sprawdzał[emoji4] jutro wrzucę foto z usg bo dziś już nie zdążyłam cyknac[emoji12]

reklama
Do góry