reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Leuksypida a ten citroen jest też w automacie? Orientujesz się? Bo w tym roku musimy kupić drugie auto i właśnie o nim myślałam że względu na dużą ilość miejsca i duży bagażnik i że wysoki jest. Też ford c-max jest super ale wydaje mi się za duży. A ten s-max to Już tylko rynek wtórny chyba tak? Oni jeszcze go produkuja?

Myślę że forum już można zrobić zamknięte bo Już kwietniówki się zaczęły i więcej mam raczej nie dojdzie. Zdjęcia możemy też tu dodać nas całych także będziemy wiedzieć jak wyglądamy:) i nie będziemy takie anonimowe; )
Nie my w automacie akurat nie mamy. Mąż do automatów jakoś nie jest przekonany. Ja tam na motoryzacji się nie znam ale berlinusia nie zamienię na nic innego. Mieliśmy berlingo stara wersję było ok a teraz kupiliśmy nowszy i jest jeszcze lepiej. Na dwójkę dzieci zupełnie wystarczy.
A dopisałam się do grupy zamkniętej.
Bazie cały dzień mnie nie było a tu tyle zmian.

U nas Dawid ma zmiany na klatce piersiowej i cały brzuch. Kiedyś miał na nogach ale po maści która przepisała mu rodzinna jakies 2 miesiące temu te plamy zeszły i jak na razie się nie pojawiły (dermatolog stwierdziła że ta maść to nie był dobry wybór). Wiem że nie można wystawiać na słońce dlatego tym elidelem kazała smarować na noc. Co do tych alergii to nie jestem tak w temacie jak Ty ale pewnie niedługo się doszkole niestety. Od ponad roku byłam z małym u 3 dermatologów u nas w mieście i żaden nie stwierdził co- mówili tylko że to alergia na COŚ. Wszyscy pytali w czym kąpany, jaki proszek, czy coś nowego wprowadzane do jedzenia. Dopiero ta dermatolog z Poznania dała jakieś rozpoznanie wytłumaczyła co i jak itp (dermatolog z polecenia przez lekarza pracującego w szpitalu).
Co do AZS to u nas jest tak że mały nie ma w typowych miejscach (zgięciach kolan, rąk tak jak TY piszesz) i nie zauważyłam tez żeby go to swędziało bo się w ogóle nie drapie itp.

Aga, moj - również Dawid[emoji4] - miał do roku problemy o których piszesz, częste wysypki, bardzo duza suchość skory, tez chodziłam z nim po lekarzach, ale w większości kończyło sie to na przepisywaniu sterydów które oczywiście super pomagały. U nas problemy rozwiązały sie same po około roku, ja identyfikuje to z karmieniem piersią chociaz byłam cały czas na bardzo ścisłej diecie. Artykuły higieniczne koniecznie antyalergiczne a jesli chodzi o jedzenie najlepiej zacząć od wyeliminowania nabiału i obserwować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cluue z karmieniem na pewno dasz radę. Wszystkie dacie radę. Nie jest to proste, nawet bardzo bolesne na początku ale później to już z górki, trzeba tylko dojsć do pewnego progu i później już wszystko jest ok. Poza tym widać że jest kilka mam bardzo dobrze zorientowanych w temacie także będziemy trzymać rękę na pulsie jak któraś będzie potrzebować natychmiastowej pomocy:)
Ja to będę wolac głośno. Ale jestem dobrej myśli że tym razem z moich piersi zrobią się smoczki.

Mi możesz jakies podrzucic, moj nie je mleka i jaj prEde wszystkim i innych pobocznych ale duzo by wymieniac

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Jaj wcale czy tylko białek? Wszelkie naleśniki i placki (np. z borówkami) robię na mleku roślinnym (jak może to migdałowe polecam, ja nie mogę, więc na sojowym) i mieszam mąki bg - najlepiej ryżową i owsianą (podobno gryczana też spoko, ale u mnie gryka odpada). Zwykle daje żółtko, ale zupełnie wegańskie też robiłam i były ok, jajko można zastąpić bananem albo "glutem" z siemienia. Na słodki szybki deser często robię owoce pod kruszonką (masło orzechowe albo olej kokosowy, mąki bg i cukier) - owoce dowolne, 5 min roboty, kwadrans w piecu i można zajadać. I jaglankę na słodko uwielbiam (kiedyś kaszę gotowałam, często później blendowałam na mus, teraz z oszczędności czasu wybieram płatki jaglane) - gotuje np na Alpro czekoladowym, do tego łyżka kremu (Nutters od Felixa jest wegański i ogólnie dostępny) i dowolne owoce, albo gotuje na mleku kokosowym z dodatkiem wanilii i do tego najbardziej lubię maliny i brzoskwinie.

Jak mleka i jaj nie je to polecam szukanie wegańskich przepisów - mnóstwo tego w sieci (polecam jadłonomię i weganona zwłaszcza). Dietą byłam przerażona na początku jak odebrałam wyniki badań, a okazało się, że nie tylko da się, ale i horyzonty kulinarne mi się poszerzyły ;) No i lepiej mi - zniknęły bóle stawów, problemu skórne (wysychałam tak, że miałam wrażenie, że skóra na mnie pęka). Teraz powoli wprowadzam "zakazane" (min zw na ciąże, żeby później po odstawieniu od cycka dziecko w szoku nie było jak coś na mleku zje), raz w tygodniu coś zjem i obserwuje.

Aga, moj - również Dawid[emoji4] - miał do roku problemy o których piszesz, częste wysypki, bardzo duza suchość skory, tez chodziłam z nim po lekarzach, ale w większości kończyło sie to na przepisywaniu sterydów które oczywiście super pomagały. U nas problemy rozwiązały sie same po około roku, ja identyfikuje to z karmieniem piersią chociaz byłam cały czas na bardzo ścisłej diecie. Artykuły higieniczne koniecznie antyalergiczne a jesli chodzi o jedzenie najlepiej zacząć od wyeliminowania nabiału i obserwować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A u nas było dobrze dokąd karmilam piersią i 3miesiące jeszcze po zakończeniu karmienia. Odkąd mały skończył 7 miesięcy tak to wszystko się zaczęło i trwa do teraz ( mały ma prawie 22 miesiące)

reklama
Do góry