reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Szczerze powiem że długo się zastanawiałam nad tymi testami i gdyby nie to że mój lekarz bardzo mnie namawiał to pewnie bym nie zrobiła. Ale dla świętego spokoju zrobię

reklama
U nas przerwanie cieszy nie wchodzi.W grę, raczej liczylabym na to że dZięki pappa możnaby wcześniej brać jakieś leki. Jeśli nie ma takiej opcji to wtedy pappy by nie robiła.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Ja też tak uważam i tylko dlatego zrobię bo w pierwszej ciazy nie robiłam

1470413586789.jpg

A to moja Elza. Mieszka na zewnątrz ze względu na alergię syna. Dziś ma prawie 4 miesiące.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470413586789.jpg
    1470413586789.jpg
    245,8 KB · Wyświetleń: 262
A ja mam pytanie o te badania mi lekarze nic o nich nie mówili, jak to wygląda czy rozumiem że nie wszytskie są refundowane i nie każdy musi je wykonywać?

A ja mam pytanie o te badania mi lekarze nic o nich nie mówili, jak to wygląda czy rozumiem że nie wszytskie są refundowane i nie każdy musi je wykonywać?

Tak. Pappa jest refundowana dla grupy ryzyka (powyżej 35 lat, mocno obciążony wywiad genetyczny, poprzednia ciąża z wadami gen itp).

Testy prenatalne to nie tylko terminacja ewentualnej ciąży z poważnymi wadami. Niektóre można operować jeszcze w łonie, na inne podawać leki i albo wyleczyć, albo możliwie zmniejszyć efekty. Wszystko zależy od rodzaju wykrytej wady. W przypadku np zespołu Downa wiadomo, że nic się nie da zrobić, ale już przy wadach serca czy niektórych narządów jest opcja interwencji medycznej. Jest to badanie nieinwazyjne, z krwi tak samo jak nifty czy harmony (nierefundowane wcale w PL). Warto je zrobić jak są wskazania, zanim się zdecyduje na inwazyjne zabiegi zagrożone poronieniem (w niewielkim stopniu, ale jednak) typu amniopunkcja czy biopsja kosmówki, które w sumie jako jedyne dają 100% czy wada jest czy nie bo badają DNA płodu.

Dziewczyny czytam Was regularnie, ale mam taki brak mocy w tym szpitalu że nawet pisać się nie chce...Na razie leżę i nie wymiotuje [emoji12] ja o innych badaniach jeszcze nie mam nic wiadomo...lekarz tak się zajął na wizycie moimi wymiotami że na nic mi nie dał skierowania, nawet na morfologie i mocz[emoji6] także teraz czekam do 14.09 bo wtedy wraca z urlopu.
A ja tu już dostaje powoli świra...chcę do domu i córci [emoji26]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny czytam Was regularnie, ale mam taki brak mocy w tym szpitalu że nawet pisać się nie chce...Na razie leżę i nie wymiotuje [emoji12] ja o innych badaniach jeszcze nie mam nic wiadomo...lekarz tak się zajął na wizycie moimi wymiotami że na nic mi nie dał skierowania, nawet na morfologie i mocz[emoji6] także teraz czekam do 14.09 bo wtedy wraca z urlopu.
A ja tu już dostaje powoli świra...chcę do domu i córci [emoji26]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Też bym tesknila za synem [emoji54] Ale już nie długo Natikom. Wracaj do formy

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry