reklama
Asica66
Fanka BB :)
Ja też tak uważam i tylko dlatego zrobię bo w pierwszej ciazy nie robiłamU nas przerwanie cieszy nie wchodzi.W grę, raczej liczylabym na to że dZięki pappa możnaby wcześniej brać jakieś leki. Jeśli nie ma takiej opcji to wtedy pappy by nie robiła.
Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka
Lavender89
Ja kurcze bym zrobiła gdyby dawał on jakakolwiek szanse na pomoc dziecku.
madziek
listopadówka 2009 :)
A to moja Elza. Mieszka na zewnątrz ze względu na alergię syna. Dziś ma prawie 4 miesiące.
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Załączniki
emilja0308
emilja0308
A ja mam pytanie o te badania mi lekarze nic o nich nie mówili, jak to wygląda czy rozumiem że nie wszytskie są refundowane i nie każdy musi je wykonywać?
madziek
Widzę podobieństwo [emoji4][emoji14] wywalony język [emoji14][emoji12][emoji14][emoji12][emoji14][emoji12]
wszystkozajete
Moderatorka
A ja mam pytanie o te badania mi lekarze nic o nich nie mówili, jak to wygląda czy rozumiem że nie wszytskie są refundowane i nie każdy musi je wykonywać?
Tak. Pappa jest refundowana dla grupy ryzyka (powyżej 35 lat, mocno obciążony wywiad genetyczny, poprzednia ciąża z wadami gen itp).
Testy prenatalne to nie tylko terminacja ewentualnej ciąży z poważnymi wadami. Niektóre można operować jeszcze w łonie, na inne podawać leki i albo wyleczyć, albo możliwie zmniejszyć efekty. Wszystko zależy od rodzaju wykrytej wady. W przypadku np zespołu Downa wiadomo, że nic się nie da zrobić, ale już przy wadach serca czy niektórych narządów jest opcja interwencji medycznej. Jest to badanie nieinwazyjne, z krwi tak samo jak nifty czy harmony (nierefundowane wcale w PL). Warto je zrobić jak są wskazania, zanim się zdecyduje na inwazyjne zabiegi zagrożone poronieniem (w niewielkim stopniu, ale jednak) typu amniopunkcja czy biopsja kosmówki, które w sumie jako jedyne dają 100% czy wada jest czy nie bo badają DNA płodu.
Natikom
Zaciekawiona BB
Dziewczyny czytam Was regularnie, ale mam taki brak mocy w tym szpitalu że nawet pisać się nie chce...Na razie leżę i nie wymiotuje [emoji12] ja o innych badaniach jeszcze nie mam nic wiadomo...lekarz tak się zajął na wizycie moimi wymiotami że na nic mi nie dał skierowania, nawet na morfologie i mocz[emoji6] także teraz czekam do 14.09 bo wtedy wraca z urlopu.
A ja tu już dostaje powoli świra...chcę do domu i córci [emoji26]
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
reklama
madziek
Też bym tesknila za synem [emoji54] Ale już nie długo Natikom. Wracaj do formyDziewczyny czytam Was regularnie, ale mam taki brak mocy w tym szpitalu że nawet pisać się nie chce...Na razie leżę i nie wymiotuje [emoji12] ja o innych badaniach jeszcze nie mam nic wiadomo...lekarz tak się zajął na wizycie moimi wymiotami że na nic mi nie dał skierowania, nawet na morfologie i mocz[emoji6] także teraz czekam do 14.09 bo wtedy wraca z urlopu.