reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Cześć dziewczyny ! U nas po odwszaniu córki, niestety miała gnidy, wszystko mnie swędzi, piorę i czyszczę wszystko bo sie brzydze... Dowiedziałam sie od sąsiadki ze oni mieli wszyscy !!!!! 3 dziewczynki łącznie z 1,5 roczną!!! I rodzice tez!!! Najstarsza miała całe włosy w gnidach !!! Razem z mężem jesteśmy wściekli !!!!! Nigdy czegoś takiego nie miałam w domu ! Powiem wam ze ręce mi opadają jak o tym pomyśle ! U 8 łatki mozna nie oglądać codziennie włosów ale 1,5 roczne dziecko sie nosi, dotyka, pielęgnuje to Widać !!!!!! Jestem wściekła bo te dzieci u nas siedzą ciagle, lezą z Klarka na kanapie !!! No nie wiem sama co myślec??!!!!!

Przepraszam ze tylko o sobie ale cała noc nie mogłam spac, ciagle cos mi łazi .. Musze jeszcze powiedzieć o tym jednej sąsiadce bo lepiej zapobiegać za wczasu niż zaraz maja mieć znowu !!!!

Kochana współczuje.. to rzeczywiście poważny kłopot , nie rozumiem jak ludzie mogą być tak nie odpowiedzialni...Też bym ochrzaniła kobietę!

Kamylcia nie martw się na zapas, będzie dobrze ;)

reklama
Ja nie boje sie tak butow w zimie ale kurtki ! Wy wiecie ze mi już brzuch urósł i to dość mocno! dziś ubrałam sukienkę obcisłą to moja mama mówiła jakbym był co najmniej w 4 miesiącu!

ja też się boję kurtki zimowej...oby zima w tym roku była łagodna albo krótka i przyszła jak najszybciej:) kozaki można kupić krótkie albo buty trekkingowe - idealne na zimę i antypoślizgowe :)

ja też mam brzuch wystający, rano jest ok, ale wieczorem jest bardzo wystający :)

Aha tez racja z tą kurtka. Ja to pomyślałam ze jakieś ciepłe ponczo sobie kupie i juz.

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mnie bardziej temat kurtki frapuje, ciążowej chyba nie warto kupować, ale kupowanie 3 rozm większej zwykłej chyba też jest chybionym pomysłem? A ja zmarzluch jestem i zimą to najchętniej płaszcz puchowy.

Ola z kwietnia. Teraz idzie do zerówki w szkole bo w przedszkolu jej się już nudzi bo ona chce się już uczyć a nie tylko bawić... Wczoraj dopiero jej powiedzieliśmy i ucieszyła się. Rozmawiała z brzuchem. Zastanawiała się nad imionami bo przecież teraz i ona musi decydować skoro dla niej imię rodzice razem wybrali. Mówiła że szkoda że nie wiadomo już czy chłopczyk czy dziewczynka bo ona chyba woli siostrę a za 5 minut już brata.
Myślałam że nie będzie chciała bo tak ostatnio mówiła a tu taka niespodzianka.

Hihi podobnie jak u nas :) tez idzie do zerówki w szkole bo w przedszkolu juz nudno, gada z brzuchem, co 5 minut chce siostrę lub brata i co 5 minut ma pomysł na inne imię :) a najbardziej podoba mi sie jak sie awanturuje o to ze na drugie imię po obu babciach ma na imię Iwona bo jej sie nue podoba, bo ona chce inne [emoji849][emoji854][emoji854][emoji854]

Kochana współczuje.. to rzeczywiście poważny kłopot , nie rozumiem jak ludzie mogą być tak nie odpowiedzialni...Też bym ochrzaniła kobietę!

Kamylcia nie martw się na zapas, będzie dobrze ;)

Ja jej nic nie ochrzanialam, nie wiem czy wiedziała wcześniej czy nie, nie wnikam ale dzieci maja zakaz wstępu do nas, nie ma łażenia tam i z powrotem ... Koniec, z tym incydentem wizyty u nas sie skończyły !!!

Ooo ja też musze sobie kurtkę na zimę kupić, ale ja to i tak większe rozmiary noszę to nie będzie może takiego problemu[emoji14]
Co do brzucha, to też mam juz wystający ale mam też swój naturalny[emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na szczęście kurtki mam i na jesień i na zimę i nawet płaszczyk ale pod koniec zimy to moze byc problem ze schowaniem brzuszka ;) Co do brzuszka to ja tez mam taki wystający ale tłuszczyku tez mam sporo :)

Ja też nad kurtka myślałam...ale tuż przed ciąża schudlam 16kg i po cichu liczę że stare ciuchy będą mi pasować ;-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Justyna, Asica gratuluję serduszek. U mnie brzuch też już sporo wysadzil. Ja już od dłuższego czasu mam ochotę na takiego bardzo nie zdrowego kebaba. Tylko boję się, że przytyje. W pierwszej było plus 30 z czego 10 zostało. Z kurtka, plaszczykiem u mnie nie będzie problemu. Chrzestna córki jest projektantka i krawcowa w jednym. Sama urodziła w lutym także już zaproponowała pożyczyć płaszczyk. Gorzej z butami ale myślę że botki powinny się sprawdzić. A i pewnie powoli już kwietniowki będą się zaczynać.

Ja nie boje sie tak butow w zimie ale kurtki ! Wy wiecie ze mi już brzuch urósł i to dość mocno! dziś ubrałam sukienkę obcisłą to moja mama mówiła jakbym był co najmniej w 4 miesiącu!

Ja mam kurtkę ciążowa zimowa, została z 1 ciazy i mam tez super płaszczyk cieniutki na jesień z happy mum także jedyne co muszę kupić to dżinsy ciążowe i getry te z pasem ciążowym, bluzki normalne pewnie będę nosić :)

reklama
Jestem chudzielcem, obecnie ważę 44 kg ale średnio co 2-3 h coś zjadlam i mam już tak od kilku tygodni. O dziwo waga stoi w miejscu, ale brzuchol rośnie, szczególnie po obiadku i wieczorem jest olbrzymi bo ciągle coś jem, tu marchewki, tu winogrona....
Zawsze byłam mięsożerne, ale teraz to same warzywa bym jadła, nie wiem czy to poczucie że mają więcej wartości i witamin czy takie smaczki. Tak czy siak obadalam że brzuszek który mi rośnie to jedzonko, bo maleństwo jest raczej niżej ;)
A co z ćwiczeniami? Ją mam książkę z ćwiczeniami dla przyszłych mam, ale mimo iż zawsze byłam bardzo aktywna teraz po prostu mi się nie chce. Od czasu do czasu coś poćwicze, staram się tylko regularnie chodzić na spacery, ale to na prawdę nic z tym ile kiedyś czasu poświęcała na aktywność.

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry