reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Monia ale wyciągnęłas w całości ???

74709jcg0i411sm0.png

3i49gu1r2xa60x11.png

Monia, wydezynfekuj i obserwuj. Najczęściej objawy takie jak rumień pojawiają się w przeciągu 7 dni, ale ogólnie wskazana jest obserwacja do 30 dni. Ogólnie nie wiele osób wie,że kleszcz zaraża dopiero po upływie iluś godzin w ciele, około 12 wzwyż, chyba że zacznie się go wykręcać nieumiejętnie, naciskając na jego tułów. Im szybciej sie go wyciągnie, im mniejszy, tym mniejsze prawdopodobieństwo zarażenia. Nie nacinaj skóry aby spr. czy coś zostało, bo to już nie ma znaczenia w dalszym zarażeniu, a możesz tylko się jakieś dodatkowej infekcji nabawić. Przemywaj , odkażaj, obserwuj 30 dni.

Dlatego ja nie chodzę do lasu :( za bardzo sie boje . Tym bardziej jeszcze ze teraz w ciazy jestem , ale cały czas nie chodziłam bo bałam sie ze syn złapie kleszcza . Lepiej nie ryzykować :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już mnie uspokoiłaś ;-) mi sie 8 zacznie w poniedziałek :-). Teraz na szczęście dużo mniej wszystko przeżywam do 6 tygodnia ciągle siedziałam w internecie i o wszystkim czytałam.

U mnie pierwsza była w 4 tygodniu ale to za wcześnie żeby było widać zarodek. Dzidziusia zobaczyłam pierwszy raz w połowie 5 tygodnia. Bete robiłam z odstępem 48 godzin i wzrosła o 120% , a testy pokazywały dwie kreski.
Ja też od poniedziałku 8 tydzień :)

Dlatego ja nie chodzę do lasu :( za bardzo sie boje . Tym bardziej jeszcze ze teraz w ciazy jestem , ale cały czas nie chodziłam bo bałam sie ze syn złapie kleszcza . Lepiej nie ryzykować :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
My kochamy las, ale sama nie chodzę, bo sie boje dzików.... wiem,że w dzień to ze świecą szukać, ale boje się - mam wikse i koniec :D . Jedynie w towarzystwie pójdę.
Monia u nas trudno po lesie nie chodzic, bo dookoła same pola i lasy właściwie :-/

reklama
Monia, wydezynfekuj i obserwuj. Najczęściej objawy takie jak rumień pojawiają się w przeciągu 7 dni, ale ogólnie wskazana jest obserwacja do 30 dni. Ogólnie nie wiele osób wie,że kleszcz zaraża dopiero po upływie iluś godzin w ciele, około 12 wzwyż, chyba że zacznie się go wykręcać nieumiejętnie, naciskając na jego tułów. Im szybciej sie go wyciągnie, im mniejszy, tym mniejsze prawdopodobieństwo zarażenia. Nie nacinaj skóry aby spr. czy coś zostało, bo to już nie ma znaczenia w dalszym zarażeniu, a możesz tylko się jakieś dodatkowej infekcji nabawić. Przemywaj , odkażaj, obserwuj 30 dni.
One były bardzo płytko, lekko drapnęłam paznokciem więc raczej się nie najadły. Nie miały tez tego odwłoka czy jak to tam sie nazywa( takiego bąbelka) same czarne małe skur.... Przemyłam tylko wodą utlenioną.
Matko do czwartku czekam na wizytę która potwierdzi wiek ciązy a tu dodatkowy stres.

Do góry