reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Mi lekarz tez zabronił jeździć na rowerze, ponoć było to badane w Szwecji, ruch miednicy przy pedałowaniu skraca szyjkę i mikrodrgania też. Jedyne co mnie jeszcze bardziej zastanawia to dlaczego nie powinno sie odkurzać ???? Mam zakaz [emoji854][emoji854][emoji854]

Izuś85 czytałam ze na mdłości małe ilości coli pomagają , moze spróbuj.

74709jcg0i411sm0.png

reklama
Pecherzyk podzielil sie na 2. Ale zywotny jest tylko jeden. Powiedzial ze raczej nic z tego nie bedzie. Jak beta bedzie dobra i przestane krwawic to w pon mam przyjsc na kontrole a jak bede krwawic ze skrzepami to sama sie oczyszcze i za tydzien na kontrole czy wszystko sie wyczyscilo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bądź Kochana dobrej myśli, jeszcze nic nie jest przesądzone! Czekamy na betę :*

Hej dziewczyny, wyszłam dzisiaj ze szpitala, wszystko jest już w porządku :)

Strasznie się cieszę! Gratulacje!

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Izuś85 dobre na mdłości są również banany ! Mi w poprzedniej ciąży ratowały życie podczas mdłości bo tylko dzięki nim w miarę funkcjonowałam za to w tej ciąży nie mogę na nie patrzeć... może Tobie pomogą :)
Co ciekawe w szpitalu przez 3 dni ani razu nie wymiotowałam, nawet mnie nie mdliło a dzisiaj jak tylko wróciłam do domu to od razu wc :( chyba przez zapachy bo tam byłam zupełnie odizolowana od "kuchennych" zapachów.

dżoł nie jest dobrą wieścią że te beta tak zmalała, ale skoro lekarz ma jakąs swoją teorię to może jeszcze wszystko będzie dobrze :* nie płacz już, głowa do góry i bądź dobrej myśli ...

Powiedzieliśmy synkowi kilka dni temu (3,5 roku) o tym, że mamusia ma w brzuszku dzidziusia, że musi dużo odpoczywać itp :) mały się ucieszył ale tak na prawdę chyba nie ogarnia :) ... dzisiaj przyszedł i się zapytał jak sie dzidziuś w brzuszku znalazł :szok: Tatuś wytłumaczył że dzidziusia podrzucił do brzuszka żeby mu ciepło było i żeby sobie tam rósł :cool2: +10pkt dla tatusia xD

Dziewczyny które stosują Luteine jakie dawki macie ?
Jeden lekarz polecił mi dwa razy dziennie po dwie tabletki a drugi trzy razy dziennie po jednej .... :confused:

Izuś85 dobre na mdłości są również banany ! Mi w poprzedniej ciąży ratowały życie podczas mdłości bo tylko dzięki nim w miarę funkcjonowałam za to w tej ciąży nie mogę na nie patrzeć... może Tobie pomogą :)
Co ciekawe w szpitalu przez 3 dni ani razu nie wymiotowałam, nawet mnie nie mdliło a dzisiaj jak tylko wróciłam do domu to od razu wc :( chyba przez zapachy bo tam byłam zupełnie odizolowana od "kuchennych" zapachów.

dżoł nie jest dobrą wieścią że te beta tak zmalała, ale skoro lekarz ma jakąs swoją teorię to może jeszcze wszystko będzie dobrze :* nie płacz już, głowa do góry i bądź dobrej myśli ...

Powiedzieliśmy synkowi kilka dni temu (3,5 roku) o tym, że mamusia ma w brzuszku dzidziusia, że musi dużo odpoczywać itp :) mały się ucieszył ale tak na prawdę chyba nie ogarnia :) ... dzisiaj przyszedł i się zapytał jak sie dzidziuś w brzuszku znalazł :szok: Tatuś wytłumaczył że dzidziusia podrzucił do brzuszka żeby mu ciepło było i żeby sobie tam rósł :cool2: +10pkt dla tatusia xD

Dziewczyny które stosują Luteine jakie dawki macie ?
Jeden lekarz polecił mi dwa razy dziennie po dwie tabletki a drugi trzy razy dziennie po jednej .... :confused:
Chyba coś jest z tymi bananami, bo ostatnio w łóżku już jadłam i lepiej mi się zrobiło i zasnelam. Wczoraj Weszłam do mięsnego - masakra, myślałam, że nie dam rady zakupów zrobić.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz tez zabronił jeździć na rowerze, ponoć było to badane w Szwecji, ruch miednicy przy pedałowaniu skraca szyjkę i mikrodrgania też. Jedyne co mnie jeszcze bardziej zastanawia to dlaczego nie powinno sie odkurzać ???? Mam zakaz [emoji854][emoji854][emoji854]

Izuś85 czytałam ze na mdłości małe ilości coli pomagają , moze spróbuj.

74709jcg0i411sm0.png
Tydzień temu na kanale medycznym mówiono że rowerem nie jest zabroniony w pierwszym trymestrze. Zakaz jest dopiero gdy brZuch zacznie mieć większe rozmiary. A zakaz wynika z ucisku na miednicy właśnie z pozycji półzgiętej. Stąd.pewnie też odkurzanie. Ale to nie tyczy się pierwszego trymestru, wg tamtych lekarZy

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz tez zabronił jeździć na rowerze, ponoć było to badane w Szwecji, ruch miednicy przy pedałowaniu skraca szyjkę i mikrodrgania też.

Dziwna teoria bo juz stacjonarny się zaleca jako wysiłek dla ciężarnych, póki brzuch nie jest duży. Wydaje mi się, że drgania są tak samo przy jeździe autem, nie wspominając np o tramwaju.. Jeśliby chodzi o motor, rower, rolki itp to chodzi głównie o ryzyko upadku.

Cluue ja biorę podjęzykowa (2x2) + duphaston 3x1, bo dopochwowa mnie mega podrażniała, jak jeszcze brałam to 2 razy dziennie 3 tabletki.

Dziwna teoria bo juz stacjonarny się zaleca jako wysiłek dla ciężarnych, póki brzuch nie jest duży. Wydaje mi się, że drgania są tak samo przy jeździe autem, nie wspominając np o tramwaju.. Jeśliby chodzi o motor, rower, rolki itp to chodzi głównie o ryzyko upadku.

Cluue ja biorę podjęzykowa (2x2) + duphaston 3x1, bo dopochwowa mnie mega podrażniała, jak jeszcze brałam to 2 razy dziennie 3 tabletki.

Stacjonarnego tez zabronił :( mam w domu myslalam ze skorzystam.

74709jcg0i411sm0.png

reklama
cześć dziewczyny! przebrnęłam przez wątek własciwie cały i nieśmiało dołączam, choc nie wiem czy nie za wcześniej.
Jestem po pierwszej wizycie w 5t5d niestety był tylko pęcherzyk 8mm, lekarz stwierdził, ze ciąża młodsza o tydzień. Od tego czasu jestem zestresowana okropnie, dzisiaj mam kolejna wizytę w 6t5d i bardzo się boję, że nie zobaczę zarodka i serduszka.
Betę badałam przyrastała ładnie, w poniedziałek było 18600.

A o mnie- mam 31 lat, to moje pierwsze dziecko :)
Super! Gratuluję! Trzymam kciuki za usg![emoji4]

Do góry