reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Mam wrażenie, że z mm jest takie błędne koło, dać raz to potem praktycznie nie da się z tego wybrnąć.

No u mnie to samo. Cyc i cyc, a po cycku porcja mm bo głodna. Odrywa się po kilku minutach ssania - tak jakby pusto tam było. Drugiego nie raz już nie chce bo chyba boi się, że nic nie poleci. Kupiłam nowe nakładki, są lepsze niż Avent, dużo bardziej miękkie i mają kształt sutka. Jak je to nawet nie wiem, że mam jakąkolwiek nakładkę. Ale co z tego... A doradcy laktacyjnego to ja tu nie znajdę..... :/

Iskierka ciekawe co Tobie poradzi

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Anik.. A używasz laktatora tym sposobem 753 czy jakoś tak? Czy tam 3x10 ppo kiedyś pisała o tych metodach.. Może jak byś tak chociaż 3 razy dziennie i przez kilka dni spróbowała dla samego pobudzenia to by coś dało hmm?

Albo po prostu stres hamuje ci laktacje ? Może za bardzo chcesz [emoji12] czasem lepiej wrzucić na luz.. weź gorąca kapiel napij się lampki wina (ja dziś pilam pierwsza od dłuższego czasu - jedno karmienie odciagnelam wcześniej i opuściłam - mamy się dobrze ja na pewno psychicznie lepiej) .. poproś męża o masaż i może na luzie podejdź.. w stylu "będę karmić to będę nie to nie"

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Anik.. A używasz laktatora tym sposobem 753 czy jakoś tak? Czy tam 3x10 ppo kiedyś pisała o tych metodach.. Może jak byś tak chociaż 3 razy dziennie i przez kilka dni spróbowała dla samego pobudzenia to by coś dało hmm?

Albo po prostu stres hamuje ci laktacje ? Może za bardzo chcesz [emoji12] czasem lepiej wrzucić na luz.. weź gorąca kapiel napij się lampki wina (ja dziś pilam pierwsza od dłuższego czasu - jedno karmienie odciagnelam wcześniej i opuściłam - mamy się dobrze ja na pewno psychicznie lepiej) .. poproś męża o masaż i może na luzie podejdź.. w stylu "będę karmić to będę nie to nie"

Kochana wszystkiego próbuje. Dostawiania, laktatora... Był moment kiedy nie robiłam nic poza trzymaniem jej na cycu a potem odciaganiem. Tylko ani chwili dla starszaka nie miałam przez to... Nagle z dnia na dzień z dużej ilości mleka zrobiło mi się minimum...

Kurcze moja siostra miała to samo ale ona wini nakładki właśnie bo też jej młody łapać nie chciał bez.. A jak już miała malo to już się nawet nie starała dawać nawet trochę mleczka po prostu przeszła na mm.. wiec fajnie ze ty chociaż próbujesz [emoji6]

Kurcze moja siostra miała to samo ale ona wini nakładki właśnie bo też jej młody łapać nie chciał bez.. A jak już miała malo to już się nawet nie starała dawać nawet trochę mleczka po prostu przeszła na mm.. wiec fajnie ze ty chociaż próbujesz [emoji6]

Staram się dać ile mogę. Zawsze coś wypije, może nie dużo ale myślę, że coś skorzysta...

ja swiadkiem ze laktatorem mozna pobudzic... lewa piers mi rozsadzalo a prawa byla pusta. metoda 753 kilka razy i sika jak z fontanny ;)

reklama
Do góry