Ania, dzieci karmione w sposób mieszany często mają problemy z wypróżnianiem. A przy karmieniu piersią nie musisz żadnej diety stosować. U nas w szpitalu i dietetyk, i położne o tym trąbiły cały czas.
Mój mąż często wyjeżdża, a nawet jak jest w mieście to go w domu.ciągle nie ma, bo pracuje i studiuje. I jakoś muszę ogarnąć trzylatka, nieodkładalnego noworodka i psa
Pierwsze 3 miesiące to tzw.czwarty trymestr ciąży, dziecko ma prawo chcieć być non stop z mamą i najlepiej non stop przy piersi (tzw."pępowina piersiowa"). U mnie ratunkiem w kwestii nocy jest umieszczanie małeo we własnym łóżku. Tym sposobem jak tylko się zaczyna wiercić (a je średnio co godzinę nawet w nocy), od razu go pacyfikuję zanim mi.resztę domowników obudzi, a sama podczas karmienia drzemię.
Spacerów nie ma sie co bać. My spacerujemy od początku, odkąd tylko wyszliśmy ze szpitala. Żadnego werandowania. Dobrze opatulić dziecko, postawić budtkę i żaden wiatr i deszcz nie straszny. Folia przeciswdeszczowa na pewno budkę też obejmuje, nie widziałam takich co nie zakrywają. Ze starszym wyszłam w 7 dobie a wcześniej werandowałam - tylko.dlatego, że był za duży mróz, żeby wychodzić.