KulkaMM ja to samo czytałam ale o tym żeby dziecko do klatki przykładać dużo po narodzinach. Wystarczyło.
Agnieszkakala i Ania cieszę się że dolaczylam do tego forum bo widzę że mam podobnie że mnie boli jak cos porobie za dużo i to nie jest kwestia mojego (czy waszego) lewactwa tylko tym że maluszek czuje forsowanie się mamy. (nie mam porównania bo to moja pierwsze ciąża. ) Także mamuśki odpoczywajcie [emoji8]
Agnieszkakala ja ubieram czapeczke cienka, body krótkie i długie cieplejsze i kombinezon na wierzch. Tyle.. w sumie to nie wiem czy tak może być myślałam tak w szpitalu delikatnie żeby mi ktoś podpowiedzial (ktoś coś???)[emoji21][emoji57][emoji57][emoji57] ale pogodę przewiduje na ok. 12stopni. A i tak tylko do samochodu. Jakby było chłodniej to kombinezon jest z kapturkiem więc powinno być wporzadku. Tak mi się wydaje hmm..
Wszystkozajete czytałam o tym ale te womar wydają się w miarę spoko dla mnie.. I mają ten taki kapturek na glowke i sliniaczek odpinany. Ja postawiłam na praktyczność że względu na ten wyjazd.
Jadę sama z torba swoją i maluszka.. bez wózka/fotelika/łóżeczka.. bo wszystko mam po siostrze w Polsce. I ten kapturek właśnie pomaga mieć 2 ręce wolne (chociaż ja i tak zapobiegawczo myślę o torbie na kółkach i na to postawić zwykła żeby jedna rękę mieć wolna w razie W..) umrę ze stresu jak przyjdzie do wyjazdu a tu jeszcze trzeba będzie pampers zmienić przed odlotem dać cyca czy coś. Dla mnie mega logistyczne przedsięwzięcie [emoji23][emoji23][emoji23]
Ogólnie planuje wózek do spacerów używać a nie nosidelko ale wyjdzie w praniu. Po za tym tak z E kupujemy wszystko bo myślimy zostawić sobie te rzeczy które będą przydatne dla następnego potomka więc tak się usprawiedlowiamy że to nie tylko na raz wydatek hehehe[emoji1][emoji1][emoji1]
Dziewczyny czy inwestujecie w butelki, steliryzator i laktator ?
Ja mam butelki x6 bo kupiłam nowe od koleżanki za paczkę pieluch i jeszcze mi dała x3 (ona dostała 40 na babyshower [emoji23][emoji23]) ale z resztą.. nie wiem.. właśnie czy steliryzator trzeba mieć ? Mamy zmywarkę więc chyba ta sama funkcje spełnia.. Aaa.. laktator nie wiem czy będę mieć pokarm.. Co robicie ?
Napisane na SM-G925F w aplikacji
Forum BabyBoom