reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamusie 2017

Aniu ale chyba masz ustalony termin na ostatnią wizytę z nią? Zadzwoń do tej całej ich "przychodni" gdzie one wszystkie urzeduja i powiedz poprostu że nie masz kontaktu ze swoją polozna a potrzebujesz cos.. albo inna ci pomoże albo da twojej znać żeby łaskawie się zainteresowała. Trochę dziwne to że nie reaguje ona.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Owszem miałam ale to było w zeszły czwartek jak jeszcze w szpitalu byłam a dzień wcześniej dzwoniłam aby przełożyć wizytę ale miała wyłączony wiec jej wiadomość zostawiłam ale juz nie odpowiedziała, a dziś to juz za późno aby dzwonić, ale postanowiłam rano spróbować a jak znowu nie odbierze to sie przejdę do children centre...bo to nie jest normalne, to moja pierwsza ciąża i chyba tez powinnam czuć sie bezpiecznie pod opieka położnej a tu jakby coś sie działo to jedynie triage może pomoc.

reklama
Kleinekatia to prawda pod warunkiem, ze nie urodzisz tak dużego dziecka ze będziesz rozmijać sie z tego potrzebami. Ja pokarmu miałam bardzo mało, córka 4 kg potrzebowała go więcej nic nie dało ciagle przystawianie. Ona wciąż była głodna a głód dlq dziecka to ból i stres. W brzuchu nie zna tego stanu.
Ja ja przez 3 tyg przystawialam cycki do krwi miałam pożarte w koncu przyszłam położna i macala mnie codzienne niemal po cyckach bo mowila ze mam tam zeyczajnie pusto. To był horror. Potem dr wysłał mnie na badanie nie pamietam czy to prolaktyna odpowiada w dużej mierze za pokarm ale chyba tak. Miałam kompletnie nieobecny ten hormon w sobie. Zrezygnowałam dałam małej butle ona zadowolona ja tez nie chorowała mi wcale do 3 roku szybko sie rozwijała wszystko było ok. Także nic za wszelka cenę życie i dziecko zweryfikuje nie wolno wpaść w paranoje bo ja miałam dola przez chwile ze jak to mozliwe ze dziecka swojego wykarmić nie moge

babymamusia w temacie karmienia piersia to ja nie pomoge. Po prostu nam to nie idzie, bo mlody nie umie sie porzadnie przyssac :hmm: brodawka momentalnie wypada, dziecko sie wkurza, ja stresuje... Probowalam roznych pozycji, polozna probowala mi go przystawiac, no i lipa. Za pierwszym razem bylo to samo. Nie wiem, czy ja sie po prostu do tego nie nadaje, czy to kwestia tego, ze mam spory biust a niewielkie brodawki... Przy corce mialam z tego powodu meeeega dola, te ciagle slyszane: a dlaczego, a nie chcesz pewnie, a bo ja karmilam dwa lata, a bo bedzie chorowac- kilka miesiecy radosci skutecznie odbieranej. Wtedy pol roku odciagalam i po prostu podawalam butle. Teraz zanosi sie na to samo, ale juz mniej emocjonalnie do tego podchodze. Niemniej jednak jeszcze walcze...

A porod? Dzien wczesniej bylam na wizycie, wszystko bylo ok. W nocy odeszly mi wody, nim dojechalismy do szpitala (trzeba bylo corke podrzucic babci- 15km) doszly skurcze, takie co 10-15 minut. A tam, wiadomo, papierologia, przebieranie- zeszlo z godzine chyba. Kilka godzin walki ze skurczami i przed 15 bylo nas o jednego wiecej. Nie powiem, ze nie bolalo ;) ale na dzien dzisiejszy nieprzyjemne uczucia zwiazane z porodem juz wlasciwie mam wyparte z podswiadomosci. Generalnie warto, polecam, nie zastanawiaj sie ;);) A ktory to u Ciebie tydzien? Bo suwaczka nie widze, chyba, ze nie wiem, gdzie patrzec- bo jeszcze sie tu nie odnalazlam

Teraz kiedy słyszę opowieści koleżanek ze dziecko wstaje na cyca po 2-3 h i wisi przez kolejna godz to mam ciarki bo ja tego nie znałam. Jak dałam małej butle ok 20 to budziala sie ok 1 i 5 i spała dalej. Wiadomo to kwestia przyzwyczajenia do karmienia itd. Nie mam nic przeciwko karmieniu piersią i gdybym miała nawal to pewnie bym wykarmiła No ale życie zdecydowało za mnie. Teraz tez spróbuje ale nie tak obsesyjnie jak z mała butelki juz tez kupie na zapas zeby były. Czucia w cyckach nikt mi nie zwróci bo do dzis sutków nie czuje.

Ja też długo tutaj nie jestem i nawet nie wiem jak ten suwaczek ustawić [emoji23]

37tydzien i 3dni (18dni zostało ![emoji108]) 10.03.

Właśnie ja też jestem nastawiona na karmienie piersią.. I to bardzo.. chyba aż za bardzo..
Nie wiem skąd się to wzięło bo jestem przykładem zdrowego dziecka ktore przeziebienie mialo 2x w zyciu a moja mama mnie karmila może z raz bo też mleka nie miała. (I w ciazy jeszcze chora byłam przez tą beznadziejna szczepionkę na grypę!!![emoji20])

Muszę sobie wybić z głowy trochę ta obsesyjnosc że chce karmić i kropka.

Dziewczyny kupujecie chustę do noszenia? Mi się marzy, że przez pierwsze miesiące nie będziemy wózkiem jeździć tylko na spacerki w chuście chodzić. To wiązanie trochę przerażające ale babeczki jakos ogarniają :)

Dziewczyny kupujecie chustę do noszenia? Mi się marzy, że przez pierwsze miesiące nie będziemy wózkiem jeździć tylko na spacerki w chuście chodzić. To wiązanie trochę przerażające ale babeczki jakos ogarniają :)
Mi sie nie podoba ten sposób noszenia malucha, także nastawiam się na wózek :)

Ja mam zwykle nosidelko z firmy womar.. tylko dlatego ze mam zaplanowany wyjazd na lipiec do Polski i lecę sama z małym więc jak jeszcze bym miała się z chusta motac to bym chyba zwariowala. Nosidelko zakladasz jak plecak i tak bardziej stabilnie sie wydaje Chociaż chyba jakbym chciała na spacery to bym wybrała też chuste. Fajnie wygląda [emoji108][emoji6]

reklama
Ja po wizycie. Mała po raz kolejny okazała sie dziewczynka;) wazy 2200 i jak to lekarz stwierdził dziewczynki musza być mniejsze ;) ogólnie bardzo przyjemnie, bez stresu. Termin cc 23 marzec. Ja to okaz zdrowia lekarz zdziwiony, ze nawet anemii nie mam;) także jakby coś wcześniej sie działo to już tam mamy sie udać na spokojnie. Zadowolona, zeszło ze mnie, ale dziwne uczucie znac datę :)

Do góry