reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Kuzyna żona rodzila w wannie. Zalezalo im na wannie by byl relaks. Chwalili sobie te wanne. Nic nie mowila o dolegliwosciach po porodzie. Wydaje mi sie ze wypadanie pochwy to sprawa indywidualna. Jednak z widzeniem krocza przez polozna moze nyc prawda.
Ciekawe ile moja wazy wg usg. Jutro sie dowiem :)
Pewnie tez tak macie ze wieczorem brzuch jest niżej niz rano po przespanej nocy?
a co to przespana noc? :d a brzuch mam dosyc wysoko caly czas.. albo nie zwrocilam uwagi na to.. poobserwuje sie dzis.

obiadek zrobiony i zjedzony, chwile poleze i biore sie za skrecanie komody i lozeczka :)

reklama
Ja to bym chciała w domu urodzić...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
No co ty.. tutaj można sobie zrobić poród domowy.. nawet mnie pytala dziś czy zdania nie zmieniłam..
ale widzicie ja to jednak myślę.. kurde a jak zrobię bałagan kto to posprząta później. [emoji23][emoji23] a jakby cos sie dzialo to sprzetu nie ma takiego jak w szpitalu itp..ale każdy ma inaczej jak widać [emoji108][emoji108] zdecydowanie powinni dać wybór wszędzie bo każdego uspokaja i relaksuje co innego. [emoji106][emoji106][emoji106]

Odnośnie tej witaminy K to moja siostra mówi że w Polsce każdemu niemowlakowi po porodzie dają .. A ja wyczytałam że kiedyś tylko wrześniakom i po cc.. wiec raczej cos musialo w tej vit byc ze dawali (tak na moje) .. Wiec się zdecyduje na tak. [emoji106]ale jakby ktoś z was miał jakieś inne opinie chętnie wysłucham [emoji108]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Justyna5789 lekarz nie chce Ci powiedziec ile dziecko wazy? Troche mnie dziwi takie podejscie ja mam 36i3dni i ma 3kg a nastawialam sie z ostatniego pomiaru na wieksze dziecko. A34tydz i 2200 to bym powiedziala ze raczej srednie dziecko.

A odnosnie wit.K to moj pierworodny w 2011 mial zalecenie brania nie byl wczesniakiem ani z cc.

Justyna5789 lekarz nie chce Ci powiedziec ile dziecko wazy? Troche mnie dziwi takie podejscie ja mam 36i3dni i ma 3kg a nastawialam sie z ostatniego pomiaru na wieksze dziecko. A34tydz i 2200 to bym powiedziala ze raczej srednie dziecko.

A odnosnie wit.K to moj pierworodny w 2011 mial zalecenie brania nie byl wczesniakiem ani z cc.
Niestety argumentem było ze jest za duży już, ze sprzęt ma słaby, ze długo by zeszło. Szkoda gadac :\

Wydaje mi się że powinna,żeby wiedzieć czy wszytko ok jest, a poza tym jakby za duże dziecko było to podobno teraz od 4,5kg cesarka niestety jest.

Dziewczyny wg zaleceń PTG w ciąży są 3 usg konieczne i lekarz wcale na każdej wizycie nie musi go robić, ani sprawdzać dokładnych pomiarów. Pewnie sprawdza serduszko, ilość wód, może przepływy i tyle. A o cc zw na wagę i tak decydują w szpitalu. Wiadomo, że mamuśki by chciały wszystko widzieć, porównywać itp ale nie jest to żadne zaniedbanie czy błąd w sztuce.

reklama
Do góry