reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Mama_90, kulkaMM duże te wasze dzieciaczki ! Moja w 36 tyg ma 2750 g.

Kulka,a nie powiedział na ile jeszcze tygodni ocenia wydolność łóżyska? To, że wcześniej urodzisz to chyba nie tak źle, dziecko jest raczej z tych większych, a może się okaże, że to będzie np tydzień przed terminem

reklama
Kuzyna żona rodzila w wannie. Zalezalo im na wannie by byl relaks. Chwalili sobie te wanne. Nic nie mowila o dolegliwosciach po porodzie. Wydaje mi sie ze wypadanie pochwy to sprawa indywidualna. Jednak z widzeniem krocza przez polozna moze nyc prawda.
Ciekawe ile moja wazy wg usg. Jutro sie dowiem :)
Pewnie tez tak macie ze wieczorem brzuch jest niżej niz rano po przespanej nocy?

Kuzyna żona rodzila w wannie. Zalezalo im na wannie by byl relaks. Chwalili sobie te wanne. Nic nie mowila o dolegliwosciach po porodzie. Wydaje mi sie ze wypadanie pochwy to sprawa indywidualna. Jednak z widzeniem krocza przez polozna moze nyc prawda.
Ciekawe ile moja wazy wg usg. Jutro sie dowiem :)
Pewnie tez tak macie ze wieczorem brzuch jest niżej niz rano po przespanej nocy?
Ja mam odwrotnie... bibik mi się wieczorem wspina i ciśnie na dół i górę.. A z rana na dole odpoczywa i ja czuje się wtedy lepiej.

Ja zaobserwuje swoją gdzie sie układa. Co do porodu w wodzie to tez mi sie wydaje ze to jest indywidualna sprawa. Znajoma rodziła w wodzie i miała bardzo ciężki poród. Uparł sie na ta wodę, a lekarz odradzal męczyła sie okropnie, ale uparta była ze chce No i urodziła:)
Wydaje mi sie ze to tez od szpitala dużo zależy. Jak jest dobrze przygotowany do takich porodów to na spokojnie ta woda powinna tylko pomoc.

Ja nigdy na to nie zwrocilam uwagi ale faktycznie może tak być, bo tylko wieczorem dostaje kopniaki nisko w krzyż.
Fajnie macie, ze Wam dzidzie 'ważą'. Ja we wtorek mam wizytę ale skoro juz na ostatniej gin stwierdziła, że za duży jest i wagi mi już nie poda to zapewne dopiero przy porodzie się dowiem ile waży: (

Anik serio? To jest marzenie mojej koleżanki żeby w domu przy położnej urodzić całkowicie naturalnie. Ja jestem totalnym przeciwieństwem, ale jej tego życzę.

reklama
Spokojnie Justyna Wy sie już niedługo zobaczycie :) a ile miał jak Ci ostatnio mówili?
W 34 tygodniu 2200 ale wydaje mi się ze ta waga tez była mocno naciagana, bo pomiar główki był wtedy na 36 tydzien i dopiero za drugim razem jak zmierzyła na wyszedł na 34. Napewno po porodzie więcej do tej ginekolog nie pójdę.

Do góry