reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Może mały naciska na szyjkę. Ale to tylko gdybanie. Jeśli się niepokoisz zadzwoń do położnej albo szpitala

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dzwoniłam i jestem po ktg teraz badają mi mocz...ale położna co podpisała do ktg bardzo miła była i powiedziała ze może to wyglądać jak ból porodowy ale przeważnie jest to zaliczane do skurczów przepowiadających bo mały próbuje sie ułożyć główka w miednicy...bo juz zbliża sie ku końcowi itp...ale wytłumaczyła ze to jeszcze nie poród ze jak będzie tak daleko to będę czuła ból nie pod brzuchem ale cały brzuch będzie mnie bolec itp...ja wiedziałam żeby poczekać z telefonem itp ale oczywiście dalam sobie znowu w głowie namieszać...bo przecież jak zacznie sie poród to nie będziesz mieć głowy do niczego i zaczniesz rodzic w domu itp...juz więcej nie dam sie wejść na głowę...rozumiem ze jej wody nie odeszły itp i ze nawet nie wiedziała ze zaczela rodzic tylko na usg wyszło to nie znaczy ze ja tez tak będę mieć...bardziej mnie chyba przeraża ze maz nie zdąży dojechać albo ze nie będzie mógł być przy porodzie...chyba moja mama miała racja z ta nowenna do św gerhada...
Chyba jestem zbyt naiwna...itp...dobra Ania koniec użalania sie nad sobą pora wziasc sie w garść...

Też mam parcie takie ale nie wydaje mi się zbyt to jeszcze było to..

Teoretycznie tutaj też możesz sobie iść prywatnie i ci będą robić usg co miesiąc ale za to płacisz..

2 są obowiązkowe ja miałam 3 że względu że mi na 2gim wyszło że mam łożysko przednie.

A tak to za nic się nie płaci.. za żadne szczepionki badania nic..
Poród wybierasz jaki chcesz i znieczulenie darmo l. Jeszcze kartę dostajesz i wszystkie leki na receptę i dentyste masz za darmo.. wiec nawet jak pójdziesz po tabletki na ból głowy żeby Ci wypisal receptę to i to masz za darmo.. tak samo jak i antybiotyki.. poprostu dają ci nie musisz wykupywac. Wiec raczej nie jest tak źle a nawet myślę że lepiej ??

Ja oddawalam co miesiąc krew mocz.. teraz czesciej na każdej wizycie mocz. Mierzy brzuszek, sprawdza bicie serduszka.

Lipa jest z tym że oni takiego podejścia nie mają jakby "ludzkiego" do ciazy i myślą że a która matka się przejmuje w ciazy czy duże czy małe.. czy vitamin spoko czy nie. Ale raczej sprawdzaja jak porownalam wszystko to co w Polsce tylko tak nie informują "ooo pani to niski poziom tego to może być to a powinno być to" (ale mi się wydaje że to poprostu takie nasze przyzwyczajenie)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Babymamusia u mnie tez kiepsko. Wszystkie gnoty mnie bola jak sie przekrecam z boku na bok.

Co do boli porodowych to nie da sie ich pomylić ale jak sie rodzi pierwszy raz to rzeczywiście nie ma sie do czego porównać. Ja poszłam na wizytę do dr miałam rozwarcie 2,5 cm dr mowi do porodu a ja mowię No jasne przecież nic nie czuje potem w nocy wydawało mi sie ze troche wody mi odeszły ale jak sie okazało to tylko mi sie wydawało ;) pojechaliśmy do szpitala k 3:30 dr zbadał mowi ze rozwarcie jakies jest No i jak termin na dzis to na porodówkę poszłam normalnie pol h ktg i jakies regularne skurcze ale w ogóle nie bolesne. Położna do mnie mowi ze mam troche pochodzić i tak odwodzić na zew nogi po pierwszym razie jak mnie wzięło to aż mi sie w głowie zakręciło siódme poty i sie zaczęło. Jakby mnie to w domu spotkało to serio umarłabym na zawał chyba. Bo ja od razu takie parcie czułam okazało sie ze czopek jest mi potrzebny ;)
Mała urodziła sie o 7:05. Czyli po 3 h
Mówia ze drugi nie jest gorszy liczę na to ;) moj dr sie śmieje ze kichne i bedzie ... cwaniaczek ! ;)

A ja wlasnie tak mialam ze stawial mi sie brzuch regularnie tylko ze nie bolalo. Jak mialam skurcz co 2-3min to postanowilam jechac do szpitala bo bylo po terminie i stwierdzilam ze to moze juz. Po 2h od przyjazdu maly byl juz ze mna a mnie tak na prawde bolalo 15min przed "wyjsciem" Wojciecha. Teraz mam przepowiadajace ktore mnie bola i sie boje ze nie rozpoznam a wiadomo drugie czesto szybciej wychodzi. Wiec z tym poznaniem ze to juz to mysle ze roznie bo ja przy pierwszym bym nie powiedziala ze to juz no chyba ze to 15min przed to wtedy bym juz sie nie zastanawiala

To mi sie dzisiaj udało. Ja tak mam w kratkę. Jedna noc dobrze śpię to w następna gorzej. Wczoraj trochę zajęć miałam to i padłam :) byłam na szkole rodzenia, ale nie byłam zadowolona:/

reklama
Mama nie strasz mnie... 15 min??? ja mam godzinę drogi jazdy samochodem do szpitala... [emoji1]

Te skurcze przepowiadajace rozpoznaje bo wcześnie się zaczęły. A czekam aż będzie gorzej jak podczas okresu to chyba rozpoznam wtedy..

Ogólnie to czuję jakbym miała siniaki od środka brzucha takie uczucie mam.. [emoji21][emoji21][emoji21]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry