reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Wszystko ok. Pamiętajcie że od kilku lat sa nowe wytyczne co do wyników glukozy. I niektóre laboratorium korzystają jeszcze ze starych wskaźników.
Jak się tak nacielam i wpadłam po odebraniu wyników w szał.
Wklejam aktualne wskaźniki.

"""
Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą. Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
  1. stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
  2. stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
  3. stężenie glukozy po 120 minutach od od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)"""

Moze mi sie rozchodzi to spojenie. Jak nie bedzie lepiej to jutra to pojadę na IP bo wizytę mam dopiero za tydzien :(
Dziewczyny a wyniki glukozy sa szybko ? Bo ja na pon musze zrobic a daleko w polu jestem

ja za tydzien badania krwi (morfo+glukoza) i mocz a lekarz dopiero 27.12 :( tyle czekac na spotkanie z corcia.. grr :p
To Cię pocieszę, bo ta przyjemność i tak spotka Cię szybko. Żeby zobaczyć Marcina muszę poczekać do 2.01.17...
Moze mi sie rozchodzi to spojenie.
Mnie czasem ciągną pachwiny jak za długo jestem w bezruchu (siedzę, leżę, wszystko jedno co). Gin nie widział nic niepokojącego.
Dziewczyny a wyniki glukozy sa szybko ?
U mnie w laboratorium są na następny dzień :)
My mamy dziś usg :)
Powodzenia i czekamy na wieści o maluszku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry