reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

U mnie się okazało że bóle krzyża promieniujące do nogi mogą być spowodowane skracaniem się szyjki. Oby u Ciebie wszystko było dobrze! No i dostałam tardyferon i szelazo żeby uzupełnić.

P.S: widzicie moje suwaczki? Bo coś poprzestawiałam i już nie wiem :d
kurcze to mnie nastraszyłaś :( mnie z lewej strony boli, ale tylko pośladek, nie ciągnie mnie cała noga, przeszywający, klujący ból w pośladku, jak siedzę, wstaję, źle stoję :( a niekiedy przy chodzeniu

reklama
kurcze to mnie nastraszyłaś :( mnie z lewej strony boli, ale tylko pośladek, nie ciągnie mnie cała noga, przeszywający, klujący ból w pośladku, jak siedzę, wstaję, źle stoję :( a niekiedy przy chodzeniu
Nie stresuj się na zapas ;) będzie dobrze!

Daj znać jak poszło:)

Ostatnia edycja:
Mój Jasiek jakiś dziś niemrawy. Niby się rusza ale jakoś oszczędnie. Nawet kawa go nie obudziła.

Taki dzień chyba, bo mój też leniwie. Nad ranem chwilę się wiercił i spokój. Ale wczoraj usg miałam także zakładam, że dzień lenia ma chłopak i tyle.

Jolka pomyśl, że dziecko jeszcze z 5 razy zwiększy wagę do końca ciąży wiec jednak trochę tego miejsca na fikołki teraz ma ;)

Mnie ciąża nie doskwiera, raczej nudzi trochę, ale jakoś nie dociera do mnie jeszcze konsekwencja w postaci posiadania dziecka, więc niech siedzi do końca aż mój mózg to ogarnie ;) No i tematy organizacyjne - nie mam nic kupionego i przeprowadzka na horyzoncie.

Paulyna wg norm Diagnostyki hemoglobinę masz w normie (11,2-15,7).

Taki dzień chyba, bo mój też leniwie. Nad ranem chwilę się wiercił i spokój. Ale wczoraj usg miałam także zakładam, że dzień lenia ma chłopak i tyle.

Jolka pomyśl, że dziecko jeszcze z 5 razy zwiększy wagę do końca ciąży wiec jednak trochę tego miejsca na fikołki teraz ma ;)

Mnie ciąża nie doskwiera, raczej nudzi trochę, ale jakoś nie dociera do mnie jeszcze konsekwencja w postaci posiadania dziecka, więc niech siedzi do końca aż mój mózg to ogarnie ;) No i tematy organizacyjne - nie mam nic kupionego i przeprowadzka na horyzoncie.

Kochana widzę że nie jestem sama ;) ja czasem chciałabym już mieć córcię koło siebie a z drugiej tak jak u Ciebie - mózg moj tego jeszcze nie ogarnia :p

I tak samo - wyprowadzka na horyzoncie a klucze dopiero za miesiąc dostaniemy więc czasu będzie mało :p

Jolu ja nie pracuje, dolegliwosci mało, a tez już bym chciała żeby dziecko było na świecie. Jeszcze jak Ty do pracy chodzisz to możesz czuć sie zmęczona.

Ewka ja mam jakby dwa etaty. Nie chodzę do pracy od 8 tyg ciąży, wtedy poszłam na L4 bo charakter pracy zagrażał ciąży, a staraliśmy się o nią ze 2 lata. Studiowałam wzornictwo przemysłowe, także z wykształcenia jestem grafikiem i teraz pracuję w domu przed kompem...mam dużo zleceń, juz usiedzieć 8 h mi siężko :/ dobrze, że moge sobie robić przerwy bo w domku jestem.

Dziewczyny współczuję zgagi :/ Czujecie to cały czas? U mnie soki żołądkowe się wracają po jedzeniu fuj :/ ale zgagi jako takiej na dłuższą metę to nie mam.

Fajnie by było już miec dzieciaczka ale z drugiej strony...to wstawanie w nocy i nad ranem :p Łeee dzisiaj musiałam wstać o 6.30 i pomyslałam, że wolałabym się wysypiac :p :D Leniuch się ze mnie zrobił. Dawniej o 7 byłam już w pracy :p

Dziewczyny złapał mnie jakis wirus :( mała wymiotowała nam we wt z 10 razy a dzis jak wstałam to jeździło mi po brzuchu i dwa razy wc zaliczyłam-biegunka. Upiłam gorzka herbatę i zjadłam suchara nie wymiotuje ale fizycznie czuje sie jakby traktor po mnie przejechał. Czy to jest w jakis sposób niebezpiwczne dla malucha ? :( martwię sie :(

czyli co diagnostyka to inne normy... u mnie wyszły niedobory :p

Ja wysprzątałam łazienkę i zrobiłam pranie. Dzisiaj po raz pierwszy wspomagałam się lusterkiem w trakcie golenia :/ brzuch nie duży, ale strasznie mi już przeszkadza, nie umiem sobie wyobrazić 9 miesiąca... pęknę :(

czyli co diagnostyka to inne normy... u mnie wyszły niedobory [emoji14]

Ja wysprzątałam łazienkę i zrobiłam pranie. Dzisiaj po raz pierwszy wspomagałam się lusterkiem w trakcie golenia :/ brzuch nie duży, ale strasznie mi już przeszkadza, nie umiem sobie wyobrazić 9 miesiąca... pęknę :(
Ja zawsze golę się na dotyk ale ja. Mam słaby wzrok więc chyba sobie poradzę [emoji3] [emoji266] [emoji267] [emoji268] [emoji609] [emoji609] [emoji609]

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

Aga6 ja obierałam buraki i kroiłam na grubsze plastry. dawałam do słoika. Dodawałam do tego kilka liści laurowych, kilka ziel agielskich, kilka ząbków czosnku (przekrojonych na pół), zalewałam letnią przegotowaną wodą z solą (dawałam niecałą łyżkę na litr wody, ale to wg upodobań). Zakręcałam i stawiałam w ciepłe miejsce na parę dni, zalecane jest zamiast zakrętki użyć jakieś gazy albo ściereczki do przykrycia, ale mi się nic nie stało jak zakręciłam normalną zakrętką. tak po 3,4 dniach (zależy jak ciepło będzie, odkręcić, zebrać kożuszek i jak kwaśne to do lodówki i można pić). Proces fermentacji jest różny dlatego trzeba poprostu próbować;) Smacznego, jak lubisz ogórki kiszone, to smak podobny.

Nuluska moja Mała też mało aktywna dziś, taki dzisiaj dzień, mi też się nic nie chce. Najchetniej poszłabym spać.

Polecam, ciekawy tekst o "zbędnych zakupach";-) Link do: 15 rzeczy, których (nie?) potrzebuje każdy świeży rodzic
Miłego popołudnia. Wychodze z pracy i lece po dzieci. Bbrryyy nie chce mi się wychodzić z ciepłego biura w ten deszcze...

reklama
Kulka dopóki nie będziesz odwodniona to nie zaszkodzisz maluszkowi. Pij dużo, jedź lekkostrawne rzeczy i trzymaj się. Odpoczywaj ile wlezie.
Aga6 suwaczków nie widać.
Dzoaska ja jeszcze gole się normalnie bo brzuch niewielki, ale też później na czuja albo mąż będzie golił bo też mam słaby wzrok.

Do góry