reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Moja siostra rodziła od piatku od 21:00 do poniedziałku do 12:00. Miała bóle krzyżowe. I mogli stawać na głowie a i tak by nie urodziła. Tylko sie wycierpiała. Mały utknął w kanale i nie było opcji żeby przeszedł. W końcu ktoś pomyślał i skończyło się cc.
Masakra! Dobrze ze nie było komplikacji i dzieciaczek zdrowy!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem dlaczego u nas tak się zwleka z cc.
Mam znajomą której córcia była za duża żeby się urodzić, wymęczyli ją kilkanaście godzin i dopiero cesarka.
Po wszystkim przyszła lekarka z tekstem "No nie było opcji żeby pani urodziła naturalnie".
No to po jasną cholerę tyle czasu trzymać?!
Nic tylko da sądu podac!

Lekarz na badaniu pyta co robiliśmy. To mówimy ze syna. Na to on ze jak widać ludzie wiedzą co robią! "A tu jest sterczacy siusiak"! Uśmiałam się! Ale swiecil tak że nie można było nie zobaczyć! [emoji6] I jeszcze podczas ogladania buzi ruszal usteczkami! Doktor się śmiał że gada! [emoji1] Jestem szczęśliwa! [emoji1]

Lekarz na badaniu pyta co robiliśmy. To mówimy ze syna. Na to on ze jak widać ludzie wiedzą co robią! "A tu jest sterczacy siusiak"! Uśmiałam się! Ale swiecil tak że nie można było nie zobaczyć! [emoji6] I jeszcze podczas ogladania buzi ruszal usteczkami! Doktor się śmiał że gada! [emoji1] Jestem szczęśliwa! [emoji1]

No to super [emoji16] fajnie że chcieliście synka i macie [emoji4][emoji4][emoji4]
A gdzie miałaś usg ? Bo w luxmedzie tam gdzie chodzę mało rozmowni przy usg

Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom

No to super [emoji16] fajnie że chcieliście synka i macie [emoji4][emoji4][emoji4]
A gdzie miałaś usg ? Bo w luxmedzie tam gdzie chodzę mało rozmowni przy usg

Ja byłam na podczaszynskiego! Bardzo fajny lekarz! I pokazywał gdzie rączki i nóżki i gdzie serduszko, aorta. Mnie prosił żebym nie mówiła jak bada, ale on opowiadał i z Marcinem rozmawiał i na pytania odpowiadał więc super! [emoji4] pewnie nie chciał żebym mówiła żebym się nie ruszala albo żeby mały był spokojny! [emoji4]

No właśnie ciągle słyszę i czytam o wywoływanych porodach....
emoji16.png
Co się stało z odejściem wód i skurczami w domu... Tylko oxytocyna i oxytocyna.
emoji107.png
Ja to chcę jak w filmie wody na posadzkę, skurcze, szpital 10 minut i Grzesio
emoji6.png
emoji12.png
i tulimyyyy
emoji173.png

Przy synu dostalam oxy i gowno za przeproszeniem mi to pomoglo. Jedyne co to po podaniu zaczelam zygac jak kot zeby bylo malo polozna podala mi druga i znow zyganko. Po 9 h mialam 4 cm rozwarcia i nieziemskie krzyzowe. Tak sobie cierpialam w ciszy a polozna tylko chodzic kazala i nie brala po uwage ze jak skurcz mnie bral na stojaco to mi z bolu slabo bylo. Na koniec po 40 minutach parcia maly utknal i bylo vacum :/

Przy synu dostalam oxy i gowno za przeproszeniem mi to pomoglo. Jedyne co to po podaniu zaczelam zygac jak kot zeby bylo malo polozna podala mi druga i znow zyganko. Po 9 h mialam 4 cm rozwarcia i nieziemskie krzyzowe. Tak sobie cierpialam w ciszy a polozna tylko chodzic kazala i nie brala po uwage ze jak skurcz mnie bral na stojaco to mi z bolu slabo bylo. Na koniec po 40 minutach parcia maly utknal i bylo vacum :/
Wspolczuje [emoji22] napewno teraz będzie łatwiej. [emoji110] [emoji110] [emoji110]

reklama
Tez mnie zastanawia zwlekanie z cc. Że niby natura lepsza, że cc to jednak operacja.
Wszysko sie zgadza, ale cc jest kontrolowane. Nikt nie bierze pod uwagę co przynosi źle przeprowadzony poród sn. Np. Gdy zbyt późno zostanie ocenione czy dziecko przejdzie czy nie. Siedzi sobie ten maluszek w kanale. Albo gdy położna zbyt późno oceni czy należy naciąć krocze i dojdzie do pęknięcia.

Do góry