reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja mieszkam tuż przy granicy z Niemcami he więc codziennie mam spacerek do sąsiadów po zakupy. Położną mam bardzo sympatyczną , jestem jedyną Polką w ciąży w tym rejonie i czasami traktują mnie samą jak dziecko hehe dzieli mnie bariera językowa rozumiem dużo po holendersku jednak komunikuje się po angielsku co czasami przysparza kłopoty jednak więcej śmiechu na codzień niż zmartwień:)

reklama
Magdalena.Assss no w końcu ktos z terminem za mna[emoji1][emoji1][emoji8]
Imie wybrane? To twoje pierwsze dziecko?

f2w3d5qpuz59czq3.png

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy:) Mam termin na ostatni dzień marca i chętnie dołączę do forum bo wiem jak ważne jest mieć oparcie czy też dobrą radę w oczekiwaniu na przyjście maleństwa :-) :) . Mieszkam w Holandii gdzie różni sie podejście służby zdrowia do ciężarnych i dlatego będzie mi raźniej z wami kobietkami . Ja już wiem że będę miała synka więc pozdrawiamy was ciepło i aby do wiosny :-D
Hej! Miło ze do nas dolaczasz! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Jegobaba a ty też w uk? bo w Polsce to ja się nie orientuję[emoji6]

Paulyna pamiętam ta zmianę macierzyńskiego w PL to było o matkach pierwszego kwartału 2013, bo miało być wprowadzone dopiero od kwietnia, czyli jak sama rodzilam w styczniu i tu na styczniowkach wtedy wszystkie babki podpisywały petycję. A jaka była radość jak rząd to uchwalił[emoji4] ale prawda taka że to same kobiety zawalczyly o to [emoji4]

Do poki nie bralam duphastonu pierwszy trymestr minął lajcikowo. W 8tc przez krwawienie dostalam duphaston - od tego czasu mialam mdłości (nie wymioty tylko czesto bylo mi.mdło ale przez krotka chwile). Duphaston przestalam brac i mdlosci minely. Kazda moze reagowac inaczej na leki.

Wlasnie wystraszylam sie mojego zatkanego nosa i polecialam po kwas L-askorbinowy do letniej herbatki i przygotowalam na jutro mieszanke miodowa (miod, cytryna, pylek kwiatowy, propolis). Nie dam sie przeziebieniu brrrr! Nie chce byc przeziebiona! Noi patrze na forum a Wy tez o katarze piszecie :D

Haha :D tez mam wyzsze cisnienie na wizycie. Zwykle 130/80 albo 140/80 a w domu (czyli jak zawsze) 100/60 :)

POZNANIANKI: Gdzie w Poznaniu jest H&M z dzialem "mama'? Chyba nie obede sie bez jeansow ciazowych. W legginsach mi zimno :dry:
Tylko i wyłącznie City Center:)

ja mam 8 - czyli dzień po Tobie :)

To polecam film " Zanim się pojawiłeś" ryczałam prawie cały czas.

Ada, a jeśli bedę miała L4 do porodu to później macierzyński też trzeba jakoś załatwiać czy po prostu należy się jak psu buda? Nie znam się na tych formalnościach...:(

Ewciiik no to nic - trzeba czekać, mam nadzieję, że moje maleństwo 8.11 wreszcie się ujawni :p
Wiesz co ja od księgowej na meila dostałam wytyczne co muszę załatwić (wklejam mojego meila) :
Należy dostarczyć do mnie ksero ( a do ZUS oryginały)
- akt urodzenia dziecka
- wypełnione wniosek o urlop macierzyński ( w załączniku)
- wypełnione wniosek o urlop rodzicielski ( w załączniku)

reklama
Do góry