czarrownica
Fanka BB :)
Ja zaczęłam z początkiem roku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zaczęłam z początkiem roku.
Jeśli dziąsła krwawą w ciąży trzeba zwiększyć przyjmowanie wit C. Suplementy albo w diecie i powinno pomóc. W ciąży dziąsła są bardziej przekrwione i opuchnięte dlatego częściej krwawia.ja tak, będę brała do końca ciąży biorę Femibion i tam jest kwas i inne składniki
Ja pewnie powinnam zmienić pastę, bo czasami krew poleci teraz Ogólnie nigdy nie miałam problemów z zębami i dentysta bardzo rzadko, bo nie ma takiej potrzeby
Lekami też nie chcę faszerować dzieci, z resztą ja mam odmienny temat w lekach i szczepieniach, ale już się wypowiadałam tutaj w tej kwestii
Ja jestem teraz ale na mamy pierwszego kwartału 2017 a inna to nie wiem [emoji12]Gdzieś na fb była chyba nasza marcowa grupa zakladana ale ja zgubiłam... rzucicie linka? [emoji5]
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
dobrze wiedzieć bo ja już zapomniałam o tym, że nic nie biorę i zaczęłam się martwić, że tak olałam temat. Ja nie mam ani skurczy, ani mi nie drętwieją ręce, nogi....no właśnie u mnie też nie miał jak się przyswoić bo non stop wymiotowałamJego baba nie martw się nic. Ja jestem anty lekowa i nie biorę witamin bo uważam że i tak nie przyswajania się w całości. Wogole niewiele się z tych preparatów przyswaja. Ja jedynie kwas foliowy lykalam od początku ciąży do końca 3 miesiąca. Nie zawsze się przyswajalal bo często wymiotowalam. Teraz lykam magnez bo mam skurcze łydek i Wit D bo nie ma już słońca. Planuje też brać probiotyki. Wyniki mam bardzo dobre. Ważna jest urozmaicona dieta i no stres :-) mam dwójkę dzieci i zdrowe jak ryby a nie chowane na lekach, witaminach. Dzieci jedynie dostają Wit D i c.
Agusia moja Dentysta twierdzi że teraz wszędzie jest fluor i zaleca pasty bez fluoru. My tak myjemy już z rok i z zębami nie mamy problemów. Dzieciom dawała długo z fluorem. Teraz przerzucilam się na bez fluoru bo córce bardzo się psują zeby mimo jedzenia słodyczy sporadycznie.
To dobrze ze nie masz takich dolegliwości! [emoji4]dobrze wiedzieć bo ja już zapomniałam o tym, że nic nie biorę i zaczęłam się martwić, że tak olałam temat. Ja nie mam ani skurczy, ani mi nie drętwieją ręce, nogi....no właśnie u mnie też nie miał jak się przyswoić bo non stop wymiotowałam
Link do: Przychodzi dwulatek do dentysty. Stomatolog dziecięcy i nasze wątpliwości
Polecam przeczytać, wywiad z moim kolegą z pracy. Bardzo fajny artykuł dla mam maluszków [emoji5]
Też tam jestem [emoji4]Ja jestem teraz ale na mamy pierwszego kwartału 2017 a inna to nie wiem [emoji12]
Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom