reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
ja tak, będę brała do końca ciąży ;) biorę Femibion i tam jest kwas i inne składniki ;)

Ja pewnie powinnam zmienić pastę, bo czasami krew poleci teraz ;) Ogólnie nigdy nie miałam problemów z zębami i dentysta bardzo rzadko, bo nie ma takiej potrzeby :)
Lekami też nie chcę faszerować dzieci, z resztą ja mam odmienny temat w lekach i szczepieniach, ale już się wypowiadałam tutaj w tej kwestii :)
Jeśli dziąsła krwawą w ciąży trzeba zwiększyć przyjmowanie wit C. Suplementy albo w diecie i powinno pomóc. W ciąży dziąsła są bardziej przekrwione i opuchnięte dlatego częściej krwawia.
Normalnie jeśli dziąsła krwawia jest to najczęściej brak odpowiedniej higieny, skaling +piaskowanie i odpowiednie szczotkowanie w domu i po krwawieniu niema śladu[emoji5]
Co do fluoru podpytam [emoji4]

Jego baba nie martw się nic. Ja jestem anty lekowa i nie biorę witamin bo uważam że i tak nie przyswajania się w całości. Wogole niewiele się z tych preparatów przyswaja. Ja jedynie kwas foliowy lykalam od początku ciąży do końca 3 miesiąca. Nie zawsze się przyswajalal bo często wymiotowalam. Teraz lykam magnez bo mam skurcze łydek i Wit D bo nie ma już słońca. Planuje też brać probiotyki. Wyniki mam bardzo dobre. Ważna jest urozmaicona dieta i no stres :-) mam dwójkę dzieci i zdrowe jak ryby a nie chowane na lekach, witaminach. Dzieci jedynie dostają Wit D i c.

Agusia moja Dentysta twierdzi że teraz wszędzie jest fluor i zaleca pasty bez fluoru. My tak myjemy już z rok i z zębami nie mamy problemów. Dzieciom dawała długo z fluorem. Teraz przerzucilam się na bez fluoru bo córce bardzo się psują zeby mimo jedzenia słodyczy sporadycznie.
dobrze wiedzieć bo ja już zapomniałam o tym, że nic nie biorę i zaczęłam się martwić, że tak olałam temat. Ja nie mam ani skurczy, ani mi nie drętwieją ręce, nogi....no właśnie u mnie też nie miał jak się przyswoić bo non stop wymiotowałam :(

dobrze wiedzieć bo ja już zapomniałam o tym, że nic nie biorę i zaczęłam się martwić, że tak olałam temat. Ja nie mam ani skurczy, ani mi nie drętwieją ręce, nogi....no właśnie u mnie też nie miał jak się przyswoić bo non stop wymiotowałam :(
To dobrze ze nie masz takich dolegliwości! [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie na usg nie chciala przyjac bo wyniku z sb nie mialam z krwi bo mialo jeszcze ich nie byc. Wkurzylam sie bo nie kazdy to musi robic a one taki problem robily...jakbum miala dac za nir 200zl to w zyciu bum nie robila nez wskazania przezojego gin albo po usg jakby kazali.

Ja kwas foliowy bralam od lutego(0,4),po jakims czasie zrobilam sb badanie i wyszlo ze mam duzo za duzo i gin kazal mi przestac brać i zaczac brac jak ustanie miesiaczka.

Ja w gim to zwykle zwalniac sie musialam bo jak dostalam okres to dramat byl...

O tej pascie do zebow duzo mowia ale ja tam uzywam takiej jak uzywalam,a sama nie wiem jaki ma sklad...

f2w3d5qprur5xj0w.png

Do góry