reklama
Ja nie słyszałam, myje taka pasta jak wcześniejA tak z innej beczki, dentystka mi mówiła że jak się tworzą zawiazki stałych zębów i dzieciaczka to warto zrezygnować z fluoru czyli również past do zębów z fluorem. Slyszalyscie o tym?
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
najki
Fanka BB :)
BuscopanJaki lek zamiast nospy [emoji16] bo ciekawa jestem
Napisane na Lenovo A5500-H w aplikacji Forum BabyBoom
agnieszkaala
Jego baba nie martw się nic. Ja jestem anty lekowa i nie biorę witamin bo uważam że i tak nie przyswajania się w całości. Wogole niewiele się z tych preparatów przyswaja. Ja jedynie kwas foliowy lykalam od początku ciąży do końca 3 miesiąca. Nie zawsze się przyswajalal bo często wymiotowalam. Teraz lykam magnez bo mam skurcze łydek i Wit D bo nie ma już słońca. Planuje też brać probiotyki. Wyniki mam bardzo dobre. Ważna jest urozmaicona dieta i no stres :-) mam dwójkę dzieci i zdrowe jak ryby a nie chowane na lekach, witaminach. Dzieci jedynie dostają Wit D i c.
Agusia moja Dentysta twierdzi że teraz wszędzie jest fluor i zaleca pasty bez fluoru. My tak myjemy już z rok i z zębami nie mamy problemów. Dzieciom dawała długo z fluorem. Teraz przerzucilam się na bez fluoru bo córce bardzo się psują zeby mimo jedzenia słodyczy sporadycznie.
Agusia moja Dentysta twierdzi że teraz wszędzie jest fluor i zaleca pasty bez fluoru. My tak myjemy już z rok i z zębami nie mamy problemów. Dzieciom dawała długo z fluorem. Teraz przerzucilam się na bez fluoru bo córce bardzo się psują zeby mimo jedzenia słodyczy sporadycznie.
Dzoaśka
Dzoaśka
Hej Mamusie jeśli macie ochotę to zapraszam do dołączenia do nowej grupy na Facebooku dla mam z terminem porodu na pierwszy kwartał 2017 roku Ma być miło, rodzinnie i dość kameralnie, żeby dobrze się poznać i nawiązać znajomości nie tylko na czas ciąży
https://www.facebook.com/groups/1344211188936043/
https://www.facebook.com/groups/1344211188936043/
A'gusia
Ja jak się naczytalam na początku ciąży o fluorze to też przestałam używać takich past! Zaczęłam robić domową na oleju kokosowym. Trochę używałam takiej specjalistycznej na paradontoze bo mi się strasznie szyjki zębów odslonily i bolą ale podobno w ciąży tak może się dziać.
A'gusia
Ostatnia edycja:
reklama
agnieszkaala
Ja jak się naczytalam na początku ciąży o fluorze to też przestałam używać takich past! Zaczęłam robić domową na oleju kokosowym. Trochę używałam takiej specjalistycznej na paradontoze bo mi się strasznie szyjki zębów odslonily i bolą ale podobno w ciąży tak może się dziać.
Poproszę o przepis. Chętnie zrobiłbym sama pastę do zębów.