Piszę prace na temat motywów travel( travel writing, journeys, quests....) w literaturze brytyjskiej. Pierszy rozdział pracy ma byc teoretyczny- tzn. musze przedstawic różne teorie na temat tego rodzaju pisania, jakie były motywy podróży w lieraturze dawniej i jekie sa wspołczesnie, do czego miały takie podróże służyc bohaterom( np. pielgrzymowali w jakims konkretnym celu, rycerze wyjeżdzali aby ujarzmiac dziką nature itp.)
Drugi rozdział ma byc analizą ksiązki Davida Lodge'a " Small world" pod tym własnie katem, jakie typy podróżży tam odnajdujemy itp.
Materiał na trzeci rozdział juz mam zgromadzoony.
Musze niestety zacząc od tego rozdziału teoretycznego- muszę go juz pisac i oddać za 2,5 miesiaca- musze miec 20 stron naskrobanych na ten rozdział więc powinnam sie juz wziąc do roboty. Dlatego prosze o jakakolwiek pomoc w tej sprawie.
Jedst taka fajna stroba internetowa
Amazon.co.uk, gdzie własnie jest bardzo duzo ksiązek mi przydatnych bo patrzyłam po tytułach. Zastanawiałam sie czy te z was , które mieszkaja w UK nie pomogłyby mi w ich zdobyciu. Tutaj mam mozliwośc ich zamówienia, ale biora bardzo duzą prowizje bo az 20%
od zamówienej kwoty.
łatwiej byłoby po prostu, gdyby któras z was zakupiła mi tam kiazki na miejscu i przesłąła je pocztą- pieniązki oczywiście przesłałabym zaraz na konto bankowe.
Czt byłaby tez taka możliwość? Kurcze, koleżanki były na wakacjach w Anglii i zakupiły sobie wiele pozycji tam na miejscu , no a ja jestem niestety w takiej a nie innje sytuacji...............