reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Hej dziewcyny
Mam do was pytanie....
Cały czas sie klocimy ze Serdarem oto dlaczego on nie moze prowadzic auta w Polsce
tzn ja sie wsciekam bo na wszystkich imprezach ja prowadze i nie pije a on moze.
Czy wie moze ktoras z was co zrobic zeby tureckie prawo jazdy dzialalo rowniez w Polsce?
Aha i jescze jedno Serdar ma wize na rok wize biznesowa czy potrzebuje jescze jhakies papier zeby otworzyc tutaj firme?
pozdarwiam
Aha i jeszcze jedno...
mam andzieje ze ktoras z was bedzie mogla mi pomoc....
slcuhajcie jestem taka sierota biore od 6 miesiecy tabletki antykoncepcyjne Novynette....
ale tak jak wam pisalam bylam w szpitalu w turcji i jak wrocilam do Polski to przypisali mi Augmentin....
to antybiotyk
zaczelam go zazywac i jak tylko sie doweidzialam ze moze obnizac skutecznosc anty. przestalam je jesc zjadlam tylko 6 tabletek i po 3 dniach sie kochalam....
Jezuu dziewczyny umieram ze strechu ze moge byc w ciazy pomuszcie...
wczoraj zrobilam sobie test ciazowy.... tak zeby sie uspokoic wyszlo ze nagetywne ale uplynelo tylko 4 dni... jezuuu zwraiuje

reklama
Coś tak cicho się zrobiło.Czy każda z nas tak zajęta,czy też może na razie nastąpił jakiś przesyt?Mam nadzieję,że forum znów odżyje,ze nie umrze śmiercią naturalną.
Aureolo,co tam u Aykuta?Udało mu się podpisać kontrakt w Mugli?
Hakkari to chyba najgorsze rozwiązanie. Nie wiem Aureolo,czy wiesz z czego obecnie słynie Hakkari.
A poza tym jak się czujesz?
Pozdrawiam

Nata co do prawka nic na ten temat nie wiem , szukaj raczej w internecie , znaleźć można tu wszystko , co do tabletek nie martw się , antybiotyk może zminimalizowac zabezpieczenie , ale nie musi , pozatym do tego by zajść w ciąże pare innych czynników potrzeba - dni płodne itp. , pozatym jak bierzesz tabletki anty. od dłuższego czasu to masz dość dobre zabezpieczenie , proponowałą bym sie uspokoić i wyluzować , pozatym hmm jak by już - wierz mi dziecko to nie jest nieszczeście ...............jakoś tak mi sie pomyślało .................................... Bemol hmm no więc tak wiem z czego słynie hakkari ale nie stety w Mugla kontrakt musiał by podpisać na 24 miesiące , a hakkari chyba ze wzgledów na to z czego słynie daje lepsze warunki podpisał tylko do końca sezonu czyli 7 tygodni i dostał ponad 2 000 $ niezła kwota więc , chyba teraz wiesz co wybrał , mimo moich sprzeciwów i jego matki , tak właśnie tak jest w Hakkari od poniedziałku trenuje , dzwoni i pisze codziennie , przed wczoraj nie wychodzil oprócz treningu z klubu bo jakaś z partyzanki dziewczyna umarła i ją żegnano i demonstracje było całą noc , strzelali w niebie z broni itp. a on mówi tak - '' obie z matką przesadzacie ; wiem że to taki i taki miasto , ale ja tu nie przyjechałąem na wojne ani się bawić tylko grać w piłkę i to robię minie 7 tyg. i będę z powrotem '' hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:szok:

Nata patrz co znalazłam dla ciebie ------------'' pomimo iz obywatel Turcji posaida prawo jazdy
tureckie to i tak musi zdac w Polsce testy (brak polsko-tureckiej umowy
miedzynarodowej dot.prawa jazdy).''

Aureolo.właśnie o to mi chodziło,że Hakari i cała prowincja to najbardziej niebezpieczny obszar w Turcji ze względu na toczace się walki.Prawie kazdego dnia ktoś tam ginie,i żołnierze i partyzanci i zwyczjni ludzie.Najlepiej jak Aykut nie bedzie bez potrzeby szwedał się po ulicach.

dzięki za troske droga Bemol , ale wiem to ja ,wie to jego matka i wie to on , ale jego nilkt nie jest w stanie powstrzymać na miejscu ,nie umie usiedzieć, w każdej wolej chwili leci na internet pogadać ze mną , wczoraj siedział w kafejce internetowej do 24 ich czasu , i nie umiałam go wygonić , poszedł jak zamykali kafejkę .........hmm dużo mi opowiada co się tam dzieje , sam on jest w szoku , cała hakkari i okolice tego miasta , walki , strzelanina , wojsko , uzbrojeni ludzi , praktucznie to główna siedziba PKK hmmmm trochę się boje , ale powiedział mi 1 ''bardzo tęsknie , bardzo chce cię zobaczyć ,ale nigdy nie powiedział bym przyleć tu do mnie , nigdy ''

Tak,relacje bedziesz miała na bieżąco z tej całkiem innej i jakże niebezpiecznej Turcji. Niech nie siedzi tak długo w kafejkach.Niech myśli też o sobie i o tym, że dziecku potrzebny bedzie ojciec, gdziekolwiek by on nie był.Trzymam kciuki,by wrócił z kontraktu cały i zdrowy.
Przewodniki po Turcji ten rejon każa omijać szerokim łukiem.I chociaż niektóre z nich dawno były wydane,sprawa bezpieczeństwa,a właściwie jego braku, ciągle jest aktualna.
Pojutrze wraca z 3-miesięcznego pobytu w Turcji moja córka.Zwiedziła też kawałek wschodu,ale najdalej była w Adanie i Osmaniye.Tam jednak dość spokojnie jest.

HMMM mam nadziej że będzie wszystko ok ..................... no to tam jest niespokojnie codziennie , szczególnie opowieadł o przedwczorajszej nocy , całą noc strzelanina , błyski itp , ulice pełe domenstrujących ludzi z bronią , nikt nie miał odwagi wyjść na ulice , mówi że oni mają pewne plusy , bo każdy turek lubi piłkę a jeszcze w dodatku miejscową , więc oni chodzą ubrani w barwy drużyny co ma swoje zalety , ale z tym niebestpieczeństwem przewodniki mają racje , Aykut sam nie poleca zwiedzania tych rejonów , gdyby nie kasa i piłka , nigdy by tam nie pojechał , Bemol pewnie się cieszysz że będziesz miać swoją córkę anów zdrową w domu

Tak,cieszę się,że już wraca.Zadowolona z pobytu ale i mocno stęskniona za domem i rodziną. Wiesz,ja zawsze lekko się obawiam,bo w końcu ataki terrorystyczne nie tylko na wschodzie są.Co prawda ten rok trochę spokojniejszy w rejonach turystycznych.Moja córka po raz pierwszy została okradziona.Straciła torebkę z pieniędzmi,kartą kredytową.Na szczęście nie całą gotówkę miała przy sobie.Najgorsze jednak to,że nie mogła wybierać pieniędzy z bankomatu,bo tu w Polsce musiałam zastrzec jej kartę ale i konto.Dobrze,że wakacje spędzała u znajomych,bo inaczej musiałaby wracać dużo wcześniej.

reklama
Cześć słoneczka, faktycznie coś ostatnio tutaj przycichło, myslę że nawał obowiązków trochę nam krzyzuje plany wypowiadania się na forum. ja mam wieeeeeeeeeeeeeelki bałagan w mieszkaniu, wciąż sprzatam i sprzatma, kupujemy wykończenia i takie inne duperelki. Poza tym zaczęłąm już praktki z języka polskiego i nie ma mnie w domu do godzin popołudniowych. Nie mam teraz w mieszkaniu dostępu do komuptera ani interneu bo jeszcze nie mam ustalonej daty kiedy firma przyjdzie mi przełączyć internet do nowego mieszknia. Więc dziś zagladam na forum bo jestem u rodzicó. Mieszkamy niedaleko, tylko ulicę dalej, więć 3 minutki drogi:-)
Aureola Aykut jest naprawdę bardzo odważny, mój Ali za żadne pieniądze nie wybrałby Hakkari.Trzymam kciuki aby nic mu się tam nie stało.
Bemol02- i jak podobała się córce Adana i Osmaniye? To rodzinne strony mojego męża.:-)

Nata Tur- prawo jazdy tureckie niestety nie jest akceptowane w Polsce, obywatel Turcji musi podejść do egzaminu teoretycznego- jazda go już nie obowiązuje. Egzamin ten zdaje z tłumaczen przysięgłym.

Do góry