reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

reklama
Hej dziewczyny....
witaj Kiki.....
ojjjj w Turcji jakaś masakra Serdar cały czas mnie informuje co i jak....
Ale jestem zła!
okradli mnie wtej cholernej Polsce!
Poszłam się zapisać na kurs języka hiszpańskiego po angielsku mówię biegle więc zamarzyłam sobie , że teraz czas na hiszpański...
Poszłam do biura położyłam taki malutki portfelik na biurku takiej grubej krowy z biura...( w tym portfeliku była kasa którą sama zarobiłam i zbierałam na mój wymarzony kurs) a ta za przeproszeniem krowa wysłała mnie do innego pokoju żeby coś tam podpisać...
ja portfelik zostawiłam na biurku i gdy wróciłam już go nie było...........
i jej się grzecznie pytam czy go czasem nie widziała bo z roztrzepania go tu zostawiłam
a ona na to , że ona nic nie widziała że jej przykro i że mam go szukać ale ona go nie widzi....
i tak pozbawiona pieniędzy nie zapisałam sie na mój kurs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ughhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ale jestem zła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
A co do wyborów spełniłam mój obywatelski obowiązek :)
i ciesze się, że teraz dostała inna partia szanse poprawy Polski :)
w sumie tak liczymy ze Serdarem , że jeśli zmieni się rząd może łatwiej założyć obco krajowcom założyć tu firmę lub znaleść pracę....
ojjj plis:):)
a tak wogóle tydzień temu byłam w kościele ze Serdarem i akurat były chrzciny...
i mój ciekawy Serdarek nie mógł wytrzymać z ciekawości co temu dzidziusiowi robią:p:p:p
i stawał na palcach i starał się coś zobaczyć....
było to strasznie smieszne:p:p
szczególności miny starszych kobiet które nie rozumiały dlaczego go to tak inetresuje...:p:p:p

czesc dziewczyny

Ja takze spelnilam swoj obowiazek wobec Polski. Wprawdzie wyszlo na moje, ale i tak nie sadze, zeby Tusk druga Irlandie stworzyl.

Wg wiekszosci Turkow dzialania armii sa potrzebne. Ja za to portkami trzese.

a ja na wybory ni poszłam ,bo zupełnie mnie polityka nie interesuje , aykut jest w centrum wojny co mnie doprowadza do szału , a co do wojny wiekszosc moich tureckich znajomych nienawidzi wojny brzydza sie nia i kazdy mówi to samo że jest to niepotrzebne , ale wkurza ich ze swiat jak juz patrzy na kurdów jak na biedne owieczki a turcia jest bleeeeeeeeeeeeeeeeeee i mało ktow ie ż epkk w nocy przekracza góry i granice , morduja i uciekaja do kurdystanu spowrotem , takie sa ich opinie , a mój aykut mówi tak , weź tu przyjedz, weź to uspokój i się śmieje - patrzac na czołgi jadące ulicą

Hej dziewczyny!!!
Mam prosbe moze troszke dziwna ale naprawde potrzebuje waszej pomocy...
czy ktoras z was moglaby mi napisac jak przetlumaczyc na turecki nastepujacy tekst bo wiem jak sie mowi ale nie wiem jak sie pisze, moj maz jest z Turcji i chcialabym mu zrobic prezent od naszej coreczki dwumiesiecznej (puzzle z jej wizerunkiem, ktore bedzie musial sam zlozyc) i ode mnie koszulke do spania z moim wizerunkiem ja sobie sprawie taka sama z jego zdjeciem a wiec to chcialabym przetlumaczyc
1. " KOCHAM CIE TATUSIU - HANIFE"
2. " SPIJ I SNIJ O MNIE - DOBRANOC" lub "SLODKICH SNOW KOCHANIE"
A moze ktoras z was zna jakis wierszyk na dobranoc po turecku??
Z gory wam dziekuje.

Ja też widzę w tureckiej TV bez przerwy tylko Hakkari i walki. Aż sie robi gęsia skórka. Renia , oby twój ukochany jak najszybciej stamtąd wrócił.

Co do obowaiązku względem złożenia swego głosu na wyborach to tym razem sobie odpóściłam i nie mam wcale wyrzutów sumienia:-)

Renia- masz juz to zaproszenie?

a ztym tłumaczeniem to troche nieskładniowo wyszło- translatory zawsze tak niedokładnie pisza i często wychodza bdury gramatyczne bo nie odmienionych wyrazów wprzypadkach- no a w kwestii tureckiego to rzeczownik musi byc odmieniony.należy poprawić na:
Seni cok seviyorum babacigim- Hanife
Tatli ruyalar sevgili babacigim- iyi geceler

TN3-22358-Au-revoir-A-bientot-A-la-prochaine-Bye.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Karolcia dzięki , z co ja mam powiedzieć , my już o tą wojnę się kłucimy tylko nosntop , a kontrakt mu się kończy 5/11/07 , ale czytałam , ze pkk chce iść na ugode już , buuuuuuuuu żeby to była prawda

Do góry