reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

ja abrdzo chetnie, ale jeszcze przyszly tydzien bede miala pewnie pelen zalatwien.
my sie piszemy za 2tygodnie:tak:

reklama
Witam.
Ja jestem chetna na spotkanko(jakby się dało to gdzieś w okolicach Ustronia i raczej bez dzieci)
Dziewczyny a o co chodzi z tym zasiłkiem bo ja nic nie wiem.Teraz tylko kupki i karmienie.
Pozdrawiam.

Hej.
Zajrzałam tylko szybciutko i widze że spotkanie się kroi :-) Jak by co to ja jestem za, a jak bym się znów zagrzebała na dłużej w robocie to proszę o tel. z informacją gdzie i kiedy. I powiem Wam że chętnie się wybiorę na plotki i kawę bo już przy kompie powoli bzika dostaję :-)
Dziewczyny ja się postaram nadrobić zaległości i poczytać co u Was , ale to już nie dziś , bo dziś jest pierwszy wieczór kiedy idę spać przed 2 :-)
A u nas z nowości tyle, że Antkowi w bólach wyszła górna jedynka ( trzy nieprzespane nocki ) i widać juz dwójkę. A w związku z tymi ząbkami był i katarek i marudzenie. Ale moje dzielne dziecię nawet wtedy nie straciło nic ze swojego pogodnego usposobienia. Tylko dziabnął mnie kilka razy w pierś bo chyba nie był świadom że ma już ząbek na górze :-)
Niekat, Justa ja to Was podziwiam. Macie więcej niż jedno chodzące dziecko i nie opadacie z sił. Mój mały żywioł odkąd chodzi wejdzie wszędzie, łącznie ze zmywarką, i wszystko znajdzie. I oczywiście jak się tylko da to wszystko co można wyjmuje z szafek i wrzuca do wanny albo do pralki a ja całe dnie spędzam na sprzątaniu :-) A i tak wszędzie jest wszystkiego pełno. W każdym razie nie nudzę się na pewno i nie marudzę , tylko zastanawiam jak to jest przy dwójce albo i trójce dzieci :-)
No dobra lecę spać i miłego weekendu życzę :-)

no to spoko:-)widze że wiekszosc jest chetna na spoktanie przy kawie bez dzieci;-)dla mnie bomba:tak:co do podziwiania że sobie radzimy...filwinka bedziesz miała kolejne dzieci to zrozumiesz ze jest łatwiej niz z jednym:tak:przynajmniej ja to widze tak, ze teraz jestem 50 razy lepiej zorganizowana niz z sama Oliwia a 100 razy lepiej niz jak byłam bezdzietna:-Dnie bez powodu mamy sa najlepszymi pracownicami:sorry:
my po łikendzie na Śląsku spedzonym (wypad taki o! spontaniczny i bez wyraźnego powodu chyba że powodem mozę byc tylko chęć zrobienia czegoś innego niz siedzenie dwa dni rpzed tv albo sprzatanie, gotowanie i marnowanie czasu):cool2:było super fajnie i sie lekko obkupiłam w tamtejszych galeriach co czynie za każda nadarzajacą sie okazją hihih:sorry:obadałam gusta i guściki na zbliżające sie święta które tam spędzimy i ogólnie jestem bardzo zadowolona że mąz miewa takie spontany od czasu do czasu:rofl2:

Hej.
Nie lubię takiej jesieni. Szaro, buro, wilgotno i aż z domu sie nie chce wychodzić. W dodatku przy takim ciśnieniu głowa mi pęka.
donkat właśnie doczytałam co Julitka zrobiła :-) Chciała się popisać i wybrała sobie dość wyrafinowany sposób.
niekat trochę zazdroszczę tego wypadu. My się wybieraliśmy dwa dni na basen w Kozienicach i w końcu i tak nie pojechaliśmy,a co tu dopiero mówić o tak dalekim wypadzie.
A jesienne dzieciaczki przesliczne:-)

Dziewczyny szczepiłyście się na grypę? Bo ja nadal nie wiem co robić, niby zapisałam sie na szczepienie, ale zastanawiam się czy szczepienie nie osłabia organizmu.

A u nas ząbkowania ciąg dalszy.

A i jeszcze mam pytanie, czy macie może jakis pomysł na podkład muzyczny na chrzest? Bo siedzę i główkuję co by tu podłożyć.

Justa-ja nic nie wiem o nowej cukierni.Teraz moje wypady z domu to spożywczak pod blokiem i to na jednej nodze.Zupełnie wypadłam z obiegu:-(.
Dziewczyny pytałam już wcześniej o ten zasiłek(co to takiego i komu przysługuje) ale nie doczekałam się odpowiedzi wiec pytam znów.

A nam pediatra odradziła szczepienie Kuby przeciwko grypie no i nie szczepię.

reklama
hej!!!

nie bylo mnie troche, bo bylam u mamy:-):-)

dzis nagle postanowilam umyc okno i juz jedno mam z glowy;-):-)

Hej.

Dziewczyny szczepiłyście się na grypę? Bo ja nadal nie wiem co robić, niby zapisałam sie na szczepienie, ale zastanawiam się czy szczepienie nie osłabia organizmu.

A i jeszcze mam pytanie, czy macie może jakis pomysł na podkład muzyczny na chrzest? Bo siedzę i główkuję co by tu podłożyć.

ja jestem przecwiko szczepieniom. tym bardziej u mlodych ludzi. chyba ze jest sie bardzo, bardzo podatnym.

Dziewczyny pytałam już wcześniej o ten zasiłek(co to takiego i komu przysługuje) ale nie doczekałam się odpowiedzi wiec pytam znów.

nie wiesz co to zasielk rodzinny??:szok:
jest to swiadczenie w wysokosci 68zl m-cznie, przysluguje, gdy na osobe w rodzibnie wypada nie wiecej, niz 504zl netto. w MOPSie do konca listopada nalezy skaldac wnioski z dokumentami: dochody za rok 2008 z US, nakaz platniczy jesli sie ma pole.

Do góry