reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

No to jadę jutro po obiadku.
Proszę o trzymanie kciuków, bo trzęsę portkami.:unsure:
Codziennie bedę zdawała relację z pobytu do donkat.A ciebie kochana proszę o informowanie dziewczyn co i jak.:sorry2:

ale oczywiscie, ze bede informowac!!! a dolozyc od siebie cos moge?:-D:-D:-D
-j-, nie stresuj sie. poloza Cie, rozetna, wyjma malenstwo, zszyja i po bolu:rofl2:
pocieszylam Cie, prawda?;-)

a gdzie reszta naszych kochanych kolezanek?

ja jzu obrobiona, zaraz rozkladamy z P kolderke i ogladamy filmik.

milego weekendu dziewczatka!!:-)

reklama
-j-trzymam kciuki i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę Twoją dzidzię.Życzę powodzenia i oby wszystko poszło sprawnie i szybko.:tak::tak::tak:Buziaki i kopniak na szczęście!

Donkat a Ty informuj,informuj!
No i gratuluję zakupów bucikowo-ciuszkowuch.

Dorotko oj faktycznie daaaawno Cię tu nie było.

A ja złapałam paskudne zapalenie oskrzeli.Boję się o Kubę i maleństwo.
W środę mamy testy alergiczne i mały musi być zdrowy.Cholercia jak nie urok to sr... .
Dostałam Oscillo,Stodal i jakiś antybiotyk.Dziś męczę się już 3 dzień i jakoś nie widzę żadnych rezultatów.Spać nie mogę,jeść nie mogę i kompletnie nie mam sił.
Wiecie ale dopiero teraz zobaczyłam jakiego mam zaradnego męża.Gotuje,zmywa i cały czas tylko on zajmuję się małym.Jestem pod wrażeniem.

życzę Wszystkim miłego i spokojnego dzionka.

-j- kochana, trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze, ani się obejrzysz jak dzidzia będzie na Twoim brzuszku :-) A wiesz że ja nawet będę na Józefowie w środę? Jadę z Antosiem na usg jąderek, ale niestety na oddział aseptyczny z takimi maluszkami nie wpuszczają :-( a Ty już pewnie będziesz po porodzie
netka1 gratuluję zaradności męża, dobrze wiedzieć że w razie czego nasze chłopaki potrafią zadbać nie tylko o siebie ale i o nas.
Mam nadzieję że Kubuś się nie rozchoruje przed testami i wszystko będzie ok. A Ty sobie zaaplikuj soczek z malin i duużo herbaty z miodem i cytryną i wracaj szybko do sił.
donkat co oglądaliście? bo ja tak na wyrywki film na tvn i chyba pierwszy raz widziałam tak dużo scen z życia erotycznego gejów ?
A nas Antoś zaskoczył i dał się niechcący uśpić już o 21.20 . Tak byliśmy zdumieni że nie zdążyliśmy mu podać ani leków ani wody do picia, ale na szczęście nie zdążył się też objeść więc i brzuszek zaczął doskwierać dopiero o 8 a nie o 5 , więc wyspana jestem jak nigdy :-)

witam kobietki!!!

mam wiesci od -j-, cytuje: "wczorja po ktg zrobili mi od razu wszystkie badania i wbili wenflon, bo na ktg wychodzily skurcze. przez noc skurcze utrzymywlay sie, ale byly niregularne. a dzis wszystko ustalo. po badaniu gin. lekarze zadecydowali, ze czekamy az rozpoczna sie regularne skurcze i wtedy zrobia cc. jestem troche zawiedziona."

napislaalm jej, ze byc moze maja duzo roboty i dlatego taka decyzja, to ona potwierdzila, bo mowi, ze na porodowce ciasno i pelno rodzacych.
miejmy nadzieje, ze niedlugo przyjdzie czas i na -j-:tak:

u nas nocka z przebojami, niunka przez 3godz co usnela to sie budzila i pojekiwalal. wstalismy w koncu o 10.30:szok: i teraz dopiero poszla spac. juz sie boje, jak bedzie wieczorem, prewnie 22!:szok:

wieje jak wsciekle, na dwoerze pobylusmy trosdzke, bo zimno i niemilo.

Witajcie po weekendzie.
donkat dzięki za wieści od -j- . Ja też sądzę , że to dlatego że lekarze mają sporo pracy, i lepiej będzie jak urodzi sobie spokojnie a nie w biegu. No chyba że dzidzia się pośpieszy :-) ale może dzięki temu odwiedzę ją w środę z Antośkiem.
Nie martw się na zapas, może Julitka zrobi Wam niespodziankę i zaśnie jak zwykle, w końcu po dzisiejszej nocy jest zmęczona.
A mój maluch zrobił mi dziś niespodziankę. Naczytałam się na listopadówkach że wszystkie układają swoje maluchy na brzuszkach żeby dźwigały główkę, a ja Antosia układam brzuszkiem tylko na swoim brzuchu, więc dziś jako poukładana mama położyłam Antosia na macie, na brzuszku. I co zrobił mój smyk? Zanim zdążyłam zrobić zdjęcie żeby pokazać tatusiowi jak wysoko podnosi głowkę, Antoś był już na pleckach :-) Przekręcił się tak szybko że nie wierzyłam własnym oczom, no i oczywiście powtórzyłam wszystko jeszcze raz i jeszcze raz :-) Ale jestem dumna!

Bravo dla Antosia - nie pamietam kiedy Marcel zaczął sie przekręcac ale raczej nie wczesniej niż w trzecim miesiacu:tak::-)
ciekawer jak tam nasze ciężarne szpitalne??
a mojemu mężczyźnie wyszedł trzeci ząbek heheh
wczoraj do późna robiłam skrzydła dla mojej Calineczki na dzisiejszy bal (dobrze że wczoraj poszła do przedszkola bo bysmy przegapiły) a że Ca;lineczka jest juz po slubie z Księciem Elfów stąd skrzydełka;) do tego bibułowa różczka - kwiat i bibułowy kwiat we włosach:)lubię sama robic stroje karnawałowe - przynajmniej mam pewnosć ze sa niepowtarzalne!

Ostatnia edycja:
witajcie!!!

dzis wiesci od -j- nie mama, ale wczoraj pislala jescze, ze o 13.20 uordzila Kasiulka:-) chlopczyka oczywiscie:tak:

moja gwiazda juz drzemie, jak milo;-) chyba po obiadku skoczymy do tesciow, bo nie chce mi sie siedziec w domku. musze wstapic do kolder, bo juz ponad 3tyg temu oddalalm puchowa pierzynke do przerobienia na koldry. pierzynka to wiano od mamy:-D mieli jzu dawno dzownic i nic. czyzby ja przepili?:szok::rofl2::-D

Witajcie po weekendzie.
donkat
Nie martw się na zapas, może Julitka zrobi Wam niespodziankę i zaśnie jak zwykle, w końcu po dzisiejszej nocy jest zmęczona.

Zanim zdążyłam zrobić zdjęcie żeby pokazać tatusiowi jak wysoko podnosi głowkę, Antoś był już na pleckach :-) Przekręcił się tak szybko że nie wierzyłam własnym oczom, no i oczywiście powtórzyłam wszystko jeszcze raz i jeszcze raz :-) Ale jestem dumna!

poszla spac o 21, wiec nie tak zle, a rano zabralam smoka i obudzila sie wczensiej. dzieki temu juz spi:tak:

:szok::szok::szok:super gratulacje dla Antosia! spryciarz z niego! julitka glowke szybjo i dlugo trzymala w gorze, ale przekrecici to sie chyba pozniej nauczyla:tak:

a mojemu mężczyźnie wyszedł trzeci ząbek heheh

wczoraj do późna robiłam skrzydła dla mojej Calineczki na dzisiejszy bal (dobrze że wczoraj poszła do przedszkola bo bysmy przegapiły) a że Ca;lineczka jest juz po slubie z Księciem Elfów stąd skrzydełka;) do tego bibułowa różczka - kwiat i bibułowy kwiat we włosach:)lubię sama robic stroje karnawałowe - przynajmniej mam pewnosć ze sa niepowtarzalne!

widze, ze marcelkowi tez pozno zabki zaczely wychodzic.
Julitka pozniej szybko nadrobila straty i ma juz 12, a niektore wrzesniatka, ktore zaczely wczesniej zabkowac maja po mniej. teraz przed nami wychodznie 3, aone podobniez bola najbardziej:-(

oj, ja chce zdjecie Oliwii-Calineczki! musi wygladac cudnie!! pewnie ejst dumna ze swojej mamusi, ze taki adnuy stroj zrobila:-):tak:

reklama
Witam się!

Filwinko
Antoś to zuch chłopak.A jak już sobie zaczyna dawać radę.:tak:

Donkat to Julitka sypia jeszcze ze smokiem?Ja daję Kubusiowi do usypiania ,a gdy tylko zamknie oczka to myk i już wyciągam.

Kasiulka Gratulacje!!!!!:tak::tak::tak:Wreszcie mały Kubuś jest z Wami.

Sewa a jak Wy się trzymacie na tych wyspach?U nas ciągle mówią o tym jakie tam u Was śnieżyce.Ale przecież my Polacy to się zimy nie boimy.Prawda?

Ciekawe jak -j-się trzyma.Oby akcja porodowa zaczęła się szybko i już było po cc.

Niekat Udanego balu dla Oliwki.

Gosiula a gdzieś Ty.Pewnie w Kielcach u lekarza.?Czekam na wiadomości.

A u nas choróbsk ciąg dalszy.Mnie ciągle trzyma to zapalenie oskrzeli i na dodatek mały też się zaraził.Wczoraj byliśmy u doktora i to ponoć początki grypy.:wściekła/y::-(
Dostał lekarstewka i dziś jest jakby lepiej.Niestety testy musiałam przełożyć na inny termin.Teraz najważniejsze żeby szybko wyzdrowiał.Mnie pani doktor powiedziała że jeżeli łożysko jest szczelne to z maleństwem będzie dobrze.:tak:I że miałam niestety pecha że zachorowałam przed końcem 1 trymestru.
Ale będzie dobrze!!!!W piątek mam wizytę u gin.i już nie mogę się doczekać.

Trzymajcie się cieplutko bo dziś ziąb jak ch...

Do góry