reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

jestes dzis druga osoba ktora mi to mowi...a do mnie nie moze chyba dotrzec ze to juz sie moze zaczynac...tylko moze troche to byc mylace ta krew bo wczoraj po dluzszej przerwie pozwolilismy sobie z mezem na małe co nie co...i teraz mam dylemat:baffled:

reklama
a wogole przyjmuja juz na tochtermana? przed nowym rokiem nie przymowali z powodu chyba jakiegos remontu czy cos. wszystkich na jozefow kierowali bez wzgledu na to gdzie byl dyzur

Ale mamy mrozek.
Wiecie a ja nawet jestem zadowolona z takiego obrotu pogodowego, bo może wymrozi te wszystkie zarazki.
Mała w przedszkolu. Jutro jest bal.
Ja w domku, od rana korki, oj i tak do 20.
W poniedziałek muszę iść z Gosią na impregnację, bo chyba mi termin uciekł, powinnam iść w grudniu, a mamy styczeń. Dobrze, że dziecko nie boi sie stomatologa.
Trzymajcie się kobietki.
A gdzie rodzić? Ja rodziłam na Józefowie, na tochtermana była wtedy porodówka zamknieta, warunki lepsze na Józefowie - napewno nowszy szpital, ładne łazienki, większy komfort. Nasza stara porodówka to raczej uboga w te kwestie jest nadal. Przydałby się tam porządny remont. Ale personel jest bardzo miły, ja jak chwile leżałam na patologii to nie miałam na co narzekać.

przyjmuja przyjmuja....juz po remoncie wiem ze z zewnatrz byl a w srodku niewiem....
powiedzcie mi jak najlepioej wypazyc smoczki i butelki???

polecam Józefów.Rodziłam tam dwa razy i choć za pierwszym sam poród był nie za bardzo to reszta w obu przypadkach super!Choć słyszałam własnie ze na tochtermana lepsza opieka a na józefowie lepsze warunki.No jak sie trafi na dobra połozna to warunki przestaja miec takie znaczenie.bezpieczeństwu maleństwa to nei zagraża i to jest najwazniejsze!
Co do krwi to bardzo mozliwe ze czop odchodzi a sexik to najlepszy naturalny wywoływacz porodu (naturalna oksytocna w spermie sie kłania;-))jak chcecie przyspieszyc to najprzyjemniejsza z metod obok chodzenia po schodach szorowania podłóg i mycia okien heheheh :tak:przechodziłam to wszytsko niecały rok temu i jeszcze pamiętam to oczekiwanie tym bardzije ze miałam przenoszone obie ciąze o 5 dni:eek:

Hmmmm w mikrofali???
Ja bym chyba tak zrobiła
Wsadziłabym do kuchenki mikrofalowej na jakies 5 minut
oj ale nie same:szok:
jesli już to w wodzie:sorry2:
a najlepiej je wygotowac 5 min zwyczajnie w garnku jak nie masz sterylizatora.Nie wkładaj samych tych przedmiotów do mikrofali bo ci strzelą:szok:tak myslę bo nie próbowałam;-)

reklama
agacjone23, agusia witajcie :-)
agacjone23 ja miesiąc temu rodziłam Józefowie, i dwa razy leżałam tam na patologii ciąży i jestem bardzo zadowolona. Prawdę mówiąc przed porodem modliłam się żeby tam trafić, bo nasłuchałam się tyle o szpitalu przy Tochtermanna, że chyba wolałabym urodzić na schodach na Józefowie ;-)
niekat u mnie żadna z metod nie przyniosła rezulaltu, prałam dywany na klęczkach, myłam podłogi, a jak już leżałam w szpitalu to wchodziłam 8 razy dziennie na 8 piętro i nic, zamiast skurczów pojawiły się zakwasy :-)

Kasiulka_radom ja też chodziłam do Nowakowskiego, ale byłam u niego tylko dwa razy, i nigdy więcej nie pójdę. Jednym słowem nie uważam go ani za kompetentnego ani za sympatycznego, dla mnie to raczej lekarz dla starszych pań. I w dodatku zwracał się do mnie per niunia. Za to pan Kępczyński jest moim zdaniem naprawdę dobrym lekarze(pisałam niedawno o nim niekat) i w dodatku pracuje na Józefowie.

A u nas walki z kolkami ciąg dalszy. Nie wyobrażam sobie nawet jak by one wyglądały bez sab simplexu. Dziś kupiliśmy jeszcze gripe water i też spróbujemy.
A póki pomagam Antosiowi wypróżnianu termometrem kiedy już naprawdę nie daje sobie rady.

Do góry