reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

Kochane kurujcie się mamy pandemię rotawirusa z Radomiu. Podobno. My na szczęście już po.
Właśnie skończyłam korki oj padam na pysk. Jutro bal w przedszkolu.

wiecie co, tyle slysze o tych rotawirusach a w sumie to nie wiem dokladnie czym sie to objawia:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

udanego balu!!

reklama
Witam wieczorowa porą:-)
Ja dopiero wstalam:-D bo lezalam caly czas..bylam dzisu meza w pracy i powiem wam poszlam do kiblka a tam niespodzianka....znowu krewka teraz to juz sie wystraszylam...po meza i mowie jedziemy do szpitala bo krwawie....zadzwonilm tez do mamy ale mama moiw zebymsie uspokoila bo jak niemam bóli to jeszcze nie teraz a krew to znaczy ze sie zaczyna.....ale cos powioli dziac:tak:noi rzeczywiscie ustalo a ile paniki zasiałam...a co do szpitala to powiem wam ze juz mi wszytko jedno....na tochtermana znam 1 polozna i inna pracownice na oddziale a na józefowie nikogo:-D takze gdzie trafie to zobaczymy...

chyba ciezko jest tak czekac na cos, co sie ma juz wydarzyc, a jecsze nie chce, w dodatku na cos co jest wielka niespodzianka?
mnie porod wzial z nienacka, wiec czekanie mialam z glowy:-D

trzymaj sie agacjone!

Witam
Ja juz wywianowalam męża do pracy a teraz troszke seriali z rana:-D wszytko juz ucichło,krewki niema takze Kubuś nas troszki wystraszyl....:-)
Kasia to moze by bedziemy rodzic w tym samymczasie i w tym samym szpitalu???
Dzis jedziemy odebrac nosidelko..a wozek juz zamowiony tylko odbierzemy jak synka bedziemymiec w domku..
Pozdrawiam gora:-)co

sewa pamiętam, hmmm my się chyba nigdy nie przeprowadzimy już zwątpiłam w koniec tej budowy czy tam remontu.

Ja rodziłam na Józefowie i mi krocze nacinali.
Kasiulka urodzisz nie martw się, a jak urodzisz to zapomniesz że bolało.
pierworódkom nacinają rutynowo i bez dyskusji.ale to nic nie boli i tylko szycie bywa nieprzyjemne ale tez nie bolesne bo juz na znieczuleniu miejscowym.Za drugim razem jak rodziłam obyło się bez cięcia i nie pękłam wieć moja mobilnosc po porodzie była wiecej niż dobra:tak:

Witajcie
netka1 Gratulacje!!!! Mnie brakuje brzuszka odkąd Antoś przyszedł na świat(ale nie da się zjeść ciastka i mieć ciastko) , więc troszkę Ci zazdroszczę :-)
donkat dobrze że komp już sprawny, szkoda tylko że Julitka choruje. Mam nadzieję że szybko uporacie się z przeziębieniem. Duzo czosnku, soku malinowego i inhalacji i na pewno będzie dobrze.
-j- a jak u Was dziś ze zdrówkiem?
Kasiulka możesz zaprotestować i nie dać się naciąć, możesz też nie podpisywać zgody na nacięcie przy przyjęciu do szpitala, ale co będzie jeśli sama popękasz? Rana na pewno nie będzie tak regularna i nie da się tak ładnie pozszywać jak przy nacięciu.

A my dziś jedziemy na zdjęcie szwów do szpitala. Dobrze że mrozy już ni są tak siarczyste. Obawiam się tylko tej pandemii rotawirusa, bo będziemy czekać w poczekalni na swoją kolej, a tam pewnie wszystkie choróbska krążą po korytarzu.
Miłego dnia :-)

Kasiulka możesz zaprotestować i nie dać się naciąć, możesz też nie podpisywać zgody na nacięcie przy przyjęciu do szpitala, ale co będzie jeśli sama popękasz? Rana na pewno nie będzie tak regularna i nie da się tak ładnie pozszywać jak przy nacięciu.
ja żadnej zgody nie miałam poddanej do podpisania a i tak cieli...to chyba ze sama pisemnie zgłosisz że sie nie zgadzasz, ale rzeczywiscie nacięcie to inaczej ochrona krocza a to cos znaczy... znam kobiete która tak popekała ze długo nei mogła dojsc do siebie i do dziś odczuwa teog skutki... noa le juz nie strasze.Polecam ćwiczenia (np skakania na piłce) rozciagające i ulestyczniajace oraz masaże odcinka miedzy wejsciem do pochwy a odbytem przy uzyciu oliwki- mnie to pozwoliło uniknąc nacięcia i peknięcia przy Marcelu:tak::-)

reklama
Do góry