reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy się uda?

Witam wszystkich bardzo serdecznie 😊
Mam nadzieję, że te forum i Wasze wsparcie pomoże mi przezwyciężyć lęk i obawy związane z procedurą in vitro.
Może zacznę od początku, razem z mężem staramy się o dziecko jakiś czas. W końcu decyzja o badaniach i udaniu się do specjalistów.
Wyniki mojego męża okazały się szokujące, oligozoospermia.
Po wielu badaniach u mnie, wszystko w porządku.
Ze względu na nasz wiek i w sumie brak innych rozwiązań zaproponowano nam procedurę in vitro.
Czy jest się czego bać? Czy mamy w ogóle jakieś szanse, że się uda?
Lekarze tak pięknie o tym mówią a ja się po prostu boję, boję się, że to się nie uda a ja się załamie... 😔 już ta sytuacja jest dla nas trudna i mamy mętlik w głowie.
Dodam, że polecono nam klinikę Parens w Krakowie, czy jakaś para podjęła się procedury w tamtejszej klinice i o podobnym problemie?

Dziękuję za odpowiedzi 😊

reklama
Chcąc spełnić marzenie o dziecku trzeba spróbować ! Nie jest to łatwa droga szczególnie psychicznie. Ja jestem na etapie trzeciego podejścia z mojej winy się staramy i nie żałuje ani złotówki bo wiem ze robię wszystko by moc zostać mama. Jeśli sie nie uda zaakceptuje to i będę wiedziała ze stanęłam na głowie. W przypadku gdy problem leży po stronie mężczyzny przeważnie szybciej sie udaje ponieważ oni wybierają najlepszego wojownika a Komorka jest zdrowa,Ty jesteś zdrowa to szanse są duże. Powodzenia i trzymam kciuki 🍀

Chcąc spełnić marzenie o dziecku trzeba spróbować ! Nie jest to łatwa droga szczególnie psychicznie. Ja jestem na etapie trzeciego podejścia z mojej winy się staramy i nie żałuje ani złotówki bo wiem ze robię wszystko by moc zostać mama. Jeśli sie nie uda zaakceptuje to i będę wiedziała ze stanęłam na głowie. W przypadku gdy problem leży po stronie mężczyzny przeważnie szybciej sie udaje ponieważ oni wybierają najlepszego wojownika a Komorka jest zdrowa,Ty jesteś zdrowa to szanse są duże. Powodzenia i trzymam kciuki 🍀
Bardzo dziękuję za odpowiedź i trzymam kciuki za Was ❤️

Do góry