reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

bry co za pogoda :baffled:
kasiuleczka-ja tez mam brac tabsy 3razy dziennie ale wczoraj wzielam raz i o dziwo przeszlo:blink:jeszcze dzis raz wezme i moze przejdzie do konca:tak:
moniadan-moja znajoma do 8 miesiaca miala dziewczynke, zrobila ostatnie usg przed porodem a lekarz mowi:zdrowy, duzy chlopiec a ona ze ma corke rodzic; a on ze jednak bedzie musiala wyprawke zmienic bo od poczatku jej mowil ze nigdy nie mowi ze na 100we corka bedzie, bo tak to z dziewczynkami jest :-p
AgaNatalia,gaston-podziwiam Was ze tak swietnie sobie rade dajecie z blizniakami,a ze czasem dopada deprecha i brak Wam sil-to narmalne. Trzymajcie sie i nie "skaczcie z okna":-D:-D Ja czasem z moim malym dostaje bialej goraczki a co dopiero z blizniakami :baffled:
no nic lece na kawke WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSKI:tak:

reklama
Najlepszego mamusie!!!!

Nie na ja z okna też nie będę skakać, chyba.
Jak dla mnie to nie ma czego podziwiać, bo każda w podobnej sytuacji radziłaby sobie podobnie, bądź lepiej.
Nie tak źle z bliźniakami, prawda gastone, Alex ? Tylko czasami zmęczenie się kumuluje i ma się wszystkiego dość.
Sama opieka nad dziećmi nie jest zła, najgorsze jest sprzątanie, pranie i gotowanie.

Najlepszego mamusie!!!!

Nie na ja z okna też nie będę skakać, chyba.
Jak dla mnie to nie ma czego podziwiać, bo każda w podobnej sytuacji radziłaby sobie podobnie, bądź lepiej.
Nie tak źle z bliźniakami, prawda gastone, Alex ? Tylko czasami zmęczenie się kumuluje i ma się wszystkiego dość.
Sama opieka nad dziećmi nie jest zła, najgorsze jest sprzątanie, pranie i gotowanie.

Aga ja mialam wlasnie zapytac,jak sobie radzis z praniem?? Ja wymiekam..czuje sie jak w pralni..Moje dziewczyny ostatnio poiewaz badzo ruchliwe to ciagle ulewaja i musze je czasem przebierac i z 4 razy dziennie..do tego Max ciagle cos wylewa,no i ja jestem nie rzadko obzygana:baffled:W kazdym razie codziennie przynajmniej 2,a jak sie rozleniwie to w sobote z 8 pojdzie..

Gastone ja tez często mam wrażenie,że tylko piorę, wieszam, składam, układam.
Co do ilości to mam tak samo.
Mimo że dziewczynom w domu zakładam tylko body z długim i rajstopy to i tak tego prania jest masa.
Jeszcze teraz ta pogoda pod psem i nie ma jak suszyć na dworze.
Mam suszarkę, ale nie cierpię z niej prania, więc jej nie używam.

Hej:-)
Ach ta irlandzka pogoda... chyba po maju to już wszyscy mają jej dosyć:sorry2: A ciekawe jak się czerwiec zapowiada:confused: Mam nadzieję, że lepiej, chociaż już ciężko mi w jakąkolwiek pozytywną pogodę uwierzyć:sorry2:

Mamy bliźniaków ja przy dwójce dzieci mam masę prania, a co dopiero przy większej ilości:sorry2: I też mam ciągle nieodparte wrażenie, że piorę, prasuję i tak w kółko, a do tego jeszcze gotowanie i sprzątanie:sorry2: Jak ja bym chciała, żeby mnie ktoś czasem wyręczył od tego;-) To byłaby bajka;-)

Victor do 34 tygodnia był dziewczynką, więc przy ostatnim USG zwątpiłam i nie wiedziałam kto ma rację:-p Przy drugiej ciąży nie wnikałam w wiadomość o płci;-)

Wilwia trzymam kciuki, żeby córcia okazała się do końca córcią i żebyś mogła poszaleć w girls department;-) Ach ja mimo, że mam dwóch chłopaków, to czasem lubię sobie wejść w dział dla dziewczynek i pooglądać te cudeńka, sukieneczki, spineczki itp.:rolleyes2:

Tichonku ogromnie gratuluję wcale niemałego Mateuszka:tak: Niech rośnie zdrowy i radosny:-) A Ty szybko wracaj do formy i na BB;-)
kartka_gratulacje_z_okazji_urodzenia_dziecka_1.jpgKCN800B.jpg

Aniu i Tobie gratuluję córci! Trzymam kciuki za Wasz jak najszybszy powrót do domowego zacisza:tak: Dużo zdrówka:tak:
1461_8.jpgthumb_0_SDG.jpg

Gliwa jak to dobrze, że Aniaa może liczyć na Twoją pomoc:happy2: Dobra z Ciebie Duszuczka:tak:

Pauletta
najszczersze wyrazy współczucia
[*]

kamcia* jak tam po wczorajszej wizycie u fizjoterapeuty? Lepiej?:happy2:

Na koniec pozostaje mi podpisać się pod słowami moderatorów BB:
Drogie mamy pamiętajcie o sobie i bądźcie dla siebie dobre
oraz cieszcie się z tak wspaniałych i mądrych dzieci jakie macie:tak:

happy_mothers_day_1.jpg

Ostatnia edycja:
Wolfia lubie twoje posty.Sa dlugie, wyczerpujace i choc rzadkie to milo sie je czyta.;-) A ty sie nie rozgladaj po sklepach tylko rob dziewczynke:-D

Umnie ginekolog stwierdzila miedzy 12 a 14tyg.jak byłam na przezierności karkowej ze bedzie dziewczynka na 100% bo widac wargi sromowe,pózniej pojechalismy na połówkowe USG a tu mówi nam że jednak chłopczyk bedzie siusika było widać.Przeprosiła nas ale widać było że jej głupio jest.W szoku byłam z mężem troche.A najważniejsze aby było zdrowe,to sie liczy.I bedziemy mieli synusia IGORKA:-).
Wstawiłam obiadzik,siedzie z córeczką Ani83 i ogladamy baje.:tak:

reklama
Do góry