reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Irlandii!!

bry co za pogoda :baffled:
kasiuleczka-ja tez mam brac tabsy 3razy dziennie ale wczoraj wzielam raz i o dziwo przeszlo:blink:jeszcze dzis raz wezme i moze przejdzie do konca:tak:
moniadan-moja znajoma do 8 miesiaca miala dziewczynke, zrobila ostatnie usg przed porodem a lekarz mowi:zdrowy, duzy chlopiec a ona ze ma corke rodzic; a on ze jednak bedzie musiala wyprawke zmienic bo od poczatku jej mowil ze nigdy nie mowi ze na 100we corka bedzie, bo tak to z dziewczynkami jest :-p
AgaNatalia,gaston-podziwiam Was ze tak swietnie sobie rade dajecie z blizniakami,a ze czasem dopada deprecha i brak Wam sil-to narmalne. Trzymajcie sie i nie "skaczcie z okna":-D:-D Ja czasem z moim malym dostaje bialej goraczki a co dopiero z blizniakami :baffled:
no nic lece na kawke WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSKI:tak:

reklama
Najlepszego mamusie!!!!

Nie na ja z okna też nie będę skakać, chyba.
Jak dla mnie to nie ma czego podziwiać, bo każda w podobnej sytuacji radziłaby sobie podobnie, bądź lepiej.
Nie tak źle z bliźniakami, prawda gastone, Alex ? Tylko czasami zmęczenie się kumuluje i ma się wszystkiego dość.
Sama opieka nad dziećmi nie jest zła, najgorsze jest sprzątanie, pranie i gotowanie.

Najlepszego mamusie!!!!

Nie na ja z okna też nie będę skakać, chyba.
Jak dla mnie to nie ma czego podziwiać, bo każda w podobnej sytuacji radziłaby sobie podobnie, bądź lepiej.
Nie tak źle z bliźniakami, prawda gastone, Alex ? Tylko czasami zmęczenie się kumuluje i ma się wszystkiego dość.
Sama opieka nad dziećmi nie jest zła, najgorsze jest sprzątanie, pranie i gotowanie.

Aga ja mialam wlasnie zapytac,jak sobie radzis z praniem?? Ja wymiekam..czuje sie jak w pralni..Moje dziewczyny ostatnio poiewaz badzo ruchliwe to ciagle ulewaja i musze je czasem przebierac i z 4 razy dziennie..do tego Max ciagle cos wylewa,no i ja jestem nie rzadko obzygana:baffled:W kazdym razie codziennie przynajmniej 2,a jak sie rozleniwie to w sobote z 8 pojdzie..

Gastone ja tez często mam wrażenie,że tylko piorę, wieszam, składam, układam.
Co do ilości to mam tak samo.
Mimo że dziewczynom w domu zakładam tylko body z długim i rajstopy to i tak tego prania jest masa.
Jeszcze teraz ta pogoda pod psem i nie ma jak suszyć na dworze.
Mam suszarkę, ale nie cierpię z niej prania, więc jej nie używam.

Hej:-)
Ach ta irlandzka pogoda... chyba po maju to już wszyscy mają jej dosyć:sorry2: A ciekawe jak się czerwiec zapowiada:confused: Mam nadzieję, że lepiej, chociaż już ciężko mi w jakąkolwiek pozytywną pogodę uwierzyć:sorry2:

Mamy bliźniaków ja przy dwójce dzieci mam masę prania, a co dopiero przy większej ilości:sorry2: I też mam ciągle nieodparte wrażenie, że piorę, prasuję i tak w kółko, a do tego jeszcze gotowanie i sprzątanie:sorry2: Jak ja bym chciała, żeby mnie ktoś czasem wyręczył od tego;-) To byłaby bajka;-)

Victor do 34 tygodnia był dziewczynką, więc przy ostatnim USG zwątpiłam i nie wiedziałam kto ma rację:-p Przy drugiej ciąży nie wnikałam w wiadomość o płci;-)

Wilwia trzymam kciuki, żeby córcia okazała się do końca córcią i żebyś mogła poszaleć w girls department;-) Ach ja mimo, że mam dwóch chłopaków, to czasem lubię sobie wejść w dział dla dziewczynek i pooglądać te cudeńka, sukieneczki, spineczki itp.:rolleyes2:

Tichonku ogromnie gratuluję wcale niemałego Mateuszka:tak: Niech rośnie zdrowy i radosny:-) A Ty szybko wracaj do formy i na BB;-)
kartka_gratulacje_z_okazji_urodzenia_dziecka_1.jpgKCN800B.jpg

Aniu i Tobie gratuluję córci! Trzymam kciuki za Wasz jak najszybszy powrót do domowego zacisza:tak: Dużo zdrówka:tak:
1461_8.jpgthumb_0_SDG.jpg

Gliwa jak to dobrze, że Aniaa może liczyć na Twoją pomoc:happy2: Dobra z Ciebie Duszuczka:tak:

Pauletta
najszczersze wyrazy współczucia
[*]

kamcia* jak tam po wczorajszej wizycie u fizjoterapeuty? Lepiej?:happy2:

Na koniec pozostaje mi podpisać się pod słowami moderatorów BB:
Drogie mamy pamiętajcie o sobie i bądźcie dla siebie dobre
oraz cieszcie się z tak wspaniałych i mądrych dzieci jakie macie:tak:

happy_mothers_day_1.jpg

Ostatnia edycja:
Wolfia lubie twoje posty.Sa dlugie, wyczerpujace i choc rzadkie to milo sie je czyta.;-) A ty sie nie rozgladaj po sklepach tylko rob dziewczynke:-D

Umnie ginekolog stwierdzila miedzy 12 a 14tyg.jak byłam na przezierności karkowej ze bedzie dziewczynka na 100% bo widac wargi sromowe,pózniej pojechalismy na połówkowe USG a tu mówi nam że jednak chłopczyk bedzie siusika było widać.Przeprosiła nas ale widać było że jej głupio jest.W szoku byłam z mężem troche.A najważniejsze aby było zdrowe,to sie liczy.I bedziemy mieli synusia IGORKA:-).
Wstawiłam obiadzik,siedzie z córeczką Ani83 i ogladamy baje.:tak:

reklama
Do góry