reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hej dziewczyny,odnosnie paszportu irlandzkiego to trzeba miec udokumentowane conajmniej 3 lata jesli bez przerw mieszkasz w Irlandii, formularz wybiera sie na poczcie, potem idziesz z nim na garde i oni wypelniaja w nim swoja czesc tzn.potwierdzaja tozsamosc rodzicow i malenstwa, jest jeszcze jeden formularz do sciagniecia z internetu nie pamietam teraz dokladnie skad ktory moze wypelnic twoj doktor GP, potem idziecie na poczte gdzie "pani w okienku"wklada te dwa formularze, zdjecia malenstwa, dokumenty potwierdzajace pobyt rodzica tutaj i jego paszport, placicie jakies 24 euro i to wszystko w kopercie wysylacie, no i trzeba czekac na odp,my wyslalismy przed swietami tak wiec mysle ze w przyszlym tyg.cos bedzie wiadomo,
Kamcia wyslalam ci moj numer tel , teraz fatalna pogoda ale jak tylko bedziesz na Salthill chetnie sie spotkam
pozdrawiam pa
a to moje malenstwo jak sie urodzilo ..i obok teraz 5 m-cy pozniej,rosnie jak na drozdzach

Załączniki

• P8280062888.JPG
    P8280062888.JPG
    97,7 KB · Wyświetleń: 20
Ja rodzilam w rotundzie i powiem Ci ze jestem bardzo zadowolona!!!Pierwsze skurcze poczulam kolo 22godz. ale do szpitala pojechalam dopiero jak skurcze byly co 5 min.Tam polozona mnie pod maszyna ktora zapisuje tetno dzidziusia i natezenie skurczy.Gdzies po 40 min.lezenia pod owa maszynka odeszly mi wody i zostalam przewiezina na inna sale gdzie doczekalam rozwarcia na 6 albo 7 cent. i przewieziono mnie na porodowke.Jedynym usniezaczem bolu z jakiego korzystalam byl gaz,polozna odradzila mi znieczulenie zewnatrz oponowe i w sumie ciesze sie ze go nie wzielam bo szybciej doszlam do siebie.Powiem ci ze kobiety ktore z niego korzystaly na pare godzin po porodzie czuly sie okropnie,wymiotowaly i nie wstawaly z lozka.No na porodowce to juz poszlo,trwalo to nie cala godzinke i moje malenstwo juz bylo przy mnie.Polozyli mi go na brzuchu i tak lezal ze mna chwile.Potem odcieli pepowine i zabrali go do mierzenia,wazenia itp.Nastepnie ubrali go i wreczyli szczesliwemu tatusiowi :)i przyniesli butelke z jedzonkiem(nie zdziw sie bo mleczko podaja chlodne).Spedzilismy tam jeszce ze dwie godzinki i przewiezli nas na sale do innych mamus.Do domku wypuscili nas po 24 godzinach.Naprawde porownujac moj porod w Polsce a porod tutaj stwierdzam z cala pewnoscia - JAK RODZIC TO TYLKO TUTAJ.Pozdrawiam.

danutek mam twoj nr ale pogody nie ma:)
a na poczcie maja tez ten 2 form do paszportu.
dziwne ze na stronie ambasady nie pisza jak sie starac o obywatelstwo irlandzkie???

Przy sobocie mam chwilke i rzuciłam okiem z przyzwyczajenia (z którym walczę)
Iwka - jeśli podanie złożył mąż, to koniecznie dowiedz się (nie na forum, ale w SW) czy powinnaś zlożyć drugą aplikacje. Ja stawiam na to, że tak! Ale ja się nie znam:)

A nie chce już pisać na forum, bo nawiązałam wreszcie kontakt z ludźmi w realu i takie kontakty są zdecydowanie lepsze dla mnie i dzieci. A na wszystko czasu nie ma. Dziś była u mnie ekipa sześciu maluchów i było super! Ja wreszcie czuję, że żyję! A dzieci są wniebowzięte!! (choć wiadomo, że uczą się dopiero życia w grupie). Gorąco Wam polecam takie spotkania!

buźka!

hejka laseczki

wpadlam sie przywitac:-D

ja wczoraj znowu z malym bylam na emergency..po spadl na podstawe kominka i porzadnie walnal i mial wielkiego guza..a dzisiaj guza nie ma ale jest siniak..ehh..a 2 tygodnie temy tez bylismy bo rozwalil sobie jezyk skaczac i wpadaja c na kant lawy.. normalnie jak tak dalej bedzie to zawal mam murowany...

reklama
h@nah gratulacje.mi te\z sie udalo malego nauczyc spi mi juz przwie cala noc i wstaje kolo 10-11 jestem wyspana jak nigdy,i teraz to nawet czasmi mysle o drugiej dzidzi hiii

mam prosbe do dziewczyn ktore rodzily w ie mam siostre ktora jest tu w ciazy i jej angielski nie jest za dobry czy moglybyscienapisac pare zwrotow po angielsku ktore jej sie przydadza i jakie dokumenty musi miec ze soba do szpitala.z gory dziekuje

Do góry