reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

biola niech poprosi o tlumacza w szpitalu (interpreteur) jest za free, najlepiej niech pierwszy raz pojdzie z kims kto zna angielski a potem bedzie juz tlumacz to wszystko jej wytlumaczy. A takk to trodno podac wszystkie zwroty ktore moga sie przydac, za duzo ich. Do lekarza niech idzie z kims kto zna angielski.

didi bidulko wspolczuje *przytula*

h@nah gratuluje, moja co prawda nie co godzine ale po 6 godzinach od wieczornego karmienia sie budzi wydoi 260 mleka i dopiwero zasypia a potem kolejne 6 godzin spi znowu 260 meka a potem 8 godzin przerwy hyh probowalam dawac jej wode ale z niej niepijaca wiec nie dziala chyba jeszcze poczekam z walka z tym nocnym karmieniem.

reklama
moja co prawda nie co godzine ale po 6 godzinach od wieczornego karmienia sie budzi wydoi 260 mleka i dopiwero zasypia a potem kolejne 6 godzin spi znowu 260 meka a potem 8 godzin przerwy hyh probowalam dawac jej wode ale z niej niepijaca wiec nie dziala chyba jeszcze poczekam z walka z tym nocnym karmieniem.

Twoj mala z pewnoscia nie jest glodna...tez tak myslalam, ze budzi sie dlatego ze glodny. On nie byl glodny tylko po prostu nie potrafil sam zasnac jak sie budzil. Zastosowalam metode z ksiazki: "Uśnij wreszcie! Jak pomóc dziecku zasnac"
[FONT=Book Antiqua,Book Antiqua]Dziala bo przetestowana, kwestia na ile jest sie zdeterminowanym by nauczyc swoje dziecko spania. [/FONT]
[FONT=Book Antiqua,Book Antiqua]Gdyby ktoras potrzebowala ksiazki lub innych poradnikow dotyczacych wchowania dzieci to moge podac namiar na pw.
[/FONT]

Moja corcia przesypia cala noc odkad skonczyla 5 tygodni.Ale to kosztowalo mnie wiele cierpliwosci i paru sztuczek:) Spi od 9 do 9!!!

moja jak byla mlodsza to przesypiala cala noc. Tylko ja jej popsulam to przesypianie bo zaczelam ja przez sen karmic bo w dzien nic nie jadla a potem sie przyzwyczaila i teraz je w nocy a w dzien to tylko cos skubnie.
Ona budzi sie glodna w nocy, jakby tak nie bylo to by niewydajala calej butli. Wiem to z tad ze sa tez momenty kiedy budzi chwile pomarudzi, czasem wyladuje na chwilke na moich kolanach a potem siup do luzeczka i nie ma problemu. Poprostu dziecko poprzestawialamtak jk nie trzeba:/

h@nah Reflektuje na ta ksiazke bardzo mocno wiec jesli masz jakies namiary na nia to zapodaj prosze.

Dokladnie!
Dziecko latwo dostosowuje sie do nadanych mu godzin snu i karmienia.Ja moja corce karmie i klade na drzemki o tych samych godzinach.Taka rutyna idealnie dziala,a i ja jestem zorganizowana,bo np wiem kiedy mam czas cos ugotowac,a kiedy bede mogla sie poobijac troszke.Te godziny zmieniamy stopniowo wraz z jej wiekiem i potrzebami.Ciezko bylo to wypracowac,ale udalo sie.To mama musi miec duzo zimnej krwi w sobie i cierpliwosci,zeby np dac dziecku poplakac z 5 min,bo na pierwszy placz nigdy nie mozna leciec itp itd.
Aniay to masz troche pracy przed soba,bo widac Twoja Niunia myli dzien z noca,jesli chodzi o jedzenie.Sprobuj ja moze ktorejs nocy przetrzymac BEZ podjadania(napewno bedzie ciezko)to od rana bedzie miala wilczy apetyt po "malej glodowce".

Potwierdzam ze trzeba czasm przetrzymac troche placzu zeby osiagnac jakies efekty. Gozej ze moj mezulo o tym nie wiedzial i albo mnie poganial albo sam gnal na zlamanie karku jak tylko Oli zakwilila z jakigos powodu :p ale juz sie nauczyl ze czasem trzeba pozwolic sie malej uspokoic albo odwrocic jej uwage
h@nah
dzieki kochana :*

h@nah zadnego przeswietlenia mu nie zrobili..czekalismy 3 godz. lekarz zobaczyl zajzal w oczy ..uszy do gardla osluchal ..i na tym koniec kazal obserwowac...

do tego maly jeszcze goraczkuje wiec kazal podawac cos na zbiecie temp..

a moj maly tak solidnie walnal o ta podstawe kominka przeciez to kamien.. i do tego na sam kant spadl..musze powiedziec ze na 2 dzien po upadku guza nie bylo dzisiaj jest 3 dzien i siniak coraz miejszy...hmm...dzisiaj w nocy znowu goraczka..nie wiem..moze zeby..a moze ..ehhh

fakt ma katarek..ale nie wymiotuje ...wola jesc i duuuzo pije wiec chyba wszystko ok..bo jakby wymiotowal i slanial sie na nuzkach to kazali wrocic

reklama
Tez raz bylam z Niunia na emergency,byla wtedy malutka,miala 2 tygodnie.Zatrzymali ja na obserwacji cala noc(pojechalismy poznym wieczorem)i caly kolejny dzien.Opieka byla FANSTASTYCZNA!!!!Mala okazala sie w 100% zdrowa.Dbali o nia dobrze i dokladnie badali.Wyjezdzajac z nia ze szpitala BYLAM SPOKOJNA i PEWNA,ze jest z moja corcia wszystko dobrze i nie musze sie wiecej martwic.No i moglam z nia zostac cala noc,miala swoj pokoik w szpitalu.Az tak dobrej opieki i organizacji sie nie spodziewalam:)

Do góry