reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam.
Ja tez stralam sie oduczyc Szymonka od jedziena w nocy zjada normalnie kolacje o 20 ale o 23 budzi sie znowu jesc jak zje to spi do rana ok 6 .A dziewczyny w jego wieku juz przesypialy cala noc bez jedzenia.Hmm moze znacie jakies sposoby by malego oduczyc a moze musi z tego wyrosnac sam ??:)

reklama
czesc KAMCIA, wyslalam ci prywatna wiadomosc z numerem tel,wiec mozemy sie kiedys umowic na Salthill,jak tylko masz czas, ja jeszcze do konca stycznia jestem w domu a potem niestety czas wracac do pracy...,malej chyba zabki rosna bo slini sie niemilosiernie i jakby mogla to obie piastki wlozylaby do buzi,:-)serdecznie pozdrawiam pa

czesc KAMCIA, wyslalam ci prywatna wiadomosc z numerem tel,wiec mozemy sie kiedys umowic na Salthill,jak tylko masz czas, ja jeszcze do konca stycznia jestem w domu a potem niestety czas wracac do pracy...,malej chyba zabki rosna bo slini sie niemilosiernie i jakby mogla to obie piastki wlozylaby do buzi,:-)

serdecznie pozdrawiam pa

aniay
moj maly pije w dzien butle przed dzrzemka i wieczorem na sen butle ok 260ml czasem jeszcze w nocy lub nad ranem ale wiesz co trzeba dac dziecku syta kolacje przed snem kaszke z owocami lub jajko czy cos innego i wtedy butla do snu i mala przespi cala noc ale jesli sie bedzie budzic to daj jej wode przegotowana i poplacze az w koncu usnie i po jakims czasie sie odzwyczai tak jak moj Olivier.

pozdr

Aniay, moja Milenka niestety czesto je w nocy. W ciagu dnia oprocz cyca z nabialu jest : kaszka rano (roznie zjada raz mniej raz wiecej ), w ciagu dnia danonek lub dwa, przed snem butelka mleka z kaszka. Oprocz tego w ciagu dnia jeszcze Milena zjada obiadek, owoce czasami ciasteczko "dzieciowe".

hejka laseczki

co za pogoda...:dry: ani z dzieckiem na spacer ani nigdzie... dobrze ze chociaz rano moge zaliczyc sama spacerek po promenadzie..ale maly w domu juz w glowe dostaje...ehhh...:wściekła/y:

drogie dziewczynki jezeli ktoras z was chciałaby królika z klatką i pełnym wyposazeniem oraz jedzonko itp.. to oddam w dobre rece to jest maly krolik brazowy oswojony do dzieci straszna przytulanka ale niestety agencja nie pozwolila nam go trzymac i kazali nam sie pozbyc zwierzątka dlatego prosze was o pomoc w znalezieniu dobrego domu dla niego nie chcemy pieniązkow tylko dobre ręce dla niego czekam na odpowiedzi pozdrawiam:tak:

Hej dziewczyny.
Pisala moze ktoras z Was pisemko w sprawie Child Benefit gdzies ktos mi mowil aby wyslac im pisemko z prosba o ponaglenie .Nie wiem czy sens pisac takie pismo probowalam sie tam dodzwonic niby miala to byc Polska infolonia ale nie mialam szczescia raz czy dwa razy odebrali na recepcji i powiedziala mi kobieta ze juz laczy i nie doczekalam sie poczaczenia przerwalo rozmowe.My czekamy ok 6 mies juz chyba nawet minelo te pol roku.A moze któras z was ma wzor jak ma wygladac to pisemko co ma zwierac??Bede wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam

Iwka uzbroj sie w cierpliwosc poniewaz moi znajomi czekaja 1.5 roku.
Powiem ci szczerze że warto jest dzwonic i pisac dzieki temu ze dzwonilam wkoncu ruszyli moja sprawe odnoscnie benefitu na matke a czekalam 15 mies.Także próbuj dalej terzba sie im przypominac.A formularz jest tylko jeden wszystko zalezy czy tu rodzilas ile pracowalas itp jesli pracujesz wiecej niz 2 lata i tu rodzilas to lepiej i dobrze jest wpisac do formu ze masz tu znajomych i rodzine ze chcesz pracowac i zost tu na long term wtedy oni wiedza ze nie wrocisz szybko do kraju.Jak masz jakies pyt to pisz.
pozdr

reklama
Hej.
Odnosnie CHild Benefit gdzies ktos nam powiedzial ze lepiej jak o niego stara sie matka dzieci a nie ojciec .Moje maluchy urodzily sie w Polsce Dziewczyny dlatego bo zdecydowalismy sie na powrot z Irlandii balismy ze nie damy rady z 2 maluchow sami bez rodziny.Po roku pobytu w Polsce zdecydowalimy sie wrocic i Szymonek mial sie urodzic w Irlandii ale nie udalo sie mi doleciec wiec moje maluchy rodzone w Posce.Potem sprawy sie tak potoczyly ze maz stracil prace potem poszukiwanie nowej i tak dopiero w Marcu ja dolecialm z maluchami.Juz sama nie wiem niekorzy mowia abym ja skladala sama jeszcze raz ale nie widze sensu skoro maja paiery juz nasze.Poczekamy jeszcze tak do konca stycznia i bedziemy pisac przypominac sie o tym ze jestesmy:) .A moze ktoras z Was mamusie macie wzor pisma jak ono ma wygladac co tam mamy napisac bede wdzieczna za pomoc

Do góry