reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Iwka.o, moja Milena tez urodzila sie w Polsce.
Moj maz pracuje w Irlandii od ponad dwoch lat. Ja przed urodzeniem dziecka tez tutaj bylam. Podanie o child benefit zlozyl maz - ja wtedy jeszcze bylam w Polsce. Tylko wtedy Milena nie miala PPS. Kiedy tutaj przyjechalam z dzieckiem zalatwiajac PPS dla malej w Social Welfare, spytalismy sie tez co teraz z Child benefitem - jak dalej postapic. Oczywiscie co inna pani w SW to inna opinia. Skonczylo sie na tym, ze kiedy Milena otrzyma PPS, mamy udac sie z nia do GP (ktory potwierdzi jej pobyt tutaj) i wowczas ja mialam wyslac z tymi papierkami nowe podanie o child benefit, w ktorym zaznaczylam ze juz wczesniej takie bylo skladane i ze skladal je maz. Tak tez zrobilismy.
Na razie nadal czekamy, ale jeszcze niezbyt dlugo.

reklama
Czesc Dziewczyny:)
Mieszkamy z mezem w irl(3,5roku) i tutaj urodzi sie nasze pierwsze dziecko synus (okolo 16 marzec). Co do ChildBenefit to jeszcze nic niewiemy, niewiemy tez nic co robic po urodzeniu dzidzi (chodzi o paszport itd), jednak teraz najwiekszy nasz problem to imie:-). Super ze jest takie forum bo jest z kim pogadac:). Pozdrawiamy!!!

Witamy AlusMagusi!!
W jakim miescie mieszkasz? Co do paszportu to jak sie wam urodzi synek nalezy zadzwonic do Ambasady w dublinie i umowic si na spotkanie w kwetii wyrobienia paszportu. (3-5 miesiecy wprzod maja terminy) Potem zrobic malenstwu fotke pojehac do Dublina i na miejsc wszystko zalatwia. A co do Child benefitu to jak sie maluszek urodzi i zlozysz juz rozowa forme to dostaniesz akt urodzenia do domu przysla ci papiery ktore musisz wypelnic i odeslac. I potem czekasz. Ja czekalam 3 mce ^^

Dziewczyny z Galway
www.mykidstime.ie
To jest stronka gdzie sa podawane przerozne zajecia dla dzieci w roznym wieku, rozne kursy niekursy,zajecia pozalekcyjne, przedstawienia itd...

czesc dziewczyny,Alusmagusi jesli jedno z was mieszka tu conajmniej 3 lata PRZED URODZENIEM dzidzi to mozecie sie starac o paszport irlandzki, my wyslalismy juz dokumenty i czekamy na odp.pozdrawiam

AlusMagusi - mamy podobne terminy! daj znac gdzie planujesz urodzic!
my tez mielismy problem z iminieniem. Najbardziej podoba mi sie NIKODEM - mam juz brata o tym imieniu.... wiec my zdecydowalismy sie na Maksymiljan.
pozdrowienia

aniay fajna ta strona ja juz podzwonilam i bede szla w przyszl tyg z malym pobawic sie na spotkanie z innymi maluchami na oranmore.
A ile trzeba tu byc zeby dost paszport bo ja slyszalam ze 5 lub 3 lata????

Witam serdecznie wszystkie mamuski :-) Pierwszy raz korzystam z forum takze wybaczcie mi wpadki:zawstydzona/y: Jestem w Irlandii juz prawie dwa lata:szok: i niedawno tzn.19 grudnia 2007 urodzilam tu synka Oskara.Ciesze sie ze jest taka stronka,nareszcie nie bede sie czula taka zagubiona.

a tak wyglada moje malenstwo zdjecia oskara 166.jpg

sarissss - gratuluje!!! synek taki slodki, ile ma wloskow!!!!!!!!!
zycze zeby tylko spal, jadl i sie usmiechal!

jak znajdziesz chwilke napisz prosze w ktorym szpitalu rodzilas, Twoje wrazenia...
ja za pare tyg trafie do National Materinity Hospital...:baffled:

reklama
Witam serdecznie wszystkie mamuski :-) Pierwszy raz korzystam z forum takze wybaczcie mi wpadki:zawstydzona/y: Jestem w Irlandii juz prawie dwa lata:szok: i niedawno tzn.19 grudnia 2007 urodzilam tu synka Oskara.Ciesze sie ze jest taka stronka,nareszcie nie bede sie czula taka zagubiona.

Sarisss, gratuluje synka. Niech rosnie zdrowo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry