reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hej mamuski mam pytanie
moj maly ma 14 mies. i zabrałam mu smoczka no i juz 2 mies temu przesypial mi cala noc ale odkad nie ma smoczka budzi sie w nocy i chce jesc lub possac smoka macie jakies sposoby zeby uniknac namiernego karmienia w nocy boje sie ze rozepcha sobie brzuszek?? do kiedy wasze pociechy budzily sie w nocy??

dzieki

hej mamuski mam pytanie
moj maly ma 14 mies. i zabrałam mu smoczka no i juz 2 mies temu przesypial mi cala noc ale odkad nie ma smoczka budzi sie w nocy i chce jesc lub possac smoka macie jakies sposoby zeby uniknac namiernego karmienia w nocy boje sie ze rozepcha sobie brzuszek?? do kiedy wasze pociechy budzily sie w nocy??

dzieki
Dawaj w nocy sama wode do picia.I nie ulegaj.Tydzien i sie odzwyczai.:tak:

Też tak myśle.
On już jest przyzwyczajony do smoka (ma nawyk ssania, nie mylić z noworodkowym odruchem ssania) i trzeba go od tego odzwyczaić.
Dobry czas na odstawienie skoczka to 6 miesięcy, bo wtedy zanika odruch, a pojawia się nawyk.
Moja Marta przesypia noce od 2 miesiaca życia - kochane dziecko. Julka zaczęła w wieku 9 miesięcy.

Dawid niedlugo bedzie mial 10 mies.i nie przespal jeszcze ani jednej nocki bez pobudki.0-3 mies.4 pobudki, 4-8 mies. 3 pobudki, teraz od 9 mies 2 pob. pije tylko wode z niewielkia iloscia soczku albo jak juz totalnie sie rozbudzi i placze za cycem to raz czy dwa dostaje cyca i idzie spac do 8 rana.
czekam na ten dzien kiedy przespi cala noc. :sorry2:

Do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic ;-)

Dzisiaj o 6:50 urodzila nasza forumowa kolezanka Olpa.
Jej coreczka Gabrysia przyszla na swiat z waga 3960 i 54cm dlugosci :-)

Gratulacje Olpa :tak::tak::tak::tak:

reklama
:tak::-DOlpa Gratuluje :-D
z_okazji_narodzin.jpg

Do góry