reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

witam ja tez mam Polska tv ale abonamet tv trzeba płacic ok 170 na roka jesli sie zwleka lub oszukuje to nakladaja kare ok 600 euro i pozniej wiecej. można miec tv i nawet go nie uzywac ich to nie interesuje takie życie:)a nawet jak sie nie mowi po ang to oni maja pisma i pracownikow zeby przetlumaczyc dla tych niechcacych zrozumieć :)

a zmieniajac temat to udalo mi sie zaszczepic malego na pneumokokii zaplacilam tylko administration fee 20 euro u mojego gp. bylam w szoku bo w polsce ciezko bylo dostac szczepionke. i tutaj za kilka mies lekarze maja miec treningi zwiazane z tym szczepieniem i to beda szczepienia darmowe dla dzieci tak mi mowila moja lekarka.

pozdrawiam

reklama
Hejka

Jeszcze nie zdazylam podziekowac za gratulacje.Tak wiec:dziekuje :-)
My czujemy sie dobrze,ale czeka nas wielka zmiana w zyciu ;-)
Opuszczamy Tuam na rzecz Dublina :-(
No moze nie samego Dublina,ale maz dostal tam lepsza prace i bedziemy szukac mieszkania pod Dublinem.
Ja na czas przeprowadzki zjezdzam do Polski.Juz 6 grudnia lece i mozliwe,ze wroce dopiero po 14 stycznia.
Jejku ale sie boje :eek:
A tak lubie ta nasza wioche Tuam:sorry::-(

Czy sa jakies mamy spod Dublina? Kilkock,Lexlip?

Mlody nam rosnie jak na drozdzach. W srode skonczyl 2 tygodnie.
Ehhh tyle bym chciala Wam napisac,a niewiem od czego zaczac....

Temat telewizji byl juz poruszany na tym watku,tak wiec nie bede sie powtarzac:sorry:
Kamciu jak Twoj Oliwierek.Pewnie juz smiga na noziach :tak:

hejka

Kamcia..kiedy szczepilas malego?? u kogo?? i czy z wyprzedzeniem sie umawialas na ta szczepionke?? ja mojego tez chce teraz szczepi tzn na poczatku grudnia jak skonczy 2 latka...no i powiedzcie mi jak tu jest z bilansem 2 latka??

hejka
no i powiedzcie mi jak tu jest z bilansem 2 latka??
Antek juz mial bilans.
Przysla do Ciebie list z data.
A na bilansie zostal zmierzony i zwazony.
Pani dala mu ksiazeczke z obrazkami,ale moj mlody wogole nie chcial wspolpracowac.
Pani chciala zobaczyc jak gada,a on nie chcial gadac:no::-p:-D
No i to tyle.
Nie bylo zadnych badan :no:

no to nie wiem czy mi cos przysle :-D bo napewno moja 2 polowa nie zmienila adresy ale luzik zadzwonie albo przejde sie i zapytam co i jak a zapytalam o ten bilans bo w Pl przyszlo mi zawiadomienie ze mam sie stawic a mowilam debilka w przychodni ze nas nie ma i niebedzie w kraju co za ciemniaki :-D

a jak mowa o tym ze pani doktorek chce zobaczyc jak mowi to nie zobaczy bo moj wiecej jeszcze po swojemu niz normalnie

a jak mowa o tym ze pani doktorek chce zobaczyc jak mowi to nie zobaczy bo moj wiecej jeszcze po swojemu niz normalnie

he he to tak jak moj.:-D:-D:-D
A pozatym to walnal tylko gwiazdorski usmiech i nic wiecej :sorry:
Na szczescie pani doktor powiedziala,ze na nastepnym bilansie napewno sobie pogada z Antkiem bo nastepny bilans bedzie za 1,5 roku.

Zadzwon sobie tam. Antek mial bilans w miesiac po 2 urodzinkach.

a teraz jak sie przeprowadzimy to wszedzie trzeba bedzie dzwonic i zmieniac adres :wściekła/y: i to mnie wkurza najbardziej :eek:

anineczka to udanej pzreprowadzki i milego cieplego pobytu w Polsce.my lecimy 18 gr. a wracamy 14 st. juz licze dni.super.
didi wystarczy do nich podejsc lub zadzwonic i zaraz sie dowiesz lub dostaniesz poczta.
my mielismy dopiero bilans ten na 9mies. sprawdzali sluch,wzrok,wage,wzrost,jak siedzi,jak chodzi-bo za lapki juz wtedy chodzil.i jego meskie sprawy,wiecie o co loto.
wsio ok.tylko do wagi mieli male ale.duzo mnie pytali i kazali zebym ja pytala.polecili mi mleko aptamil,ktore Dawid polubil,bo bylam juz zdolowana ze zadnego mleka nie chce.probowalismy 4 rodzaje.
ale u nas dzis leje.masakra.:baffled:

u mnie tez leje i nic mi sie nie chce:dry: a musze isc do sklepu ..do bukmahera czy jak to sie pisze i obstawic jakies mecze bo moj zostawil mi liscik ..ehhh:-D
mlody szaleje , a mnie w dalszym ciagu bolu brzuszysko i zastanawiam sie czy dzisiaj nasza przychodnia czynna bo poszlabym niech da mi jakis antybiotyk albo co bo podejrzewam watrobe :baffled:a ile moge sie faszeowac na wlasna reke tabletkami...wiec dzisiaj mam z mlodym spacerki w deszczu no i przy okazji jak bedzie czynna przychodnia zapytam o bilans i o szczepiene

reklama
Do góry