reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
hej mamuski mam pytanie
moj maly ma 14 mies. i zabrałam mu smoczka no i juz 2 mies temu przesypial mi cala noc ale odkad nie ma smoczka budzi sie w nocy i chce jesc lub possac smoka macie jakies sposoby zeby uniknac namiernego karmienia w nocy boje sie ze rozepcha sobie brzuszek?? do kiedy wasze pociechy budzily sie w nocy??

dzieki

hej mamuski mam pytanie
moj maly ma 14 mies. i zabrałam mu smoczka no i juz 2 mies temu przesypial mi cala noc ale odkad nie ma smoczka budzi sie w nocy i chce jesc lub possac smoka macie jakies sposoby zeby uniknac namiernego karmienia w nocy boje sie ze rozepcha sobie brzuszek?? do kiedy wasze pociechy budzily sie w nocy??

dzieki
Dawaj w nocy sama wode do picia.I nie ulegaj.Tydzien i sie odzwyczai.:tak:

Też tak myśle.
On już jest przyzwyczajony do smoka (ma nawyk ssania, nie mylić z noworodkowym odruchem ssania) i trzeba go od tego odzwyczaić.
Dobry czas na odstawienie skoczka to 6 miesięcy, bo wtedy zanika odruch, a pojawia się nawyk.
Moja Marta przesypia noce od 2 miesiaca życia - kochane dziecko. Julka zaczęła w wieku 9 miesięcy.

Dawid niedlugo bedzie mial 10 mies.i nie przespal jeszcze ani jednej nocki bez pobudki.0-3 mies.4 pobudki, 4-8 mies. 3 pobudki, teraz od 9 mies 2 pob. pije tylko wode z niewielkia iloscia soczku albo jak juz totalnie sie rozbudzi i placze za cycem to raz czy dwa dostaje cyca i idzie spac do 8 rana.
czekam na ten dzien kiedy przespi cala noc. :sorry2:

Do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic ;-)

Dzisiaj o 6:50 urodzila nasza forumowa kolezanka Olpa.
Jej coreczka Gabrysia przyszla na swiat z waga 3960 i 54cm dlugosci :-)

Gratulacje Olpa :tak::tak::tak::tak:

reklama
:tak::-DOlpa Gratuluje :-D
z_okazji_narodzin.jpg

Do góry